Biografie

Sherilyn Fenn s-a nascut pe 1 februarie 1965. Fenn e de origine italiana si ungara din partea mamei si irlandeza si franceza din partea tatalui. A devenit celera datorita rolului din serial Twin Peaks. Mai este cunoscuta si pentru rolurile din Of Mice and Men, Ruby, Boxing Helena si Rude Awakening, si pentru potretizarea actritei Elizabeth Taylor in Liz: The Elizabeth Taylor Story.

Sherilyn Fenn sau Sheryl Ann Fenn, s-a nascut in Detroit, Michigan. Si-a inceput cariera cu o serie de filme cu buget redus cum ar fi: The Wild Life (1984, impreuna cu Chris Penn), din 1986, Thrashin' (impreuna cu Josh Brolin si Pamela Gidley), filmul de fantezie ptr adolescenti din 1986, The Wraith (impreuna cu Charlie Sheen si Nick Cassavetes), din 1987 filmul horror Zombie High (impreuna cu Virginia Madsen), si Beauty and the Beast-adaptarea de inspiratie erotica Meridian. A avut un rol memorabil in 1985 in comedia Just One of the Guys in care incearca sa seduca o fata, Joyce Hyser, fiind deghizata in baiat.

Sherilyn a jucat alaturi de Johnny Depp in 1985 in filmul Dummies, regizat de Laurie Frank pentru American Film Institute. Fenn si Depp au fost amanti timp de trei ani si jumatate, logodindu-se ulterior. In 1987, i-a fost alaturi lui Depp intr-un episod din 21 Jump Street numit "Blindsided".

Fenn a castigat cel mai remarcabil rol si a lasat cea mai de neuitat impresie la public, cand a fost selectionata de catre David Lynch si Mark Frost pentru rolul tinerei fara prejudecati Audrey Horne, liceana fatala din serialul TV Twin Peaks. Serialul a rulat din 1990 pana in 1991, iar personajul Audrey a fost unul dintre cele mai populare la public, in special pentru iubirea ei neimpartasita pentru Agentul FBI Dale Cooper (jucat de Kyle MacLachlan) si stilul ei vestimentar al anilor '50.