Părerea criticului
Asa canta fetele thailandeze, la zdup, slagarul Madonnei “Like a Virgin”: Bridget Jones, intrata 28 de ore alaturi de ele la mititica, incearca sa le convinga ca titlul corect e ala stiut de toata lumea – thailandezele nu si nu, o tin langa cu “Like a Version”!

Si totusi nu le lovise, saracele, nici-un tsunami, dar probabil ca (majoritatea fiind prostituate) chestia cu virginitatea era cam obscura pentru ele; scena descrisa (mortala!) e din “Bridget Jones: La limita ratiunii”, care vine ca o versiune ceva mai pe sleau a primului volum al “Jurnalului lui B.J.” – tot cu Renee Zellweger, Colin Firth & Hugh Grant.

Multi cronicari au strambat din nas la volumul doi, gasindu-l prea tras de par, pe Bridget prea grasa, intamplarile prea groase si, una peste alta, sub primul “B.J.”. Din fericire, nu sunt unul din acei “multi cronicari”, ca atare m-am stricat de ras la “La limita ratiunii”!

E adevarat, filmul nu avanseaza prea mult cu povestea – iar izmene uriase, iar “ma iubeste/nu ma iubeste”, iar caftul dintre Mark Darcy si Daniel Cleaver… Dar umorul e mult mai spumos si cel putin cateva scene – Bridget dandu-se cu parasuta, Bridget dandu-se cu schiurile, Bridget scufundandu-se in marea/starea de bine dupa consumarea unor ciuperci (da, e vorba de “acele” ciuperci…) – fac toti banii.

Chiar si caftul de care aminteam – si care a fost considerat un simplu “copy & paste” dupa cel de la sfarsitul Vol. 1 – este mai savuros aici: Darcy & Cleaver au, si n-au motive serioase sa se paruiasca (oricum, nu mai conteaza), asa ca joaca scena ca o parodie la primul caft, cu apa unui havuz in loc de ploaie. Care ploaie nu lipseste nici ea: la final, Bridget alearga dupa Darcy al ei prin „subiectul nr. 1 de conversatie al britanicilor”, se strecoara, cum-necum, printre picaturi si, tocmai cand ziceai c-a scapat basma uscata, se trezeste improscata de sus pana jos de apa dintr-o balta... De doua ori!!

La capitolul interpretari, apa de ploaie: Zellweger isi boteste mutrita nostima, Firth e ca un „Mr. Perfect” cu morcov in fund, iar Grant fura toate scenele de la una si de la celalalt cu ironia lui cinica si replicile brici. „Go, Bridget, Go!”