Comentarii Comentează
 • El_KaPpa
  pe 02 Iunie 2020 23:37
  Nu e ceva foarte bun, foarte captivant sau foarte bine jucat, dar se mentine peste medie fiind un produs pur Woody Allen, de la felul in care sunt scrise dialogurile si pana la personaje si legaturile dintre ele. Cine nu s-a saturat de stilul sau cu siguranta se va simti bine vizionandu-l , mai ales ca are in prim plan niste tineri actori simpatici. Daca Timothée Chalamet lasa motive de indoiala privind prestatia lui, Elle Fanning si mai ales Selena Gomez par sa se simta minunant in roluri.
 • dorinagoilean70
  pe 23 Aprilie 2020 23:48
  Nu cred ca filmul nu are nici un mesaj, asa cum s-a comentat aici. Eu cred ca marile orase, cum e NY, reusesc sa scoata la suprafata adevarata personalitate a multora dintre noi, in cazul de fata a celor 2 protagonisti. Viata in provincie monotona nu i-a stimulat indeajunsi incat sa-si descopere si ale laturi ale personalitatii. Mama  lui Gatsby incearca prin posesivitate sa-l modeleze intr-o anumita directie, insuflandu-i aplecarea spre arta sau studiul la facultati de renume, tanarul rebel ajunge sa aiba un comportament la risc (joaca poker de exemplu), insa , in final realizeaza ca aceasta directie este perfect compatibila cu dorinta lui de a trai in NY.
 • mladitza
  pe 11 Ianuarie 2020 23:14
  Regizorului Woody Allan ii ierti alunecarea in manierism... Actori tineri si frumosi, cadre superbe, decoruri, costume... Sa comentezi la un film de Allan ca dialogurile sunt bune ar fi un fel de cliseu, dar daaaaa, sunt foarte bune. Film-teatru, teatru-film asa cum ne-am obisnuit sa vedem de la acest regizor. Mi-a placut foarte mult actorul din rolul principal (pe care l-am vazut si-n filmul istoric "The king", interpretandu-l magistral pe Henric al V-lea) si fetele: Elle Fanning in mod deosebit, dar si Selena Gomez a fost faina in rol secundar. Celelalte personaje insa sunt destul de sterse.
  Finalul filmului este foarte fin.
 • jonny17
  pe 02 Ianuarie 2020 15:21
  O adiere ușoară marca Woody Allan, poate ultimul lui film in care ne reconfirmă marea lui iubire, acest oraș New York de care ne-am îndrăgostit și noi prin filmele lui.

  Cu fiecare film Woody Allan mai face o descoperire: Elle Fanning, care face tot filmul. Însă nu la fel de inspirat a fost cu Selena Gomez care se potrivește ca nuca în perete. Jude Law pe care Woody îl vrea ca un surogat al său se achită foarte slab de acest rol.

  Prin urmare pe mine ma cam dezamăgit acest film. E mai bine să te retragi înainte ca vremurile să te depășească.
 • boghiu_andrei
  pe 25 Decembrie 2019 19:02
  Woody Allen revine la plăcerile lui vechi, la filmele care l-au definit, care i-au format cariera de regizor, producțiile dragi lui, cele care se concentrează pe importanța și atmosfera unor mari orașe. Iubește să scoată în evidență căldura și măreția unui oraș, să transforme orașele în personaje.

  Hulit de oameni și evitat de oamenii importanți din Hollywood(interzis în cinematografele americane), motivele fiind legate de scandalul sexual în care se spune că a fost implicat, Woody Allen continuă să facă ceea ce îi place mai mult, continuă să respire artă, să trăiască prin construirea de noi filme, ăsta fiind un motiv care îl ține prezent, activ, pasionat, îl face să aibă un scop în continuare, după cum declara și el într-un interviu.

  În "A Rainy Day in New York" vedem părți similare celor văzute în "Manhattan", unul dintre filmele foarte bune pentru care a început să fie mai apreciat ca regizor. Sunt asemănări și la poveste, dar și la locațiile în care se desfășoară acțiunea. Manhattan pare să fie locul lui de suflet, asta se vede perfect în discuțiile personajelor, în dialogul pe care l-a scris și în povestea pe care a inventat-o.

  În distribuție îi avem pe Timothée Chalamet, Jude law, Elle Fanning, Diego Luna, Liev Schreiber, dar și pe Selena Gomez, surpriza plăcută a acestei producții.
  Elle Fanning este inima filmului, dă personajului o înfățișare care atrage ușor aprecieri, interpretează foarte bine rolul primit. Naturalețea ei a făcut ca personajul să pară că a fost interpretat cu ușurință, asta se vede în simplitatea cu care abordează scenele. Ea joacă rolul unei tinere mai zăpăcite, o fată pierdută în pasiunile pe care le are, este fascinată de secretele din spatele unor artiști pe care îi apreciază și pe care urmează să îi descopere. Ajunge să cunoască persoane importante, trăiește o zi plină de momente interesante, o experiență de neuitat.
  Chalamet e același tânăr fermecător, e cel mai cautat actor dintre tinerii Hollywood-ului. Și personajul lui are parte de o călătorie plăcută prin New York, un oraș în zi ploioasă, asta fiind atmosfera pe care o preferă tânărul personaj, interpretat foarte elegant de Chalamet. Și personajul lui are parte de o călătorie la fel de imprevizibilă, o experiență prin care iese mai câștigat.
  Jude Law are și el un mic rol, la fel se întâmplă și cu Liev Schreiber și Diego Luna.
  Surpriza este prezența Selenei Gomez, cunoscuta cântăreața americană. Ea reușește să interpreteze un personaj interesant, nu iese în evidență prin greșeli, ci prin carismă și naturalețe.

  Filmul se bazează mult pe dialog, discuții lungi, atmosferă, uneori și pe monolog. Problema e că povestea nu are un mesaj puternic, nu duce nicăieri, e doar o zi într-un New York ploios, cum ne spune și titlul, nimic mai mult. Finalul nu prea are sens, nu e unul important, dar nici prea credibil, asta din cauza personajelor, a modului vechi în care au fost scrise. Acțiunea se petrece în zilele noastre(cred), dar personajele au un comportament care nu are asemănări cu cel al tinerilor din zilele noastre, poate și datorită dorinței lui Woody Allen de a rămâne blocat în perioada lui de glorie, poate și din cauza unei interpretări învechite a unei povesti de iubire din prezent. Sunt multe asemănări cu "Manhattan" , iar asta se observă. Filmul suferă de o abordare puțin învechită, poate și de unele exagerări, de lucruri care nu mai par credibile în prezent. Se simte ca o combinație între două generații diferite, se vede că e scris de cineva mai în vârstă și jucat de niște tineri. Dar e interesant, e un film frumos, relaxant și artistic, bun de văzut de pasionații de filme bazate pe mult dialog.

  ✔️ 7.5