×
Utilizator
×
Comentarii Comentează
 • lolozilla
  pe 14 Iunie 2014 12:39
  O idee super, sa faci un documentar in care sa prezinti pe scurt WW2 doar cu imagini filmate atunci si editate (colorate) pentru confortul nostru vizual. Pe langa lupte, arata si imagini din viata oamenilor de rand sau situatia politica. Sincer nici nu credeam ca s-au filmat atatea pe vremea aia.

  Ce as mentiona de rau ar fi cateva elemente cheie din razboi si accentul pe unele fronturi importante (Creta, Sicilia, China, Indochina, Finlanda, Romania, Iugoslavia) care au fost omise aici. Dar probabil ca durata scurta (6 episoade a cate 40-50 minute sunt putine) si filmarile poate insuficiente au fost motivele.

  Ramane totusi un documentar foarte bun de vazut pentru cultura generala.
 • cosmin_kedii
  pe 01 Martie 2013 19:11
  Perfect. Acest documentar compus în întregime din imagini de arhivă care reușește să realizeze istoria din al Doilea Război Mondial chiar în fața ochilor noștri
 • Ultimul_Mohican
  pe 05 Iulie 2012 01:38
  Magnific, este o serie de 6 episoade color despre al doilea razboi mondial. Naratorul David Ritchie are o prestatie de zile mari. Alte serii despre al doilea razboi mondial care nu trebuiesc ratate sunt seria Battlefield care a fost difuzata pe Discovery Channel si World World War II in HD Color. World at War nu mi-a placut.
 • Manusa
  pe 31 Mai 2012 16:47
  Un documentar excelent care prezinta foarte bine evenimentele petrecute in Cel De-al Doilea Razboi Mondial, este destul de scurt avand doar 6 episoade dar care acopera toate evenimentele importante din razboi. O alta varianta pentru acest documentar este The World at War (1973) care are 26 de episoade. Merita vazut acest documentar.
 • rahatuscat
  pe 17 Aprilie 2011 10:16
  Aproape şapte sute de ore de imagini au fost compilate pentru acest documentar francez în 6 părţi de 52 de minute fiecare. Realizat in totalitate din imagini restaurate din arhive publice ,particulare si secrete care "vă permite să găsiţi violenţa istoriei".Unele documente au fost secrete şi au fost obţinute de către reţelele de arhivişti.
  Războiul este explicat în detaliu cu imagini reale filmat de toate părţile implicate în conflict. Filmele sunt îmbunătăţite (colorate) şi restaurate, făcându-l chiar mai real. Conflictele din Africa de Nord, în Pacific şi în Europa sunt toate explicate cu hărţi şi mişcări de trupe. Toate faptele de război sunt explicate şi prezentate cu detalii incredibile.