Sinopsis

Tânărul vânător de mamuți D'Leh (Steven Strait) și iubita sa Evolet (Camilla Belle) trăiesc liniștiți într-o vale preistorică pierdută în munți. Într-o zi, un grup de războinici misterioși le atacă tribul și o răpesc pe Evolet. D'Leh își strânge un mic grup de vânători și pleacă în urmărirea războinicilor, pentru a-și salva iubita. În drumul lor, străbat ținuturi necunoscute și descoperă civilizații umane a caror existență o ignoraseră până atunci. La fiecare popas li se mai alătură câte un trib care, ca și al lor, fusese atacat de vânătorii de sclavi. Astfel, micul grup al lui D'Leh se transformă treptat într-o adevarată armată.

Călătoria lor este presărată cu numeroase pericole, eroii noștri trebuind să înfrunte monștri preistorici și fenomene naturale înfricoșătoare, iar la sfârșitul ei descoperă un tărâm dincolo de orice imaginație, pe care piramide fabuloase se înalță până la cer. Aici ei vor trebui să înfrunte un zeu tiranic, iar D'Leh va înțelege că misiunea lui nu constă doar în a o salva pe Evolet, ci de a asigura viitorul întregii civilizații umane.

Warner Bros. Pictures, în asociere cu Legendary Pictures, prezintă filmul 10,000 BC/10.000 î.Chr., o producție Centropolis Entertainment, în regia lui Roland Emmerich. Scenariul este realizat de Roland Emmerich în colaborare cu Harald Kloser. Producători sunt Michael Wimer, Roland Emmerich și Mark Gordon. Producătorii executivi ai filmului sunt: Harald Kloser, Sarah Bradshaw, Tom Karnowski, Thomas Tull și William Fay. Imaginea este semnată de Ueli Steiger, scenografia de Jean-Vincent Puzos, iar montajul de Alexander Berner. Creatoare de costume sunt Odile Dicks-Mireaux și Renee April. Coloana sonora este compusă de Harald Kloser și Thomas Wander. Din distribuție mai fac parte: Omar Sharif, naratorul filmului, Ben Badra în rolul lui Warlord, conducătorul vânătorilor de sclavi și Marco Khan în rolul lui One-Eye, adjunctul său.