Biografie

Pe numele ei adevarat Susan Abigail Tomalin, actrita s-a nascut pe data de 4 octombrie 1946 in Jackson Heights, New York. Copilaria si-a petrecut-o in Edison, New Jersey. Famila ei, de origine galezo-italiana, era numeroasa, compusa din 9 copii, 5 fete si 4 baieti, dintre care Susan era cea mai mare. Tatal ei, Phillip Tomalin, era director de publicitate, iar mama ei, Lenora Maria Tomalin, era casnica. Clasele primare le-a facut la o scoala catolica, condusa de calugarite. Dar stilul prea sever nu i se potrivea rebelei Susan care era in permanent conflict cu profesoarele. A fost crescuta apoi de bunicii ei, iar universitatea spre care s-a orientat a fost tot una catolica, dar unde a avut posibilitatea sa faca studii de dramaturgie, engleza, filosofie. In aceasta perioada isi castiga existenta facand curatenie, pozand pentru reviste sau lucrand ca secretara.

Mai tarziu si-a obtinut licenta in teatru dramatic. Visul ei nu era sa devina actrita, dar intalnirea cu Chris Sarandon, viitorul sot, a avut o mare influenta asupra deciziei ei de a se axa pe aceasta cariera. Chris lucra ca actor, iar Susan il insotea la auditii unde, spre surprinderea ei, a fost remarcata si a inceput sa primeasca roluri sporadice. Primele filme nu au fost remarcabile, dar a acceptat sa joace chiar si in soap-opera pentru a aduna cat mai multa experienta. Primul film care a si devenit un succes a fost "The Rocky Horror Picture Show", unde Susan a interpretat rolul Janet Weiss. In 1978 l-a cunoscut pe Louis Malle, regizorul care a distribuit-o in "Atlantic City", rol pentru care va primi o nominalizare la Oscar. Tot el va fi si motivul divortului lui Susan de Chris Sarandon, desi cei doi au ramas prieteni ulterior. Dupa relatia pasagera cu Louis Male, dar si Sean Penn, va fi alaturi de Franco Amurri, cu care va avea si primul copil, in 1985, Eva Marie Livia Amurri.

Dupa prezenta pe ecran alaturi de o distributie remarcabila in "The Witches of Eastwick", Susan se remarca in "Bill Durham", alaturi de Kevin Costner si joaca alaturi de Geena Davis in "Thelma and Louise". Ambele vor fi nominalizate la Oscar. A treia nominalizare pentru Susan va veni odata cu "Lorenzo's oil". Statueta insa o va primi pentru rolul din "Dean man walking" , unde joaca alaturi de Sean Penn, sub regia viitorului ei sot, Tim Robbins. In prezent, este alaturi de Tim Robbins si cei trei copii ai ei, doar doi fiind din relatia ei cu Tim.

Are o stea pentru film, în partea de nord, aria 6 800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.