Biografie

Suzanne Vega s-a născut în Sevilla, Andaluzia, Spania, dintr-o mamă casnică și un tată toreador retras din activitate. Vega a descris familia ei ca fiind "tradiționala" și catolica. Ea a luat numele ei scena de la bunica sa. După participarea la un spectacol de Federico García Lorca "La casa de Bernarda Alba", la vârsta de 15 ani, a fost convinsa că vroia să devină o actriță. După terminarea învățământului obligatoriu la 16 ani, a fost admisa la prestigioasa scoala Centro Andaluz la sectiunea teatru. După doi ani la scoala și inca doi ani studiind jurnalism, Vega s-a mutat la Madrid.

Vega si-a facut debutul de televiziune în serialul TV spaniol Menudo es mi Padre, în care a jucat cantareata rumba El Fary. Apare în două alte seriale, în 1997 - Mas que amigos și drama Compañeros. Pe marele ecran debutează în 1999 în Zapping. În același an ea a avut, de asemenea, un rol minor în filmul lui David Menkes I Will Survive (Sobreviviré) alături de Emma Suárez, Juan Diego Botto.

Vega găsit succesul în 1999, in 7 Vidas. Seria a fost construita ca o prietenie spaniola și a devenit unul dintre cele mai bune si iubite sitcom-uri interne. Vega a jucat rolul Laura, o fată andaluziana care venise să stea cu David, care a iesit recent dintr-o comă.

Filmul din 2001 "Sex and Lucia" a adus-o în atenția unui public mai larg. Ea apoi a devenit mult mai bine cunoscută în Statele Unite, după un rol în 2004 in filmul lui James L. Brooks, Spanglish, alaturi de Adam Sandler. În 2007, a jucat alaturi de Morgan Freeman în filmul independent 10 Items or Less. În 2008, apare alaturi de Gabriel Macht, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson și în "The Spirit". Vega este, de asemenea, un model.

Vega și soțul ei venezuelean Orson Salazar au avut primul lor copil, Orson, pe 2 mai 2007. Al doilea copil, fiica Ava, s-a nascut pe 17 iulie 2009. Cuplul a anunțat in martie 2010 că asteapta al treilea copil.