Biografie

Pe numele sau real, Richard Timothy Jones , actorul si producatorul s-a nascut pe 16 ianuarie 1972 Kobe / Japonia, in familia unui formata de informaticianul Lorene si jucatorul de bastket profesionist Clarence Jones, in prezent antrenorul echipei Cleveland Indians.Dupa divortul parintilor sai, el ramane in custodia mamei si urmeaza cursurile “ Bishop Montgomery High School din Torrance / California.

Debuteaza in film cu rolul Slick, din “ Renegade”, in 1962, interpreteaza roluri diverse in peste saizeci de filme ( mai ales seriale de televiziune : “ California Dreams “ 1992 - 1997, creat de Stephen J.Cannell, ” NYPD Blue “ 1993 – 2005, un serial politist plin de crime elucidate in final, " Brooklyn South " 1997 - 1998 , unde interpreteaza rolul justitiar al ofiterului Clement Johnson... etc. ) dar, notorietatea si succesul vine odata cu interpretarea rolului grefier / avocat Bruce Van Exel , din “ Judging Amy “, in 1999 – 2005, care este mereu aproape si devotat tinerei judecatoare, rol ce i-a adus o nominalizare (2000) la Festivalul Filmului de Televiziune “ Image Award, pentru cel mai bun actor in rol secundar.

Este casatorit cu Nancy ( Robinson )Jones din 1996 , este tatal a trei copii : doua fete, Aubrey si Sydney si a unui fiu : Elijah si locuieste cu familia in districtul Carson, statul California