Biografie

Vali Rupita s-a nascut pe 2 mai 1962 in Bucuresti. A urmat cursurile Scolii de Muzica nr. 2 unde a studiat cotnrabas si apian, apoi a ales sa urmeze cursurile unui liceu cu profil sportive, iar in 1981 a facut parte din echipa “Progresul Bucuresti”. Timp de 12 ani a facut sport de performanta.

A absolvit apoi Scoala Populara de Arta, sectia canto, muzica usoara. Alaturi de grupul Bazar a avut primele aparitii in public. De-a lungul carierei sale a participat la numeroase festivaluri de muzica usoara ca solist vocal, a castigat multe premii si trofee, ajungand astfel sa faca parte din Estrada Ministerului de Interne, apoi din Estrada Casei Centrale a Armatei, unde a regizat mai multe spectacole.

La ProTV a intrat in 1996 la emisiunea “Ora 7 Buna dimineata”, apoi a urmat “Chestiunea zilei”, in paralel a realizat si doua emisiuni pentru postul Acasa TV. A produs si numeroase CD-uri pentru diversi artisti, printre care si cel al Loredanei Groza “Agurida”. A jucat in telenovele de la MediaPro Pictures “Numai iubirea” si “Lacrimi de iubire”.

Realizeaza impreuna cu fiul sau Radu, la Info Pro emisiunea “Taraf fm”. A fost regizor si actor la sitcomul “Meseriasii”, in filmul “Supravietuitorul” l-a interpretat pe Borila, in 2008 a jucat in “Poveste de cartier” si in “Bunraku”, dar a jucat si in telenovela romaneasca “Inima de tigan” iar apoi in telenovela “Regina”, difuzata tot de postul Acasa TV.

Alt serial romanesc in care a jucat este cel difuzat de ProTV “State de Romania”.