Biografie

Saoirse Ronan s-a născut pe 12 aprilie 1994 la New York. Părinții ei sunt irlandezi. A fost crescută în County Carlow, Irlanda, mutându-se acolo la vârsta de 3 ani. Când era mică îi plăcea să-și însoțească tatăl pe platourile de filmare, în timp ce acesta lucra la filme cum ar fi "The Devil's Own" sau "Veronica Guerin".

Ronan și-a făcut debutul în seriale ca "The Clinic" și "Proof".

Este a unsprezecea cea mai tânără persoană care a fost nominalizată la Premiile Oscar, la categoria "Cea mai bună actriță în rol secundar", pentru rolul lui Briony Tallis din filmul "Atonement". Filmul a avut premiera în 2007, este regizat de Joe Wright și îi mai are în distribuție și pe James McAvoy și Keira Knightley.

În 2008 a jucat în filmul fantasy "City of Ember", care este bazat pe un roman scris de Jeanne DuPrau.

În 2009 a jucat în drama "The Lovely Bones" bazată pe best-sellerul omonim scris de Alice Sebold. Filmul este regizat de Peter Jackson, iar Ronan joacă alături de Mark Wahlberg, Stanley Tucci și Rachel Weisz. Pentru rolul din acest film, Ronan a primit BFCA Critics' Choice Awards la categoria "Best Young Actor/Actress".

În mai 2011 este anunțată prezența sa ca personaj principal al ecranizării romanului SF "The Host" scris de celebra autoare Stephenie Meyer.

În 2018 a câștigat Globul de aur la categoria cea mai bună actriță pentru rolul dintr-un film musical /comedie, "Lady Bird".