Biografie

Penn Dayton Badgley , nascut pe 1 Noiembrie 1986, este un actor american cunoscut cel mai bine datorita personajului Dan Humphrey din serialul Gossip Girl. Badgley s-a nascut in Baltimore, Maryland si de-a lungul anilor s-a mutat in mai multe locuri printre care Richmond – Virginia si Seattle – Washington. A urmat cursurile Academiei Charles Wright in Washington si a fost implicat in piesele de la Seattle Children’s Theatre. La varsta de 11 ani, Badgley si-a indreptat atentia catre Hollywood si a inceput sa-si formeze o cariera de actor. A urmat aceeasi scoala ca si actrita si viitoarea colega de film, Blake Lively.

Dupa spusele ei, Badgley a fost mereu atras de o cariera in muzica si a inregistrat chiar un single pop in 1998. In 1999 Badgley si-a oferit vocea pentru jocul video “Mario Golf 64″, acelasi lucru facandu-l si anul viitor pentru jocul “Mario Tennis 64″. Prima scena in care a aparut a fost intr-un episod din serialul “Will & Grace”. Au urmat aparitii in “Daddio”, “The Brothers Garcia”, “What i live about you” so “John Tucker Must die”, ultimul fiind un succes in box-office-ul americat cu incasari de 14,3 million $ intr-un weekend. Un rol important care i-a adus in 2001 nominalizare la premiile “Young Artist” a fost cel din deja celebra si nemuritoarea serie “The Young and the Restless”(2000-2001).

In 2002 a interpretat in filmul “”Do Over” rolul lui “Joel Larsen”, un tip de 34 de ani care primeste o a doua sansa la viata dupa ce scapa dintr-un grav accident. Mai tarziu Badgley a aparut in “Drive-Thru” jucand alaturi de viitoarea colega Leighton Meester. Desi au mai urmat “The Mountain” si “The Bedford Diaries”, cel mai important proiect de pana acum este clar serialul “Gossip Girl”, unde da viata personajului Dan Humpfrey, care se indragosteste de Serena van der Woodsen (Blake Lively). Spre bucuria fanilor, povestea de pe ecrane a devenit realitate, cei doi fiind vazuti apropiati intr-o vacanta in Mexic. In ceea ce priveste planurile de viitor, Penn a participat in 2009 la un remake al filmului din 1987 “The Stepfather”.