Comentarii Comentează
 • serban_ionescu
  pe 12 Octombrie 2016 20:44
  Filmul reprezinta in intregime asa dupa cum se specifica si la finalul sau, un omagiu adus IN SPECIAL pilotilor britanici cat si in egala masura celor ai mai multor nationalitati (polonezi, cehi, canadieni, australieni,sud africani, americani,israelieni, irlandezi,etc...), dar si conducerii militare britanice a departamentului RAF al armatei Regatului Unit al Marii Britanii, care au reusit prin priceperea si eroismul lor sa dejoace in mod definitiv planul armatei germane din cel de al-2-lea razboi mondial de a ataca decisiv aerian Marea Britanie si in speta Londra pentru ca apoi sa declanseze si invazia germana a acestei tari si pe toate celelalte cai, ceea ce ar fi reprezentat un pas urias spre castigarea razboiului. Din punct de vedere strict artistic, filmul nu depaseste decat cu putin valoarea medie si asta numai datorita unor scene de lupta aeriana intre avioanele de lupta RAF si stuckas-urile germane, prin realizarea unor imagini reusite ale acestei incrancenari aeriene, cuprinzand scene ce transpun pe pelicula intr-un mod foarte realist imaginile lovirii si distrugerii aeriene a unor avioane aflate in lupta, a prabusirii lor cat si a parasutarii unor piloti si asta in conditiile tehnice cinematografice destul de limitate ale anului 1968-1969 al realizarii acestui film. In afara aspectelor pe care le-am amintit, filmul nu reuseste deloc sa puna in adevarata lor valoare marile talente actoricesti ale multor figuri importante de actori ai vremii respective care fac parte din distributia acestui film-omagiu pe care nu-i mai amintesc, deoarece filmul este compus in afara secventelor de lupta, numai din aspecte strict aride de dialoguri si comunicatii radio cu aspect strict militar.
 • cosmin_kedii
  pe 11 Octombrie 2013 08:46
  Privind la nivel de efecte speciale , este greu de crezut că a fost filmat în 1969 . Bătălile aeriene sunt executate într-un mod foarte realist
 • Iulidesprefilme
  pe 27 Iulie 2013 18:12
  Reconstituirea bătăliilor este spectaculoasă, dar pelicula n-are consistenţă dramatică...
 • Manusa
  pe 09 Februarie 2012 10:51
  In cel de-al Doilea Razboi Mondial s-au dus trei tipuri de lupte si toate au fost la fel de importante: pe cale terestra, aeriana si acvatica. Cea aeriana a fost importanta si a contribuit la castigarea razboiului de catre Aliati, ei fiind, la acest capitor, peste germani. In acest film se prezinta acest tip de lupte si descrie excelent luptele intre RAf si fortele aeriene germane Luftwaffe. Un film care merita urmarit, este foarte bun.
 • mtraianc
  pe 04 August 2011 01:11
  un film reusit , mai ales daca va plac avioanele , , merita vazut scenele aierene care ocupa 50% din film
 • cetateanu
  pe 30 August 2010 19:22
  Film clasic de razboi cu distributie care cuprinde tot ce era mai bun in acea perioada dar care are in plus scenele de lupta aeriene.Dupa acest film au inceput sa se dezvolte aceste scene de lupta cu avioanele in aer.