Biografie

Skarsgård s-a născut în Gothenburg, Suedia, fiul lui Gudrun (născută Larsson) și Skarsgård Jan. El s-a mutat de multe ori în copilărie și a trăit în Helsingborg, Totebo, Kalmar, Marielund și Uppsala.

Skarsgård si-a inceput cariera in actorie devreme. La varsta de 21 de ani el avea deja o mare experienta in film si televiziune. Cele mai multe dintre rolurile sale timpurii au fost în televiziunea suedeză (cum ar fi BombiBitt). Dintre prestatiile lui Skarsgård in filmele suedeze, el este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru rolul său de diplomat suedez, Raoul Wallenberg, care a lucrat pentru a salva victimele Holocaustului.

Cu prima lui soție, My (căsătorit 1975-2007), a avut șase copii, patru dintre ei au devenit actori: Alexander Skarsgård (născut 1976), Gustaf Skarsgård (născut 1980), Sam Skarsgård (născut 1982), Bill Skarsgård (născut 1990), modelul Eija Skarsgård (născuta 1992) și Valter Skarsgård (născut 1995). S-a casatorit cu Megan Everett în ianuarie 2009 și fiul lor Ossian s-a născut la 26 aprilie 2009.

Actorii Paul Bettany si Jennifer Connelly si-au numit fiul Stellan, ca un tribut adus lui Skarsgård.