Biografie

Tammy Blanchar, nascuta pe 14 decembrie 1976 este o actrita americana. Ea a aparut in primul rand in filme si seriale. Pentru prima sa aparitie pe scena, ea a jucat rolul lui Louise in muzicalul din 2003 Gypsy: A musical Fable pentru care a castigat atat o nominalizare Tony Award cat si Theatre World Award. Ea a primit premiul Emmy pentru rolul adolescentei Judy Garland in filmul Lifewith Judy Garland:Me and My Shadows. Ea a jucat-o pe Hedy LaRue pe Broadway in 2011 in relansarea filmului How to Succed in Business Without Really Trying, pentru care a fost nominalizata la Tony Award.

Blanchard s-a nascut in Bayonne, New Jersey. Ea locuieste in orasul sau natal si are o fata de 3 ani.

Tammy si-a facut debutul professional in telenovela Guiding Light unde a jucat rolul unei fete bogate Drew Jacobs. Rolul sau in telenovela a evoluat pe parcursul anilor si personajul sau a devenit unul important . Apoi, Tammy a fost aleasa sa joace rolul tinerei Judy Garland, pentru care a castigat un premiu Emmy. Ea a jucat rolul lui Marianne Mulvaney in filmul We Were the Mulvaneys si a fost notata pentru "puterea sa fragila" de criticii revistei The New York Time.

Rolurile lui Blanchard includ filme precum The Good Sheperd, in care ea a jucat rolul iubitei surde a personajului lui Matt Damon, care a primit un premiu in 2006 la Festivalul International de Film de la Toronto. Ea a aparut in drama Living Proof din 2008 ca fiind prima femeie care a fost tratata de cancer la san cu drogul Herceptin.