Biografie

Rebecca De Mornay, pe numele sau adevarat Rebecca J. Pearch, s-a nascut la data de 29 August 1959 si este o actrita americana care a aparut in filme pentru marele ecran, precum si in productii pentru televiziune. Rolul cu care s-a facut remarcata a fost cel al Lanei in filmul Risky Business (Afaceri Riscante), realizat in anul 1983.

De Mornay s-a nascut in Santa Rosa, California. Tatal sau a fost realizatorul de productii radio si pentru televiziune Wally George (nascut George Walter Pearch). De Mornay a fost crescuta de catre mama sa, Julie (nascuta Eagar), si de catre tatal sau vitreg, Richard De Mornay. A copilarit in Franta si a studiat la Scoala Summerhill in Marea Britanie. Actoria a studiat-o la Institutul Lee Strasberg in New York, scoala de renume la care au invatat actori precum Mickey Rourke, Robert De Niro sau Christopher Walken. Debutul in film si l-a facut cu un rol minor in productia lui Francis Ford Coppola One from the Heart, in anul 1982. La scurt timp dupa aceea a primit rolul prostituatei care il seduce pe Tom Cruise in Risky Business.

De Mornay a avut o relatie cu Tom Cruise timp de doi ani si jumatate, dupa ce s-au cunoscut in timpul filmarilor de la Risky Business. La inceputul anilor '90 a avut o relatie cu muzicianul si scriitorul Leonard Cohen. A indeplinit rolul de producator si orchestrator pentru albumul foarte apreciat al acestuia, intitulat The Future, aparut in anul 1992. In anii '80 a fost casatorita pentru scurt timp cu scriitorul si scenaristul Bruce Wagner, cei doi divortand dupa mai putin de doi ani. In Decembrie 2007 a fost acuzata de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. In Februarie 2008 a fost condamnata sa urmeze un program de reabilitare timp de trei luni in urma acestor acuzatii. Are doua fiice, Sophia si Veronica, impreuna cu actualul ei sot Patrick O'Neil, fiul actorului Ryan O'Neil.