Netflix
×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
  • AsterX
    pe 16 Martie 2023 19:39
    Cred ca Mungiu asta e un imbecil! Am trait acele vremuri si stiu cum a fost. El cred ca a facut acest film din ce a auzit la unu si la altul! E o minciuna sfruntata si ca de obicei un film de doi bani, execrabil! Asta n-are nicio treaba cu regia si filmul! Eu nu ,,Zmeura de aur" i-as acorda ci ,,Balega de aur"! Cei nascuti dupa revolutie vor crede ca tot ce se arata in acest film a fost in intregime adevarat! Distributia si prestatia actorilor e ca a unor circari ambulanti dar pana si aia aveau un pic de profesionalism!
  • user-63b02ad8a0ee8
    pe 18 Februarie 2023 22:32
    Da ..... Comunismului ne obliga să fim creativi ....că să supraviețuim ! RÂSU/ PLÂNSU...../// AsterX ești fix-pix ☝️....Au trăit și alții pe vremea cealaltă...și nu aceași părere ca și tine......cât despre părerea ta despre actori și regizori = mănânci kkt....Ce studii de specialitate și ce profesie ai tu încât să emiți păreri competente despre capacitățile și performanțele unor oameni care își fac meseria ????
  • clauditz
    pe 07 Iulie 2020 01:00
    4 filmulețe, fără legătură între ele ca și subiect. Singura legătură ar fi realitatea acelor vremuri. Foarte fain. Și amuzant, și trist.
  • Mihai_Moise
    pe 18 Martie 2020 15:13
    Fermecător!!!
    Atât pentru cei care au experimentat epoca respectivă, dar si pentru cei mai tineri.
    Mi-e aproape imposibil sa redau plăcerea primei vizionari...
  • carmen_angelus_romila
    pe 02 Octombrie 2018 11:48
    O tripleta de tineri regizori ne reda spre vizionare o prima parte de segvente rupte din realitatea vietii traite de fiecare dintre noi in perioada trista a comunismului.
  • NuGaseamNumeLiber
    pe 18 Iunie 2018 20:42
    Genială scena din prima poveste când primarului i se sugerează să atârne fructe în copaci pentru a se vedea bunăstarea.
    Un film foarte bun.
  • balta67verde
    pe 20 Octombrie 2016 22:10
    Cred ca e cea mai buna comedie aparuta dupa 1989. Excelent !
  • andystarx
    pe 11 Decembrie 2015 15:16
    Un film care ne-a readus aminte de ororile comunismului,in sfarsit un film romanesc destul de bun,in care se pare ca s-a investitit ceva !SI jocul actorilor, nu a fost rau deloc !
  • Florina1976
    pe 22 Decembrie 2014 20:48
    o comedie foarte buna si adevarata, din pacate.recomand filmul.
  • lorenne
    pe 07 August 2013 19:45
    Un film foarte bun , obligatoriu de vazut pentru ca prin amuzament realizam de fapt cum traiau oamenii in acea perioada si cat de greu le era sa se conformeze unei vieti dificile si unor reguli absurde .
  • gbanescu
    pe 06 Martie 2013 14:05
    Imi vine greu sa cred ca toti cei cinci regizori au contribuit in mod egal la realizarea scurt-metrajelor.
    Calitativ, sunt prea la mare distanta unele de altele. Intuitia imi spune ca cel de-al patrulea film (sacrificarea porcului in apartament) este al lui C.Mungiu - sau in mare parte al lui.
    1. Vizita de lucru, RingSpiel : scurt metraj reusit, joc bun al actorilor.
    2. Fotograful oficial : poveste buna, prestatie slaba a actorilor.
    3. Politrucul invatator : asa-si-asa.
    4. Porcul sacrificat de militian : Bun, amuzant.
    5. Vanzatorii de aer : Un plus mare pentru actrita care joaca rolul Crinei. In rest, ...
    6. Soferul de gaini : Acelasi verdict - Vlad Ivanov este un actor de nota 10. Dar atât.
  • lucian_n79
    pe 27 Februarie 2013 00:11
    baiiiiiii cum pot vedea un film pe acest site ca inebunesc
  • lili22
    pe 16 Septembrie 2012 17:07
    Un film bine facut, cu seriozitate, nu stiu ce le spune celor care au 20 ani, poate nici nu inteleg faza cu vindutul sticlelor goale.Interpretarea nu e la nivelul scenariului, mie nu mi-a ramas nici un nume in memorie, actorii au facut ce au putut.
  • Mihai2508
    pe 07 Septembrie 2012 13:45
    Am fost sceptic la inceput, daca sa vad filmul sau nu, insa acum nu-l regret, fiind o comedie, la care razi cu pofta. Filmul este pentru orice varsta, cinefil sau nu, fiind usor de digerat.
  • kenya
    pe 16 Decembrie 2011 18:27
    Am ras cu lacrimi.....O indulcire haioasa a "mizeriei" in care am trait,o incercare de a relaxa putin incrancenarea amintirii penibililor "tovarasi" dezumanizati de micimea spirituala ce-i caracteriza.
    Doamne ce-am mai ras cand am auzit telefonul ala sunand,si toti "fazanii" erau in carusel!!!!
    O comedie pe cinste,dulce-amara,cu personaje autentice suta la suta.
  • Ghemot
    pe 08 Noiembrie 2011 13:25
    sincer sa fiu, nu am prins perioada comunista, dar, din ce mi-au povestit-o ceilalti, cred ca acest film ilustreaza foarte bine acele vremuri
  • Alexandra21087
    pe 25 August 2011 13:26
    Prima parte a filmului e geniala.
    Merita vazut.
    Te binedispune.
  • xerses
    pe 17 August 2011 20:08
    Mi-a placut primul episod....Sa vezi o ceata de oameni ca se dau in "lanturi" fara voia lor pana dimineata....
  • zgubi
    pe 09 Iunie 2011 23:13
    legendele ghinioniste prezentate in acest film m-au binedispus pt toata ziua.nu mi-am inchipuit cum ar putea un set de patru povestiri individuale ce evoca perioada comunista ( si maruntele subtilitati specifice peruioadei de ex bananele privite ca fructe de captura,porcul primit in dar viu etc.) sa fie atat de hilare.din punctul meu de vedere colaborarea dintre regizori au adus o revigorare cinematografiei romanesti.
  • Gestapo
    pe 24 Ianuarie 2011 11:49
    Prima parte merita toti banii, a doua este mult mai slabuta.
  • legolas05
    pe 10 Ianuarie 2011 14:18
    e foarte frumos filmul............http://www.cinemagia.ro/filme/amintiri-din-epoca-de-aur-1-tovarasi-frumoasa-e-viata-31345/#
  • alex_il_fenomeno
    pe 07 Ianuarie 2011 19:51
    de mult timp am amanat aceasta serie , neacordandu-i atentia cuvenita ! din pacate ! pentru ca a fost foarte bun acest film , cred ca Mungiu s-a intrecut pe sine insasi cu aceasta serie !
  • Ammelie
    pe 23 Decembrie 2010 11:38
    Da, un film romanesc bun. Cu farmec dat de legendele urbane si de situatiile amuzante si absurde in care te puteai trezi. In sfarsit, atmosfera nu e apasatoare si jocul actorilor este natural, discret si lejer. Nu vrea sa iti 'vanda' nimic. Ambele parti au aceleasi caracteristici si te lasa cu aceeasi impresie. 6.5/10
  • Piratu
    pe 22 Decembrie 2010 14:30
    Un film romanesc ce m-a surprins placut,comunismul tratat cu umor de caliatate,evocand adevarate asa zise "legende" unde romanu o pateste in stilul specific.Vi-l recomand cu placere,nu o sa fie deloc o dezamagire....
  • cetateanu
    pe 11 Septembrie 2010 17:08
    "Comunismul nu se face în birou ci pe teren"

    Cristian Mungiu realizatorul celebrului 4,3,2 premiat cu marele premiu de la Cannes nu se desminte nici de această dată chiar dacă a schimbat modul de prezentare a vieţii cotidiene din timpul perioadei comuniste. Dacă în 4,3,2 Mungiu ne-a adus în prim plan modul prin care comunismul îşi făcea simţită prezenţa chiar şi în cele mai intime şi personale probleme umane, în noua sa producţie strucurată în două părţi regizorul ne prezintă cîteva legede care circulau în pe perioada regimului comunist. Indiferent de legenda prezentată, de remarcat este atenţia acordată vieţii cotidiene şi accentul pus pe atitudinea umană vis a vis de ierarhie. Multe din obiceiurile românilor ( pregătirea comunelor şi satelor excesiv cînd vine un oficial) din perioada de atunci s-au păstrat şi după căderea regimului mulţi ani, pentru că nostalgia a dispărut cu greu.

    Foarte pe scurt filmul lui Mungiu prezintă 6 legende urbane care circulau în perioada comunistă. Intrăm rând pe rând în lumea sectoristului în control, în cea a fotografului oficial şi a celui care este însărcinat cu reducerea gradului de analfabetism dintr-o comună izolată. În partea a doua suntem martori la două poveşti puţin mai dramtice care ne arată ce puteai să păţeşti dacă nu respectai cu stricteţe ordinele de la centru sau cum cei care aveau pe cineva în spate puteau ocoli chiar şi puşcăria.

    Conluziile pe care le tragi după ce vizionezi acest film sunt multiple. Românii erau erau naivi, şi duplicitari arătând o faţă oficială mai mereu şi una personală rar. Filmul lui Mungiu extrem de realist chiar dacă este realizat ca un pamflet prezintă viaţa românilor din anii 80 dar perspectiva este mai degrabă tributară anilor 60 când frica, frigul şi foamea încă nu apăruse. Un film ce trebuie vizionat de toţi ce care nu ştiu cum se trăia pe vremea accea şi la ce fel de compromisuri erau dispuşi oamenii doar că să satisfacă cerinţele unui regim care le păsa prea puţin de ei.
  • Maricruz
    pe 15 Iulie 2010 08:46
    Parerea mea este ca nu a fost un film chiar asa slab, cum va par voua filmele romanesti. Acesta mi-a placut foarte mult, chiar daca unii actori nu jucau destul de bine. Povestioarele insa au fost exceptionale si m-au facut sa inteleg cat de greu era pe vremea comunismului.
  • Sergiu.Lobont
    pe 28 Iunie 2010 00:41
    Imi aduce aminte de perioada in care locuiam la bloc. Te relaxezi in timp ce il urmaresti dar nu poate fi considerat un film bazat pe senariu si toate cele. Din punctul meu de vedere reprezinta destul de bine perioada de dininte de 89. Interesant.
  • rizea.alex70
    pe 23 Iunie 2010 11:34
    O comedie buna,poate cea mai buna din ultimii ani(facuta de Romania).Cel mai mult mi-a placut Legenda militianului lacom....nota 8
  • cl24
    pe 21 Iunie 2010 23:59
    Un film despre trecut, realizat in prezent, pentru ca in viitor, asemenea lucruri sa se evite.
  • Lukandee
    pe 29 Mai 2010 13:24
    Mai, exceptionlal! Am ras, chiar daca m-am uitat singura. Dincolo de tema asta a vietii in timpul comunismului, viziunea carnavalesca e foarte bine dezvoltata aici. Superb!
    Cel mai mult mi-a placut legenda fotografului oficial. :)
    Oricum, ideea e ca nu s-au schimbat prea multe de atunci, asta-i clar.
  • pe 23 Mai 2010 00:12
    Un film din 2009. Se poate spune ca se incadreaza si ca drama dar si comedie. Sunt descrise 4 legende ce circulau in vremea vestitului  tovaras  Ceausescu denumita si “epoca de aur”. Cele 4 legende sunt: Legenda activistului in inspectie (o intamplare de la o vizita oficiala dintr-o comuna), Legenda fotografului oficial (preaslavirea tovarasului Ceausescu si [...]
  • queenofhearts
    pe 30 Aprilie 2010 19:29
    Mi a placut prima parte mult. Povestea porcului reloaded.....extraordinar....asa ceva.
  • adi_ramses
    pe 29 Aprilie 2010 00:05
    filmul prezinta intamplari reale din perioada comunista ce ilustreaza perfect viata oamenilor din acea perioada
  • dragos1361
    pe 15 Aprilie 2010 12:10
    Nu-l gasesc pe nicaieri sal vad si yo :(( din trailer mi se pare foarte bun dar nam de unde sa stiu pana nu-l voi vedea inca il mai caut
  • MunteanuSebastian
    pe 11 Februarie 2010 01:43
    L-am vazut , e Ok , foarte bine regizat. Totusi ma asteptam la ceva mai prost
    din partea romanilor la capitolul film , mai ales filme documentare. Dar mi s-a
    parut foarte bun. Amintiri din Epoca de Aur si Constantin si Elena sunt cele mai bune
    filme noi , in opinia mea desigur.

    Sebi , 16 ani , Bv
  • deeasunshine
    pe 09 Februarie 2010 19:57
    mi-a placut muuuuuult , muuuuuuuuult de tot primul episod!!! merita vazut! un comic pur romanesc... :)
  • mongolarix
    pe 14 Ianuarie 2010 00:14
    In primul rand vreau sa spun asa ...Superba ideea asta cu Legende urbane ...am ras de numa'la faza cu caruselu:)) partea 2 legenda cu ''vanzatori de aer'' nu mi-a placut cum a fost jucat ...o monotonie intre cei doi actorri ,tipul parea plictisit si vorbea parca in reluare ...dar prima parte e foarte buna./.....si terminati cu conceptia- filmele romanesti sunt de kkt....nu sunt bani asta e adevarata problema..
  • cezzzarica
    pe 09 Ianuarie 2010 09:20
    Ce proasta putea sa fie lumea inainte de 89, dar ce proasta e acum... :))
  • thorium232
    pe 23 Decembrie 2009 18:30
    un film specific "ca dupa ceausescu", s-a pierdut esenta.
    actori slabi, ai impresia ca au scriptul in fata si citesc dupa el
  • gestapo81
    pe 22 Decembrie 2009 19:55
    Slab rau de tot.Niste filmulete facute mai mult la vrajeala.Buget mic,actori slabuti.
    Spre deosebire de "432",nu am avut deloc sentimentul ca ma aflu in anii '80.Nota 2 de la mine,pt. ca mi s-a parut ca sunt luat peste picior.Daca bagi o dacie 1300 si niste drapele rosii,nu inseamna ca ai facut decor de film.Sa nu mai vorbesc de copii aia de vedete care apar in film(foarte probabil fara casting) si n-au nici o treaba cu actoria.Asta denota amatorism.
  • Radu47hitman
    pe 22 Decembrie 2009 14:34
    Este o productie colectiva scrisa de Cristian Mungiu si regizata de acesta impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Aceasta parte ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ''80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca acelei perioade. Sunt niste povesti Comice, bizare, surprinzatoare care s-au inspirat din evenimentele adeseori suprarealiste ale vietii de zi cu zi in regimul comunist. Amintiri din Epoca de Aur incearca sa surprinda acea stare, facand portretul supravietuirii unei natiuni care s-a confruntat, zi de zi, cu logica sucita a unei dictaturi. Mi-a placut foarte mult aceasta parte, dar cele mai interesante legende, dupa parerea mea au fost ultimile doua, cea cu ciobanul si cea cu politistul lacom.
    Filmul este pentru orice varsta, orice nivel educational, orice cinefil snob sau om obisnuit care se duce sa vada un film si are pofta de o comedie. Cum a mentionat Christian Mungiu in speech-ul sau inainte de film, Romania avea nevoie de o comedie. Si ce ne-a oferit Dl Mungiu este o comedie pur romaneasca la care numai romanul intelege pana la capat fiecare scena, fiecare subtilitate si numai romanul poate face haz de necaz de acele timpuri. Montaj perfect, editare concisa, scene memorabile si scenariu fantastic. Asa da comedie ! Multumesc Dlui Mungiu pentru o experienta de neuitat! Recomand sa-l priviti neaparat.
  • eta
    pe 22 Noiembrie 2009 16:08
    l-am vazut, nici macar sa zambesc nu am putut. doamne astia suntem noi?!?!?
    da, chiar noi!
  • dya_giulia89
    pe 08 Noiembrie 2009 13:24
    de pe ce site as putea sa scot filmul? k am incercat pe torrentz,torrentreactor sau torrentbits si la toate imi trebuie card ca sa platesc....deci ,vreo sugestie ? va rog ...ms mult :*
  • redeemer79
    pe 12 Octombrie 2009 09:45
    A spus ca in functie de succesul box office-ului acestui film isi va baza decizia de a pleca si lucra in strainatate sau a sta in Romania si a fi "copilul de aur" a nu fi confundat cu "Copilul minune" - un alt pitic dolofan :)

    Filmul e dragut, are ceva umor dar"rejucat" - asa ca hai sa nu mai puneti chiar totul pe pedestal cu asa mare usurinta. Este si motivul pentru care ne-am obisnuit cu Mediocritatea cind tot ce ai este prostie. Unde este originalul. ceva cu adevarat pretios si de valuare ceva care va fi copiat de altii. Regizori nostri sunt photo copies sterse ale marilor regizori - Hai sa nu mai facem Filme sezoniere doar pentru elitisti intelectuali ce intr-un strigat de turma (ce aminteste de Epoca de Aur) aproba DA!DA!DA! pentru csa altii au zis DA

    Multi uita ca ARTA este pentru a fi impartita cu altii nu este un gest sau o chemare egoita. Arta este un sacrificiu, nu o oglinda a egocentrismului "artistului".

    toti urim acea perioada (Epoca de Aur) dar se pare ca tot ce prezentam si "amintim" sa povestim LUMII INTREGI este uite ce tarani, dobitoci, ce inculti si analfabeti, ce mizerie si coruptie ce curve si vagabontzi sunt in Romania.

    Romania este o tara frumosa cu potential intelectual si sufletesc imens -haideti sa aratam asta LUMII.
    De asta nu sunt un numar mare de spectatori romanii la filmele Romanesti - pentru ca oamenii nu vor sa plateasca sa vada ceva ce au urit si au fost siliti sa traiasca decenii la rind.

    NU SUBESTIMATI PUBLICUL!
    Va Pup.

    PS - scuze pentru gramatica Romana. Am fost nascut in Londra si crescut in New York din mama romanca - dar sunt miindra de partea mea Romaneasca.
  • kamus28
    pe 07 Octombrie 2009 10:56
    Un film ff bun, extrem de haios mai ales pentru cei care au apucat sa fie cel putin pionieri in comunism. Trebuie sa stii cum se cumparau si cum aratau bananele din comunism... ca sa intelegi filmul. Am dat nota 10 dar cu "-" minus, pentru ca la sfarsit am avut o dezamagire: s-a terminat prea repede... trebuiau sa mai fie macar inca 3 povestiri. :) Acest film a reusit sa ma tina captivata de subiect si sa nu-mi dau seama ce repede a trecut timpul.
  • victor_neo75
    pe 03 Octombrie 2009 12:58
    Cristian Mungiu prezinta in aceasta prima parte de 75 de minute, 4 povesti-legende despre viata "romantica" din anii '80 din Epoca de Aur de pe vremea tovarasului Nicolae Ceausescu.

    Personal, mi-au placut prima si ultima legenda: cea cu activistul in inspectie intr-un satuc uitat de lume si mai ales cea a militianului lacom cu porcul gazat in bucatarie.

    Cristian Mungiu schimba atitudinea dramatic-sumbra din excelentul '4 luni, 3 saptamani si 2 zile' pe una mai haioasa si mai simpatica, pastrand insa proportiile minimalismului narativ.

    Il recomand pentru rasetele starnite si stilul nostalgic-educativ al celor 4 povestioare !
  • tibzone
    pe 30 Septembrie 2009 23:30
    ..ma haios flm. :)
    trebuie sa`l vad

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • marius_em
    pe 28 Septembrie 2009 01:39
    L-am vazut la IIFF. A fost si Mungiu, si la sfarsit a tinut o cuvantare, ca e bucuros de reactia celor din sala, pentru ca acest film a fost facut pentru public (parafrazandu-l). Pe timpul filmului s-a ras copios, iar la sfarsit s-a aplaudat indelung. Intr-adevar, dupa 432,un film foarte bun, dar facut special pentru Vest, a venit si unul pentru publicul roman, un film ce trebuia facut, pentru ca, asa cum bine spunea si CTP, cel mai usor renunti la trecutul tau razand de el. Filmul e foarte bun, cel putin aceasta prima parte pe care am vazut-o, si chiar daca nu sunteti fani ai filmului romanesc, cred ca totusi o sa-l puteti gusta pe acesta, fiind intr-un ton putin diferit de ce s-a facut pana acum... poate totusi a mai fost si "Nunta Muta" al lui Malaiele, care din motive necunoscute nu a fost prea promovat.
  • Deliab
    pe 26 Septembrie 2009 21:58
    Un film foarte foarte bun care trebuie vazut. Am ris, m-am relaxat, mi-a facut bine vizionarea acestui film. Din punctul meu de vedere are nota 10. Il recomand cu caldura celor care apreciaza filmul romanesc si nu apreciaza porcarioarele americane.
  • GabrielaSirbu
    pe 26 Septembrie 2009 14:14
    Iaca pozna, sa vezi si sa nu-ti vina a crede !!! Adica, un film RO bun, chiar foarte bun de la inceput pana la sfarsit !!!
    Acest film RO foarte bun, este alcatuit din 4 scurt-metraje, evocand 4 intamplari diferite ale acelor vremuri si sunt toate 4, fara nicio exceptie, filme cu poveste, personaje, deznodamant, umor, mult umor deloc fortat si fara gestica si vulgarul actual, umor involultar foarte bine pus in valoare. Toata lumea din cele 4 filmulete isi face treaba foarte bine, chiar si figurantii, cu auzul stam bine si CULMEA, avem si muzica de film (rarisima in filmele RO).
    Desi m-am speriat putin cand am vazut cata lume a fost in sala Studio sambata la ora 10.00 ( am zis ca n-am nimerit bine, caci de obicei la ora aia te miri ca ruleaza filmul pentru vreo 4-5 rataciti prin sala), m-am bucurat ca n-am avut parte de vreo dezamagire.
    Sper ca si partea a II sa fie, ce ce nu, chiar mai buna, tovarasi!
  • punctsicontrabas
    pe 26 Septembrie 2009 07:24
    Colectivul de spectatori prezenţi în sala Studio în ziua de 25 septembrie mulţumeşte din inimă tovarăşului Cristian Mungiu, regizor între regizori, şi îşi ia angajamentul ca luna viitoare să fie tot primul la partea a doua!

    Cristian Mungiu e cel mai bun regizor din generaţia sa, iar „legenda lui Mungiu” e un film obligatoriu de văzut (genul de film de introdus la lecţia de istorie). Construit din patru secvenţe distincte (legende, după cum sunt numite) care au în comun doar cadrul temporal (anii '80), Amintiri din epoca de aur 1 este o lecţie de „realism socialist” până la cele mai mici detalii. Căci ce este realismul socialist? Un hibrid în deplin acord cu epoca mistificatoare a comunismului, „cunoaşterea vieţii în scopul de a o reflecta veridic în artă” (Jdanov). Mungiu deconstruieşte o realitate cu armele adversarului: decorul recreat fidel până în cele mai mici detalii, tipurile umane, limbaj, trăiri.

    Recomand filmul celor care mai au amintiri din anii '80, care au prins cozile la butelii, lipsa de curent, „Scânteia”, vizitele de lucru, mirajul salamului de Sibiu şi al bananelor, matricola, imnul cântat la început de ora, galantarele cu untură şi creveţi. Vor trece de la legenda activistului de partid în vizită de lucru (plină de absurd şi suspans şi sfârşită într-un comic rotitor, nebun), la legenda fotografului de la Scânteia (făuritor de istorie mistificatoare comunistă), mai apoi la legenda politrucului zelos (element activ, factor de progres apropiat de marile mase, care nu ascultă decât de inima lui, dar ea e dată Partidului) şi vor sfârşi apoteotic cu legenda miliţianului (flămând în ajunul Crăciunului).

    Îl recomand şi celor care nu au amintiri, inocenţi, nededaţi cu aromele fade de parizer, cu aplauzele din şedinţele de Partid, cu strigătele în cor de Ura, Ura şi Pace, Pace, cu maşinile negre care aduc tovărăşii de la centru, cu Eminescu din Ce-ţi doresc eu ţie recitat mobilzator, cu elan.

    Pentru cei dintâi va fi o exorcizare, un mod terapeutic de a privi înapoi cu detaşare. Pentru ceilalţi va fi o excelentă lecţie de istorie, pe cât de greu de crezut, pe atât de veridică. Şi primii şi ultimii vor ieşi la final îmbogăţiţi şi purtători ai unei stări de bine pe termen lung. Garantat!

    Aş mai spune că actorii sunt desăvârşiti (fără excepţie), că e meritul regizorului că nu a apelat la vedete, ci a mers pe figuri în bună parte puţin cunoscute, filmul sporind în autenticitate, că modul în care a recompus cadrele (satul în fierbere în ajunul vizitei „de lucru”, atmosfera tensionată din redacţia ziarului, sala de şedinţe plină ochi de tovarăşi, clasa de pionieri, galantarele de gostat, apartamentul de bloc cu lanţ la uşă, covor persan, mobilă de bucătărie melaminată) este de o fidelitate care provocă tresăriri nostalgice, că timpul se condensează nefiresc de mult şi n-ai zice când pe ecran apare genericul că a trecut o oră şi jumătate!

    E un film la care se râde cu lacrimi, cu sughiţuri, cu chiote de se aude până în afara sălii de cinema, un film în timpul căruia oamenii se simt solidari (pentru că toţi îl înţeleg şi l-au trăit), un film la finalul căruia spectatorii refuza să plece urmărind genericul. E un film care inundă ochii de culoare, feţele de zâmbete largi, care învăluie cinematograful, strada, metroul de bucuria celor care l-au văzut! E un film de arătat copiilor şi nepoţilor!
  • VictorG
    pe 24 Septembrie 2009 12:27
    Zatyy, simplu iti zic: Nu te duce la acest film. Descarca niste blockbustere de pe torenti si traieste-ti linistit viata in fata pc-ului tau, eventual cu o bere in fata. E mai complicat cu filmele romanesti, intr-adevar. Te inteleg... Mai ales atunci cand nu ai habar despre filme, fie ele straine sau romanesti.

    P.S. Nu se imbogateste Mungiu sau alt regizor cu banii platiti de tine pe bilet. Poate te razgandesti si-ti vezi linistit de filmele tale. Vizionare placuta!
  • Marku
    pe 17 Septembrie 2009 19:08
    In Romania nu poti plati un regizor adevarat, cu bani adevarati...la incasarile noastre din cinematografe....Min. Culturii face niste asa zise licitatii, iar niste smecheri hotarasc ei cine va primi bani de film....Deci bani putini filme putine si alea cu o calitate dupa banii primiti. Dar cand reusesti si asa sa scoti ceva bun... meritul lor este mare. Felicitari !
  • zatyy
    pe 05 Septembrie 2009 22:47
    de ce filmele romanesti au cate 5 regizori pe cand cele straine (care sunt si bune) au cate unu maxim doi ??:S intotdeauna romania se va remarca prin ceva ....bun sau rau dar nici nu mai conteaza ..suntem obisnuiti
  • marcusARCUS
    pe 09 Iunie 2009 16:21
    La prima parte razi de mori!La a doua nu prea....Da e buna si aia!