×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
 • albert808
  pe 17 Octombrie 2020 23:03
  Un film pe alocuri interesant, care va intra în istoria cinematografiei într-un fel sau altul. Efectele speciale nu sunt la fel de impresionante (unele, nu toate) precum este intensitatea scenelor de luptă. Nu trebuie văzut ca un film istoric, așa că hai să nu îl întindem mai mult decât îi este plapuma. Are scene și replici memorabile, sigur va deveni un clasic al cinematografiei, dar, totuși, este fantezie nu istorie. Hai să îl tratăm ca atare. Actorii joacă excepțional, în special Gerard Butler, care îl interpretează pe Regele Leonidas, un leu în corpul unui om. Persanii în film sunt văzuți ca niște monștrii invadatori (atât la propriu cât și la figurat), Regele-Zeu Xerxes este ca o adolescentă rebelă, doar vocea îl salvează. Ceea ce este bun la filmul ăsta este că nu plictisește și nu este lungit absurdic. Însa printre lucrurile absurde se numără rezistența absurdică a celor 301 cu Leonidas (nu îi luăm în considerare pe arcadieni, deoarece ei nu prea participă în film prea mult la bătălie) în fața unei armate care însuma soldați din câteva țări asiatice (în principal Nemuritorii, care semănau cu niște orci). Hiperbolizarea aceasta a acțiunii îndepărtează și mai mult filmul de istorie. Ca acțiune și mesaj filmul e wow. Am pentru el următoatele cuvinte: captivant, antrenant și motivant. Nu este o capodoperă, dar nici de neglijat nu este. Nota mea este 7-8.
 • niggeremall
  pe 30 Septembrie 2020 20:30
  greu de disociat filmu asta de intalnire cu spartanii :))). dupa ce ai vazut intalnire cu spartanii de 2 3 ori sau cel putin parti din el, e greu sa mai iei filmu asta in serios :))).
 • user-5e7b2f4dad84f
  pe 25 Martie 2020 12:51
  Un film foarte bun despre istorie, l-aș revedea oricand
 • MariusCiprian87
  pe 24 August 2019 00:12
  Poate că pentru unii acest film nu este o capodoperă, însă peste ani cu siguranță va rămâne un clasic al genului, cu o grafică vizuală GENIALĂ, cu o alegere PERFECTĂ a actorilor pentru fiecare rol, cu un Gerard Butler în poate cel mai bun și mai simbolic rol al carerei sale ! Filmul nu este decat o biografie cu un scenariu rapid si plin de acțiune și adrenalină vizuală a războiului spartano-pers de la Termopile condus de unul dintre marii regi a vremurilor, Leonidas, un exmplu de LIDER pe care îl putem da și în prezent și in viitor generatiilor de bărbați, exemplul spartancare ar trebui să îl aibă orice bărbat și orice femeie ce spune că se respectă, că are DEMNITATE, onoare și curaj, intr-o lume mult mai complicată unde suntem din păcate cotropiti politic, corporativ și "democratic" fara sa vedem sau sa simtit asta... Recomand acest film nu numai adultilor, ci si tinerilor, celor ce vor sa afle cum e cladita pacea in lumea in care traiesc, pt a afla ce înseamnă onoarea si dragostea de patria mama, in vremuri in care devenim din ce in ce mai sensibili si mai usor controlați atât psihic cat si fizic ! Fără un scenariu prea complicat, narațiunea lui te prinde prin expresiile simbol ale spartanilor, prin scenele erotice și prin darzenia replicilor , un film obligatoriu de vazut in viata asta !
 • blackmore
  pe 07 Mai 2019 12:12
  Un film la fel de valoros precum o basina cu stropi....................
 • user-5a6dde5e3c366
  pe 10 Ianuarie 2019 20:45
  De ce nu îl pot vizualiza!!!care este problema acestui film.
 • carmen_angelus_romila
  pe 10 Septembrie 2018 11:16
  Un film realizat impecabil, cu o actiune bine conturata, ce edifica drama legendara al razboinicilor antici in secularele lor lupte, de remarcat fiind evolutia actorului Gerard Butler.
 • lavara_laiarna
  pe 03 Mai 2018 17:44
  ..o baladă redată interesant. . în slow motion
 • cosmin742000
  pe 20 Februarie 2017 11:38
  Un film pur si simplu prea jenant ca sa poata fi numit film
 • cyber_avenger99
  pe 04 August 2016 20:22
  Inca o pelicula regizata in stilul Snyder! 300 este un film care foarte evident e menit sa fie cel mai Bad Ass film ever cu barbati chipesi, ce isi arata musculatura impresionanta in niste scene de actiune delicioase din punct de vedere vizual, totul pentru a indeplini un scop nobil.
  Este o formula care pentru multi functioneaza, dar pentru mine nu prea.
  Zack Snyder, in ochii mei, a creat o poveste superficiala, dar care arata superb din punct de vedere vizual. Din nefericire, stilul vizual a lui Snyder devine plictisitor dupa o perioada si filmul se transforma in ceva anost. Gerald Butler este foarte bun in rolul lui Leonida, acesta aducand filmului o nota de bad ass din timp in timp.
  Actiunea este buna in mare parte, insa batalia finala este foarte dezamagitoare si pateaza reputatia acestor spartani duri pe care Snyder ne-a pictat-o de-a lungul aventurii lor.
  In concluzie, 300 nu este capodopera pe care multi o considera, dar este un film decent in agenda dl Snyder.
 • gamblerrambler
  pe 01 Iulie 2016 11:00
  Istoric, filmul e bine realizat, adica respecta cronologia bataliei de la Termopile. Actorii ca Gerard Butler in rolul lui Leonidas,vocea naratorului sau Santoro cu a sa voce in rolul regelui Xerxes au jucat exceptional. Replicile herodiene precum " We will fight in the shade" , "Tonight, we dine in hell" sau "Come and get them" sunt senzationale si iti raman intiparite. Trebuie stiut de la bun inceput ca filmul prezinta strict ce povesteste naratorul (spartanul supravietuitor din batalie) si de multe ori exagereaza voit pentru a nu plictisi. Spartanii lupta la bustul gol, cu pectorali, imbracati doar cu mantie rosie (precum statuile si basoreliefurile) si coif, cu scut , sulita si cu sabia. Sunt idealizati ca cei mai fiorosi razboinici ce lupta pentru libertate in timp ce persii sunt potretizati ca despotici, mistici, numerosi, monstrii veniti din infernul oriental, condusi de un rege megalomaniac plin de piercinguri (parca dintr-un carnaval de la Rio). Chiar si lupta cu creatura de la inceput este inflorita de narator. Chiar daca filmul e CGI in proportie de 60-70% si imaginile sunt predominate de fondul galbui sepia pe timp de zi , tot actorii fac filmul. Scenele brutale de lupta sunt palpitante, iar societatea si mentalitate spartanilor sunt bine redate. Scena in care Leonida loveste un emisar persan va ramane un historical bias. Cam deranjator ca au prezentat persii ca pe niste monstrii, iar pe nemuritorii ca pe niste luptatori ninja, dar asta e , filmul e adaptat dupa o revista de benzi desenate, nu in totalitate dupa Herodot.
 • AlexandruDragosStegaru
  pe 24 Ianuarie 2016 16:16
  Nu sunt în măsură să îi acord o notă, pentru că nu sunt un critic, ci doar categorisesc filmele și serialele pe care le urmăresc în plăcut/neplăcut. Fiecare film/serial are povestea sa și nu le poți compara, pentru că au diferite teme. Pe acesta îl încadrez la plăcut. Cele 10 stele pe care le acord sunt pentru că îmi place, la cele care nu-mi plac acordând o stea.
 • tudor_munteanu
  pe 11 Ianuarie 2015 23:33
  Santoro are o voce incredibilă :):):):)......................
 • vhjhgfghfhgv
  pe 12 Iunie 2014 09:32
  sloganul this.......isss.........SPARTA!!! e o noua "moda" pe facebook.. filmul e bun nota 7
 • tony_mondyalu
  pe 03 Iunie 2014 00:04
  un film care a reusit sa imi faca ''pielea de gaina'', ma bucur ca am urmarit acest film intr-un final si imi pare rau ca nu l-am urmarit mai devreme, o poveste foarte cutremuratoare dar foarte scurtata(ceea ce era si de asteptat), cu uun final dramatic si destul de realist, tin sa zic ca Gerard Butler a jucat extraordinar intr-un rol care totusi nu era foarte simplu, merita vazut si revazut acest film
 • AndreBlack
  pe 18 Mai 2014 20:17
  Nu cred ca filmul mai are nevoie de vreo prezentare . Filmul ramane in continuare unul dintre cele mai bune filme istorice de actiune iar Gerard Butler este incredibil . Este epic ! This Is Sparta !!!
 • africanus
  pe 27 Aprilie 2014 00:11
  Mai mult nu dau deoarece au inflorit destule chestii in scene S.F., daca se vroia a fi un film istoric era cazul sa fie facut in acea perspectiva, dar se pare ca cei de la Hollywood prefera sa bage inflorituri mai peste tot in ultima perioada, asta binenteles pentru bani,oricum ar fi totusi are si parti bune asa ca eu zic ca merita nota 6.
 • adda_adrianna
  pe 13 Aprilie 2014 21:55
  Gerard a jucat prea bine. Film bunicel dar rupt de realitate
 • XxRedBullxX
  pe 03 Aprilie 2014 17:30
  Un film foarte bun, l-am văzut de 3-4 ori și pot sa zic ca e un film reușit., totuși nu se ridica la măreția filmului Gladiatorul.

  Are și el momentele lui bune, merita sa-l vedeți.
 • Rippa
  pe 14 Martie 2014 19:41
  THIS IS SPARTA MOTHERTFUCKERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • nick-azh
  pe 08 Februarie 2014 19:43
  Si chiar daca filmul este inspirat din benzi desenate,regia a fost de exceptie,interpretarea pe masura si nu cred ca s-a dorit a fi neaparat un film istoric.Este o poveste frumoasa,poate un basm,dar are o incadrare in timp iar eroul interpretat cu brio de Gerard Butler,convinge de autenticitatea lui,un spirit luptator,capabil de sacrificiu,specific eroilor antici.
 • Claudynho
  pe 31 Ianuarie 2014 19:35
  Un film plin de actiune cu spartani ....Recomand !!!!!
 • Ada-s
  pe 05 Ianuarie 2014 13:05
  Un film foarte bun, spectaculos, imi pare rau ca am asteptat atat de mult sa-l vad. Lena Headey joaca extraordinar, i se potrivesc rolurile de regina :D
 • MikkaelWolfganger
  pe 22 Octombrie 2013 17:10
  Cum bine a zis regretatul Roger Ebert:"This isn't an adaptation of a comic book, it's like a comic book brought to life and pumped with steroids".

  De urmarit doar pentru scenele de lupta lucrate cu skill si ragetele isterice ale lui Butler.Mai departe, e doar o mare umplutura ce se desfasoarea in ritm de melc,improscand din cand in cand in stanga si in dreapta replici de o rugozitatea enervanta.

  E epic filmul, m-am distrat pe moment, dar cred ca distractia a venit prin prisma faptului ca nu l-am luat deloc in serios.Pur si simplu l-am lasat sa isi faca de cap cu capul meu.Am incercat sa il revizionez dupa ce am citit si romanul grafic al lui Miller,dar din pacate nu as mai putea sa fiu din nou atat de indulgent.Mai bine ii las sasele asta, pentru ca tare imi e ca de ma mai uit odata la el, nu trece de 4.
 • andy_svichi
  pe 22 Octombrie 2013 15:51
  Multe persoane spun ca e porcarie sicer pe mine filmul asta m-a tinut atent de la inceput pana la sfarsit :) Gerard Butler este un actor bun si povestea e destul de fainuta!
  Eu unul il recomand cu mare placere asa ca daca cineva nu l-a vazut merita sa incerce sa se uite :D
  Astept mult 300 2013 !!
 • CineVox
  pe 05 Septembrie 2013 02:09
  As vrea sa atrag atentia asupra continutului (mesajului) acestui film, care aminteste de "Braveheart": integritate, curaj, capacitate obtinuta prin vointa si antrenament de fier, sprijin reciproc, incredere, principii si valori mai presus de viata proprie, lipsa intereselor contrare tuturor acestora. Pentru astfel de oameni sacrificiul propriei vieti nu este o problema, daca apararea acestor valori o cere, caci constiinta lor ii identifica cu credinta lor mai mult decat cu trupul lor. Desi spartanii erau departe de perfectiune (de exemplu isi ucideau copiii daca nu corespundeau aspiratiilor lor razboinice), cat contrast fata de personajele corupte (din film si... din viata reala) ale caror constiinte sunt mai legate de valori si interese trecatoare...
  Si cat contrast fata de mii de alte filme, tot mai noi si mai bine vazute, care in forma sunt considerate excelente in timp ce continutul lor preda imoralitatea "pe paine". Imi vine in minte acum, la repezeala, "Ocean's Eleven", care ne "educa" subliminal cu seducatoare personaje care sunt in esenta niste hoti. Dar imi amintesc de un exemplu inca mai bun: "Forrest Gump". Ei, ia sa vedem, impotriva unui film atat de frumos si inaltator ce mai am de zis? Ca un flash numai: o scurta scena in care o mama se culca cu directorul scolii ca sa-i fie admis baiatul. Bineinteles ca cei care nu vad in moralitate o valoare vor considera acest fapt ca fiind laudabil chiar, dar ceilalti pot ghici aici "calea scurta", acel pact faustian, acea infratire nelegitima de dragul trecerii puntii, care intotdeauna se dovedeste paguboasa pe termen lung si pe care ne-o permitem noua cu indulgenta de dragul castigului imediat, insa o criticam aspru cand o vedem la altii (guvernantii nostrii, de pilda, ca sa revin cu picioarele pe pamant). Nu in ultimul rand trebuie sa amintesc si gretoasa scena "de dragoste" cu dusmanul, din urmarea acestui film (300: Rise of an Empire - 2014), care il manjeste pe singurul personaj (Temistocle) ce parea insufletit de acelasi spirit puternic al lui Leonidas.
  Despre forma filmului "300" vreau sa remarc doar ca are o personalitate bine inchegata, coerenta, ceea ce e o calitate indiscutabila. Insa e riscant sa ma lansez in polemici despre forma, mai ales cand gusturile si parerile subiective duc la opinii ireconciliabile. Aleg de departe sa judec acest film dupa "mesajul sau", cum auzeam in trecut spunandu-se, chiar daca acum nu prea mai aud asa ceva, pentru ca efectele, numarul gloantelor, litrii de sange, viteza masinilor, metrii patrati de piele cu sex appeal, tehnologia folosita sau sadismul razbunarii, sau..., sau..., sau... sunt noile criterii aproape exclusive dupa care filmele sunt evaluate. Ce spuneti, oameni care aspirati sa fiti buni, zic chiar asa rau?
 • Alexx
  pe 24 August 2013 02:34
  Un film de acțiune destul de bun, inspirat mai mult de o serie de benzi desenate decât de fapte istorice daaaar ... cam ghei asa de felul lui. Cam mulți bărbați epilați și lucrați la sală care se pipăie des, ceea ce mai scade din valoarea filmului din punctul meu de vedere. Multe fete ar putea fi încântate de asta :)
 • 10_nut
  pe 23 Iunie 2013 17:36
  Un film foarte bun si nteresant.
  IL RECOMAND.
  NOTA MEA 10
 • STAVROS300
  pe 29 Mai 2013 21:17
  Din câte am auzit, filmul nu se cataloghează ca film istoric, ci, mai mult, de fantezie.
  Mie mi-a placut, imaginea foarte buna, actiunea plina de sange, in fine...produce multa adrenalina!
 • Deffence
  pe 04 Februarie 2013 23:21
  Este un film bun, pentru un film facut in studio este cat se poate de reusit;-) nota 7
 • Kanedel
  pe 31 Ianuarie 2013 11:34
  Pentru efecte,pentru actiune,pentru imagine,pentru suspans ii dau7...,insa nu m-au impresionat prea tare actorii...,totul prea pompos,prea superficial,toti sunt eroi....
 • DumanNicusor
  pe 03 Decembrie 2012 18:28
  Un adevarat film de razboi! Nota 10, mai mult n-am ce sa zic, trebuie vazut!
 • HAYABUSA1948
  pe 13 Noiembrie 2012 18:53
  Buna. Pe net, genericul de final are o melodie ca fond sonor.. Melodia aceea.. nu stiu de unde sa o iau... pare a fi ceva intr-o limba nordica... Ma ajuta cineva? Cu multumiri.
 • adrianpana
  pe 11 Noiembrie 2012 09:10
  300 este un film cu tot ce vrei in el. foarte tare
 • cezarika21
  pe 20 Octombrie 2012 06:40
  Efecte vizuale reuşite plus ceva replici bune ale lui Butler, altfel filmul ăsta parcă este un desen animat. Producătorii au reuşit performanţa să transforme 300 de eroi în personaje de benzi desenate. Sigur şi Popeye Marinarul era puternic, dar tot trezea râsul în loc să trezească respectul. Din p.v. al respectului pentru istorie filmul e aproape nul, bătălia de la Termopile fiind singurul element real al filmului, restul e doar imaginaţie.

  Între cele două armate e un antagonism evident: persanii sunt urâţi, diformi, cruzi, poponauţi, în timp ce spartanii au muşchii realizaţi pe calculator de zici că au tras toţi de fiare în acelaşi timp. Feţele sunt prelucrate, imaginile sunt obositor de negre, prost-gustul e la el acasă. Un film grotesc care prezintă o luptă între două mari armate ce par două legiuni de draci ieşiţi din iad. Mai lipseşte doar râul de pucioasă.
 • pisicuta1
  pe 19 Octombrie 2012 20:44
  e uj film istoric ,care nu prea respecta istoria ,cu multe efecte speciale!
  daer merita vazut macar o data!
 • Theodoric
  pe 06 Septembrie 2012 22:20
  Nu a fost un film rau,dar nici o idee mare din partea regizorului fiindca asta e scrisa in isotrie si e apreciat popular.Mi-a placut,e bunicel,secventele sunt reusite(unele)dar multe dau gres.Fiind istoric este un film care merita vazut,recomandat.Eu ador foarte mult genurile astea de filme si sunt de o parere ca nici pe voi nu v-a dezamagit.Momente bune sunt inspirate din anumite feluri,si e un film razboinic,fiind in evul mediu luptele sunt la fel ca si in alte filme...nota mea este 8 fiindca are si momente bune
 • Tyybi1
  pe 04 Septembrie 2012 18:27
  Cam prea sangeros filmul, dar totusi foarte,foarte bine regizat. Recomand !!!
 • deadlord
  pe 04 Septembrie 2012 17:30
  Wow! Un film superb. Filmul este o dovada de curaj, ambitie si loialiate. Are o doza ridicata de epicnes pe care nu cred ca o mai intalnim in alt film. Inspirat din benzile desenate ale lui Frank Miller, cel care a scris si Sin City, filmul chiar reuseste sa aduca benzile desenate la viata cu ajutorul lui Zack Snyder, unul dintre regizori mei preferati. Scenariul este foarte bun, chiar identic cu banda desenata. De regie s-a ocupat, cum am mai spus, Zack Snyder, care a facut o treaba minunata. Distributia este foarte buna. Rodrigo Santoro il joca superb pe Xerxes, iar Gerard Butler este genial in acest film. Un film obligatoriu de vazut.
 • ancutza200
  pe 03 Septembrie 2012 19:32
  un film f frumos ..dar tot mai bun este gladiatorul
 • TheJesus
  pe 27 August 2012 14:49
  Un film destul de reușit,Gerard Butler a interpretat excelent.
 • Tyson_Kyd
  pe 04 August 2012 18:48
  Un film de-a dreptul incredibil, Gerard a jucat incredibil rolul lui Leonidas . Efectele speciale antaia, si povestea este spectaculoasa . A meritat sa fie vazut si merita sa fie vazut, asa mai afla si uni inculti ce sa intamplat intre Sparta si Imperiul Persan . Ma bucur nespus ca am putut sa il vad in film si pe Peter Mensah, un actor de clasa .
 • CazaGio
  pe 03 August 2012 17:42
  Foarte bun filmul, l-am vazut de vreo trei ori.desi nu prea are nimic in comun cu istoria, prodictia este impresionanta
 • diciluma
  pe 24 Mai 2012 22:23
  nu imi place acest gen de filme asa ca mai mult de patru stele nu vede de la mine ......
 • Theodor2011
  pe 08 Aprilie 2012 13:03
  Cea mai buna prestatie actoriceasca a lui Gerard Butler a fost in acest film in rolul regelui Leonidas al SPARTEI, un film istoric foarte bun, cu costumatii, cadre si efecte vizuale excelente
 • omega13
  pe 21 Martie 2012 19:17
  un film care mi-a placut in mod special pentru curajjul si determinarea acelor adevarati barbati si patrioti
 • ALIN_CODRUT
  pe 18 Martie 2012 15:25
  As vrea sa va expun cat mai exact felul in care " vad " eu ca ar fi trebuit realizat filmul " 300-Eroii de la Termopile ". Oricum nu puteam sa trec cu vederea un asemenea film pe care eu il am in casa pe dvd. inca din primavara lui 2007, si pe care l-am vazut numai atunci ,...cand am dorit eu. Desigur ca filmul, in sinea lui este foarte bine realizat, dar despre tenta lui istorica sau artistica ( sau si una si alta ), aici trebuie sa recunosc ca am mai multe de citit si de ascultat la altii, si mai putin de comentat . Va propun in randurile care urmeaza, doar un simplu exercitiu de imaginatie, va expun felul in care as fi realizat eu filmul, daca as fi fost scenarist sau regizor, doar atat. Filmul ar fi trebuit sa contina doua serii, sau cel putin doua filme cu " legatura " intre ele ( sunt destule cazuri, le stiti chiar mai bine ca mine ). In prima serie as fi incercat sa pastrez in linii mari , actiunea din filmul de fata, dar cu unele diferente pe de-o parte, si cu unele adaugiri pe de alta parte. As fi inclus o secventa in care tradatorul Efialtes si ar fi primit pedeapsa ( sa-i spunem " razbunarea Zeilor" ), chiar de la persi, cand Xerxes ar fi dat ordin ca acesta sa fie ucis cu pietre, pedeapsa aflata la moda pe vremea aceea ( asa ne spun istoricii ). Deci Efialtes, ar fi pierit chiar de mana celor pe care i-a ajutat tradandu-i pe spartani. Apoi ,probabil in seria a doua careia i-as fi dat titlul " Salamina si Plateea ", as fi inclus secventele in care spartanii aliati cu grecii, au obtinut victorii stralucite la Salamina si Plateea in anii care au urmat, pregatirile, campania de lupta si bataliile care s-au desfasurat in aceste locuri legendare, unde persii au fost invinsi in mod exemplar. M-as fi gandit si la realizarea secventei unde conducatorii armatelor persane le-ar fi cerut "indurare" invingatorilor. In fine, n-as fi putut omite nici momentele in care spartanii si grecii le -ar fi adus omagiul cuvenit eroilor cazuti la Termopile si nici ridicarea acelui monument istoric al carui inscriptie incepea cu cuvintele : " Trecatorule, du-te si spune-i Spartei ca noi am cazut aici, supunandu-ne legilor sale .” ...Cam aici as fi incheiat filmul. Daca nu v-a produs vre-o impresie , chiar eu sunt cel care va rog : certati-ma, iertati-ma, si uitati-ma. Sa zicem ca poate, "am visat si eu cu ochii deschisi " .
 • alex_93
  pe 17 Martie 2012 23:06
  Criticand filmul,totodata,critici si revista de benzi desenate dupa care s-a inspirat.
  Si intr-adevar,filmul respecta fidel povestea din comicul "300" scris de Frank Miller .

  CGI isi face bine treaba,efectele speciale si scenele sangeroase te impresioneaza,discursurile regelui Leonida si vocea naratorului te remarca emotional,precum si fundalul sonor (aceleasi discursuri "memorabile"care asemeni unei ciorbe reincalzite,le reintalnesti in orice film de razboi).

  Replici memoriabile ca :This is Sparta! sau cand un soldat spartan a aflat că perșii sunt atât de mulți încât săgețile lor ar acoperi lumina soarelui, a răspuns netulburat "Cu atât mai bine, ne vom bate la umbră" iti raman intiparite asemeni scenei in care Leonida il arunca in groapa pe emisarul persan.

  Din pacate,filmul a respectat prea bine povestea din comic,depasind limita extremelor.
  Desi povestea se vrea a urma firul istoric al Bataliei de la Termopile,din pacate esueaza lamentabil si e de-ajuns doar sa te documentezi de pe wikipedia :
  http://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83t%C4%83lia_de_la_Termopile
  Cat despre aspectul persilor,ideea nu apartine regizorului,ci al autorului comicului.
  Persii sunt reprezentanti ca niste mutanti de la Cernobal sau asemeni unor zombie din filmele Horror-in special uriasul din armata Nemuritorilor ori calaul obez cu clesti in loc de maini.

  Armata persana include mai toate natiile de bastinasi sau chinezi,dar si elefanti ori rinoceri-aducerea lor nedovedite istoric.
  Nemuritorii in special,sunt asemeni unor Ninja care sub mastile lor,se ascund fete in putrefactie sau arse.
  Cand in realitatea istorica,Nemuritorii din armata persana aratau asemeni iranienilor de azi,cu barbi si haine colorate si tipatoare.
  Xerxes,regele Persiei care in realitate avea o constitutie "regala",purtand si el barba,iar in timpul campaniilor militare mergea cu un car tras de cai,iata ca in acest film,e un mulatru inalt de 2 metri,care poarta piercinguri si lanturi si care se crede a fi "jumatate rege zeu,jumatate gay" si sta pe un tron de aur de un lux de neimaginat nici in benziile desenate cu Asterix si Obelix.

  Asta in timp ce spartanii sunt reprezentati ca barbati luptatori din Mortal Kombat,cu six-packs,fara traditionala armura de 35 kg,purtand doar mantii......deh,ca sa fie sexy,ca daca le aveau,lumea nu le mai vedeau muschii si pectoralii si nu mai venea nimeni sa vada filmul.

  Parea ca filmul e antisemit (persii fiind si ei nomazi cu 300 ani inainte de batalia de la Termopile),aveam senzatia ca e film facut pe vremea lui Hitler,in care personajele sunt albe,sunt barbati tineri,frumosi si plini de muschi (dopati),iar antagonistii sunt THE BAD GUY'S,negrii,mutanti sau monstruosi.
  Imi place ca totusi au incercat sa reconstruiasca modul de viata si educatia spartana si Agoge-ul (totusi,tinerii spartani cand luptau cu lupii pe zapada,purtau niste robe facute din ciulini).
  Iar femeile spartane,chit ca erau regine,purtau parul scurt.Dar mi-a placut faptul ca erau mai barbatoase.
  Gerard Butler (Leonida) si-a jucat bine rolul,insa Lena Headey (regina Spartei) parca era desprinsa din filmele porno,la fel si actorul care l-a jucat pe Xerxes.

  Cat despre Ephialtes(care in realitate,nu a fost in niciun caz cocosat),s-a cam exagerat la partea vizuala,doar se stia ca nou-nascutii spartani cu imperfectiuni erau aruncati in groapa,dar in privinta lui,pare sa fi fost o exceptie,poate ca parintii lui au fost prea milosi.
  Spartanii luptă pentru libertate (un concept destul de modern) în fata hoardelor orientale perfect caricaturizate în film.
  Accentuarea tiraniei, misticismului şi sclavagismului oriental e deja patetică (de parca Sparta era un fel de democraţie lipsită de sclavi şi misticisme). Nu-i de mirare ca Iranul s-a simtit vizat prin acest film,a carui stramosi au fost extrem de jigniti
  Nota:5.1

  P.S. nici acum nu-mi dau seama daca creatura aia de la inceput e lup sau urs,ori un lup radioactiv cu mutatii genetice provenite de la centralele de la Fukushima :P
 • cosmin_kedii
  pe 15 Martie 2012 07:42
  O capodoperă Un mare impact vizual Peisaje uluitoare, combinate cu scene de lupta neobișnuite. Pentru al doilea film al său în calitate de regizor, Zack Snyder semnează o perfecțiune adevărat în cinematografia modernă.
 • gabby18mg
  pe 12 Martie 2012 13:22
  Mi-a placut modul de filmare, defapt fundalul filmului. Nu stiu daca asa s-a intamplat la Termopile dar unele faze sunt trase de par. Cred ca toti spartanii erau culturisti ca prea aveau muschi pe ei. Era sa uit: pe locul doi la cel mai sangeros film vazut de mine,dupa Kill Bill (filme de la Hollywood).
  Film care zic eu trebuie vazut.
 • kakapiciu
  pe 11 Martie 2012 22:49
  Nu am cuvinte de lauda pentru acest film. Mi-a trezit si cel mai adanc fior. Foarte bun filmul, o capodopera mai bine zis.
 • adymarius
  pe 26 Februarie 2012 21:51
  Chiar daca multi dintre voi spun ca filmul nu respecta istoria, si asa este consider ca nu poate fi motviul categorisirii filmului ca fiind unul prost.Din punctul meu de vedere este un film bun cu efecte spectaculoase ce merita vazut.Nu ratati!!Bucurati-va de filme!!
 • DiCaprio21
  pe 18 Februarie 2012 12:44
  filmul este frumos , insa imaginea este putin intunecata si nu e chiar asa fain.
 • Snake1
  pe 10 Februarie 2012 19:36
  300 este cel mai bun fil violent pe care lam vazut :X daca nu lati vizionat luatil merita vazut :D
 • viro1983
  pe 28 Ianuarie 2012 22:35
  Mi-a placut mult pentru ca este multa aventura si mult razboi il recomand tuturor.
 • Labrinth
  pe 28 Ianuarie 2012 02:11
  Film foarte foarte bun!Imi place la nebunie, de 5 ori l-am vazut si nu m-am plicitist nuci un moment!
 • Eb00kie
  pe 27 Ianuarie 2012 21:08
  N-am crezut niciodata ca "ranjet de rechin" se poate aplica in cazul cuiva care nu e bancher, a fost genul de expresie pe care vrei sa o pui in poza...
 • robertforex
  pe 18 Ianuarie 2012 01:03
  un film care ma marcat.nu atat prin realizarea lui cat prin poveste si unele scene.in orice caz e unu din filmele mele favorite.nota 10
 • victor93
  pe 22 Decembrie 2011 22:38
  de fiecare data cand vad filmul sau trailerul mi se ridica parul pe tot corpul:) este o lectie de curaj si devotament, calitati care astazi au cam disparut...
 • ciprian34
  pe 09 Decembrie 2011 22:24
  Prea multe efecte speciale in acest film,desi are si multe parti bune,totusi realitatea istorica cred ca e departe
 • radu0594
  pe 02 Decembrie 2011 16:23
  Pot sa zic ca am vazut acest film de 3 ori si oricand l-as mai vedea si a 4 oara.....un film superb si impresionant la toate capitolele.
 • Pillowman
  pe 22 Noiembrie 2011 09:56
  Bitches don't know abouat my sparta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • dragonfly333
  pe 17 Noiembrie 2011 23:05
  filmul e ok din punctul de vedere al efectelor si actorilor.ideea e asa si asa,putin cam prea exagerat,dar totusi convenabil!
 • Turi
  pe 30 Octombrie 2011 15:02
  Filmul e dragut de privit facand abstractie de partea istorica, din care a pastrat doar ideea de armata puternica numeric atacata de alta mult mai mica. Probabil aceasta s-a dorit a fi viziunea regizorului desi l-am urmarit cu speranta ca la un moment dat va fi un film mai realist. Ca poveste, s-ar putea sa placa!
 • zeno.marin
  pe 30 Octombrie 2011 02:18
  Daca ar fi totusi sa retin ceva din filmul asta, atunci ar fi culorile denaturate si imaginile supra-supra-supra-postprocesate in filtre aberante de maro, sepia, albastru sau verzui. Groaznic. Absolut groaznic ce poate face calculatorul din gusturile oamenilor, pe care din triste ratiuni de compromis social trebuie sa le si respect. De fapt prin asta recunosc ca nu le respect, ceea ce e evident, dar egal...
  Am sa trec mai rapid decat rapidu' peste "jocul" barbosilor anonimi cu six packs si pectorali contrafacuti, precum si peste dialogurile lor cretine si batoase, de lemn (sau plastic, depinde de preferinte). Tot asa am sa trec, de data asta precum intercity-ul peste muzica si coloana sonora, care consta in esenta din vajaituri orchestrale siderale, ecouri corale de fundal, menite sa insoteasca precum o remorca un film nici mai mult nici mai putin decat... de animatie. Una probabil scumpa, dar proasta.
  Si pentru ca veni vorba de efecte speciale si grafica proasta, as mentiona o secventa care ar trebui sa fie efificatoare si sa convinga pe oricine sa schimbe postul pe stiri sau documentare. E vorba de secventa de-a dreptul ilara (nu hilara), in care un copil cu chelie spartana infrunta fara sa degere descult in zapada, o creatura cu par oarecum amenintatoare sau flamanda (urs sau lup, nu e clar). Vreau sa spun ca am vazut si caricaturi mai realiste infatisand animale...
  Dar ce mai, tot "filmul" e o inlantuire interminabila de efecte speciale si filmari cu incetinitorul, un basm imaculat in culori preponderent de maro precum hartia folosita. In viata mea nu am vazut decoruri mai evident facute pe computer si lumini mai lipsite de naturalete. Filmul urla de artificialitate si efectele speciale sunt un chin. Bleah.
 • MNarcis
  pe 29 Octombrie 2011 09:40
  Nu stiu in ce proportie respecta istoria si decat sa bat campii ma rezum la a specifica ca efectele speciale si grafica sunt foarte bune si din acest punct de vedere merita vazut macar o data, plus ca mi-a placut foarte mult cum a jucat Gerard Butler!
 • micsa9124
  pe 27 Octombrie 2011 18:41
  doamne ce prosti oameni ,cum poate sa zica ca nu ii fain filmu inseamna ca se uita la desene animate de asta nu le place ,,ii super tare 10 cu felicitari aproape 11
 • Sorin87
  pe 06 Octombrie 2011 20:37
  Un superfilm asa cum nu o sa mai vedem din gama celor istorice in care actiunile sunt foarte bine puse in valoare cu ajutorul efectelor speciale.
 • Infinity
  pe 28 Septembrie 2011 18:21
  O poveste epica, legendara condimentata cu efecte si scene de lupta splendide. Butler impresioneaza prin rolul sau. Ii se potriveste. Filmul trebuie vazut si bagat la colectie.
 • kakapo
  pe 25 Septembrie 2011 09:42
  un film extraordinar...cu efecte speciale ce ies cam usor in evidenta si sunt usor anacronice, scene de lupta foarte bine regizate...un film pe care trebuie sa-l vezi...un film cu un mesaj puternic...o legenda superb ecranizata a victoriei si sacrificiului unui grup de 300 de spartani ce au reusit sa tina piept unei armate formate dintr-un milion de persani.
 • radu3455
  pe 04 Septembrie 2011 15:31
  o capodopera de film superb din toate punctele de vedere.uita-ti-va si no sa regretati
 • margott
  pe 02 Septembrie 2011 11:15
  Dezamagitor. Multe secvente in slow-motion si prea multa poezie. Si daca tot apare Fassbender in ambele filme, prefer Centurion, macar are mai multa actiune.
 • Marginal
  pe 11 August 2011 17:18
  Daca va plac filmele istorice (bazate pe evenimente reale) dar cu (prea) numeroase aspecte imaginare inserate merita sa-l vedeti.
 • Crist11
  pe 22 Iunie 2011 15:47
  Un film foarte bun. L-am vazut de 3 ori, si tot nu m-am saturat.
  Ador personajul interpretat de Gerard Butler, nu degeaba a fost ales Regele Spartanilor.
 • andreea1987d
  pe 15 Iunie 2011 22:40
  mi'a placut foarte mult acest film si cred ca m 'as uita la el in fiecare zi
  imi place scena de la final
  recomand
 • KosmInDk
  pe 15 Iunie 2011 10:06
  unul dintre cele mai bune filme de genul istoric..foarte bun
 • Mihaelax24
  pe 07 Iunie 2011 07:45
  Este un film ce ma captivat cu totul....iar Gerard Butler sa descurcat de minune....a intrat in pielea personajului mai bine decat imi puteteam imagina...va recomand acest film....pentru ca va arata sacrificiul unui om pana la moarete penru ceva la care tine cu adevarat.
 • catasmile17
  pe 07 Mai 2011 14:59
  un film destul de bun !!!!!!
  va recomand sa-l vedeti !!!!!!!!!!
 • valeria-si-mai-cum
  pe 22 Aprilie 2011 20:45
  Culturisti computerizati, nervosi si perfecti care urla. Stiam asta dinainte sa-l vad, dar tot m-am lasat dusa la cinema... Mai bine stateam acasa si ma uitam la "Dansez pentru tine"...
 • Manusa
  pe 14 Martie 2011 17:01
  Este un film de exceptie care m-a impresionat. Oricum......300 de spartani impotriva la atati persani....Este un film extraordinar si care merita vazut si revazut.
 • bobby90
  pe 07 Martie 2011 00:23
  Un film exceptional. hauuuuuuuu,hauuuuuuuu,hauuuuuuuu.
 • legolas05
  pe 06 Martie 2011 21:11
  un film foarte frumos......mia placut foarte mult,de fapt imi plac mult genul asta de filme....nota 10
 • GeorgeFriends
  pe 03 Martie 2011 21:36
  mie imi place mult istoria desi filmul nu e reda atmosfera de atunci, se face inteles
 • mario03
  pe 26 Februarie 2011 08:14
  l-am vazut de curind. ce sa spun..... bunicel. nici pe departe o capodopera . nici macar obligatoriu de vazut . ma asteptam sa fie mult mai bun dupa tot ce auzisem despre el .
 • Vorador
  pe 23 Februarie 2011 18:11
  Filmul este facut dupa o banda desenata realizata de Frank Miller in 1998. Iar acesta respecta indeaproape banda desenata,va recomand sa o cititi.Daca cititi 300 [banda desenata] vezi vedea ca asemanarea intre film si carte este izbitoare. Cred ca filmul merita vazut, tocmai pentru ca respecta foarte mult sursa de isnpiratie.Iar cei care critica ar trebui sa stie lucrul acesta
 • Sergiu.Lobont
  pe 22 Februarie 2011 01:51
  Cat ar avea de furca criticii cu filmul acesta si ce nu le-ar mai placea... Cu siguranta ca efectele vizuale m-au dus cu gandul la Sin City ceea ce m-a facut sa arunc o privire asupra distributiei, si pe cine vad acolo... Frank Miller. Sincer mie nu mi-a placut Sin City intocma' pentru maniera de regizare. Aceeasi maniera de regizare mi s-a paut mult mai potrivita in cazul acestui film fiindca nu mai este atat de stridenta. In cazul Sin City toate evenimentele scoteau in evidenta amprenta lui Miller, dar acum efectele CGI si scenariul putin mai complex din punctul meu de vedere distrag oarecum atentia. Tocmai vroiam sa ma plang ca actorii au facut "over-acting" dar acum ca ma gandesc mai bine realizez ca acestea sunt doar elemente ale atmosferei create de Miller. Nu in ultimul rand trebuie sa evindentiem si erotismul, care nu a mai aparut in alte filme de genul... Gladiator poate. Acum in Troia trebuia sa apara si scene mai erotice doar il aveau ca protagonist pe Brad Pitt.

  Promit ca nu mai folosesc numele lui Miller de acum in colo. Subiectul filmului mi s-a parut cel mult la fel de important ca si maniera in care a fost prezentat, asta daca nu chiar mai putin important, cu alte cuvinte stilul triumfa asupra substantei. Grafica computerizata este prezenta probabil in mai mult de 75% dintre cadrele ce compun filmul si cu siguranta a fost aplicat efectul Sepia in 100% din cadre. Efectul Sepia e acela in care culoarea preponderenta este maroniul.

  Cand vine vorba de protagonisti... scenele in care spartanii ridica sulitele cu tot cu raposatul infipt in ele ne duc si mai tare cu gandul la benzile desenate. Spartanii sunt scosi in evidenta puternic in contrast cu celelalte armate ce iau parte la lupta. Corpul perfect, inaltimea, agilitatea si vitejia sunt cateva elemente ce ii caracterizeaza. Acum Xerxes... pff, ce-au facut cu el. Acum nu imi dau seama daca e vorba de imparatul persan sau Naomi cea autohtona. O gramada de piercinguri, sprancele vopsite si kilele de aur de pe el il fac sa para scos direct din carnavalul de la Rio. Pana la urma toate astea fac parte din spectacolul filmului, ori multi dintre noi ne simteam dezamagiti daca pe un fundal natural atat de colorat aparea un Xerxes parca luat dintr-un birou.

  Mai departe filmul face spectacol din violenta. Siroaie de sange se lovesc parca de camera de filmat, fiecare cadru in care cineva este taiat sau strapuns de vreo sulita este redat cu slow-motion facandu-l parca pe privitor sa sufere si mai mult in urma imaginilor de o cruzime neobisnuita unora. Acum deosebirea dintre acesta film si unul regizat de Tarantino de exemplu este faptul ca Tarantino face ca moartea sa para mult mai importanta (vezi Kill Bill). In acest film moartea este data la o parte ca o lamaie dupa ce a fost stoarsa de tot sucul din ea, cu alte cuvinte... e bine pana mai curge sange, dupa... nu mai conteaza.

  Concluzia cu care am ramas in urma vizionarii filmului este ca acesta contine foarte multe elemente de natura vizuala care sa il transforma in blockbuster insa foarte putine care sa il faca apreciat de critici. Daca in cazul "Gladiator" spuneam ca efectele speciale au fost piatra de moara a filmului de data asta au ridicat mult valoarea filmului. Din nou, un film fara multa acuratete istorica sau mitologica, luati-o cum vreti, dar cu o maniera noncomformista in ceea ce tine de vizual. Actorii nu conteaza, scenariul nici atat, ce da identitate filmului sunt acele cateva minute de dupa pe care le petreci ca sa iti revii dupa atata sange zburand parca spre tine.
 • Rasmus2
  pe 18 Februarie 2011 10:13
  Un film foarte frumos , relaxant si povestea fiind una istorica este din start una captivanta. Povestea celor 300 de spartani ce au infruntat pericole mari pentru a-si apara teritoriul. Gerard Butler joaca extraordinar in filmele istorice, asa cum ne-a demonstrat si in Attila. Eu crd ca merita macar un Oscar pentru prestatia uimitoare a lui Gerard Butler
 • SoKaT
  pe 06 Februarie 2011 00:59
  Genial filmul ! 10 bineinteles !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • CristiN
  pe 01 Februarie 2011 19:51
  Si cate planuri sa darame vreo 300 de spartani.
  Incredibil cum 300 de oameni , pot schimba cursul istoriei, cand te gandesti ca persii au avut armate poate de milioane de oameni , dar tactica pe care o aveau spartani este geniala , felul in care se organizeaza in timpul bataliei , cum se apara reciproc . Filmul acesta ajuta foarte mult si la istorie , si in alte domenii , e ceva de cultura generala . Best
 • tynir22
  pe 28 Ianuarie 2011 12:12
  Un film foarte bun :) Ma impresionat :) Merita vazut
 • bernd
  pe 05 Ianuarie 2011 15:42
  Filmul are legatura mai degraba cu jocurile pe calculator. F. slab
 • bugs
  pe 04 Ianuarie 2011 17:48
  Foarte impresionat filmul.......are o actiune buna,o poveste interesanta si efecte foarte bune.In concluzie merita vazut.
 • lumaxya
  pe 03 Ianuarie 2011 00:40
  Nu am cuvinte pentru acest film! M-a impresionat profund acest film. Atat de bine regizat, a surprins intocmai tehnica spartanilor, Traditiile, modul de viata... NOTA 10
 • luxya
  pe 02 Ianuarie 2011 23:49
  extraordinar film:X:X...mi-a placut prestatia lui gerard butler...
 • flory01
  pe 02 Ianuarie 2011 23:11
  mie kiar mi'a placut...gerard butler kred k a jukt foarte bine dp parerea mea... :P
 • Dar_kvampire
  pe 02 Ianuarie 2011 14:48
  Genial acest film superb actori joaca foarte bine iar actiunea din film e geniala merita vazut 10
 • Yuber
  pe 02 Ianuarie 2011 13:41
  Este o nulitate de film,canalul cu dejectii al unuia intitulat regizor.Pierzi doua ore din viata uitandu-te la niste efori libidinosi,la niste monstri care iti starnesc mila si la regina Spartei,care este mai degraba actrita de filme porno si nicidecum nu reprezinta monumentul de integritate care se dorea a fi Sparta.
 • Dubrasca
  pe 01 Ianuarie 2011 23:35
  Nu era nevoie de monstri in rolurile negative.
  Istoria e frumoasa.Pe cine intereseaza merge si filmul acesta.Efecte foarte bune.
 • andu7zu
  pe 01 Ianuarie 2011 20:07
  Nu mi-sa parut foarte foarte special dar oricum are ceva farmec......
  Din pacate pentru mine eu am vazut inainte comedia facuta dupa film......
  Si in unele momente parca asteptam sa vad sau sa aud o glume ......
  Cu toate acestea apreciez filmul
 • Emae
  pe 01 Ianuarie 2011 17:09
  Un film frumos,dar totusi exagerat...cred ca nicio parte din film nu e facut in are liber sau sa fie ceva real...tot e facut pe calculator,tot filmul a fost doar cu efecte,si partea cu persanii e prea exagerata,nu cred ca persani erau niste ''monstri''macar sa bage ceva adevarat daca tot se face un film cu spartani vs persani...eu sunt persan in realitate si stiu cum au fost persanu acuma sute de ani...acest film spune de parca persanii sunt niste tirani animale etc.Nu mai zic nimica.Un film frumos ca actiune,dar nu e bine gandit deloc...