Sinopsis

"In America toata lumea spune ca face parte din clasa de mijloc, pentru ca tuturor le place sa aiba pe cineva la care sa se uite in jos."

Ca natiune, America pare sa nu se sature de show-ul descoperitor de talente American Dreamz, un program saptaminal, cu o audienta incredibil de mare, care a cuprins o tara intreaga in febra “cine a intrat si cine a iesit”. Creierul acestei productii este Martin Tweed (Hugh Grant), gazda emisiunii, cel care este intr-o continua cautare de noi talente pe care sa le faca celebritati instantaneu.

Satul de aceiasi invitati plictisitori sezon dupa sezon, Tweed decide ca anul acesta sa recruteze o serie de aspiranti ciudati la titlul de celebritate, printre care Sally (Mandy Moore), o magnolie de otel, care are un prieten veteran de razboi devotat, (Chris Klein) si o mama/manager obsedata de faima, Martha (Jennifer Coolidge); Omer (Sam Golzari), un recent imigrant, un incompetent terorist in devenire, un iubitor al spectacolelor de pe Broadway; si Sholem (Adam Busch), un rapper ortodox. Si ca si cum nu ar fi de ajuns, Tweed il convinge pe Presedintele Statelor Unite (Dennis Quaid) sa faca parte ca invitat special din juriul finalei acestui sezon al concursului…asigurand astfel un show exploziv pe care nimeni nu-l va putea uita vreodata. Acesta este impins sa accepte – de catre seful staffului sau (Willem Dafoe) si sustinut de Prima Doamna (Marcia Gay Harden) – sa ocupe un loc in juriul finalei show-lui. Astfel spectacolul va avea un nivel foarte inalt de audienta, ce nu s-a mai atins vreodata…sau cel putin asa spera Tweed.

Sally este condusa in runda finala de catre Tweed, producatorii show-lui Accordo si Ittles (Judy Greer si John Cho) si de falimentarul ei agent Chet (Seth Mezers). De-a lungul ascensiunii sale saptamanale televizate, Sally reuseste sa-si croiasca drumul spre centrul constiintei intregii natiuni – asta pentru a reusi sa castige American Dreamz, amenintata insa de simpaticul imigrant Omer.

Un concurent neincrezator in propriile forte care vrea doar sa-si gaseasca locul in noua sa tara-casa, Omer este trimis de cei din tabara secreta de antrenament a teroristi lor sa-si faca loc in finala concursului. Odata ajuns in cercul posibililor castigatori, va trebui sa detoneze o bomba ce il va omori pe invitatul special al juriului, Presedintele Staton, si in acelasi timp dand o lovitura simbolica culturii americane.

Totul este pus la punct pentru cel mai mare show al anului pentru Tweed, Presedintele Staton si cei doi finalisti plini de sperante, scena este in sfarsit pregatita pentru un spectacol exploziv pe care nimeni nu-l va putea uita vreodata.