Biografie

Vivica Anjetta Fox, nascuta pe 30 iulie 1964, in South Bend, Indiana. Parinti:William si Everlyna Fox. Este cea mai mica din cei patru copii, avand o sora si doi frati. Urmeaza Colegiul Golden West din Huntington Beach, California, si incheie studiile cu o diploma in Arte si Stiinte Sociale. Marea sa lovitura pe marile ecrane vine cu blockbuster-ul Independence Day, alaturi de Will Smith, interpretand-o pe iubita sexy a pilotului (Smith), Jasmine Dubrow. Pentru acest film cei doi primesc un MTV Award la sectiunea Cel Mai Bun Sarut. E distribuita in filme ca: ID4, Set It Off (alaturi de Jada Pinkett-Smith si Queen Latifah), Booty Call, Batman&Robin(M. Haven). In 1997 joaca alaturi de Vanessa Williams si Nia Long, fiind una din cele trei surori in drama Soul Food. Pentru acest rol primeste o nominalizare la MTV Movie si Image Award la sectiunea Cea Mai Buna Actrita. Vivica a fost votata ca fiind una dintre Cei Mai Frumosi Oameni ai Platenei de catre revista People in anul 1997. Un alt proiect din care talentata Fox a facut parte este Arsenio 1997-o productie ABC.

Dupa cateva esecuri cinematografice i box-oficce, un exemplu fiind Two Can Play That Game, reuseste in sfarsit cu rolul din Boat Trip,cu Cuba Gooding J.r., Horatio Sanz si Roselyn Sanchez. O putem remarca si in filmul lui Tarantino Kill Bill, cu un real succes in box-oficce. In 2004 cariera lui Fox este in continua crestere asta datorita filmelor ca Motives, Ella Enchanted si Kill Bill, partea a II-a.

In viata sa privata,Vivica se casatoreste cu cantaretul Christopher"Sixx-Nine"Harvest in 1998 dar pentru scurt timp,divortand in anul 2002. O alta relatie o are cu un personaj de notorietate: 50 Cent in 2003.