Sinopsis

Imaginati-va o lume in care Alchimia nu este doar posibila, dar este si utilizata in mod frecvent. Alchimia totusi este o stiinta si - la fel ca la toate celelalte stiinte - legile trebuie respectate. Bun venit in lumea anime, Fullmetal Alchemist. Povestea incepe cu 2 frati, Alphonse si Edward Elric. Inca de cand erau tineri au practicat stiinta alchimiei. Urmati drumul lor de a fi alchimisti si cautarea lor de a recastiga ceea ce au pierdut.

Tatal lor a fost un alchimist foarte cunoscut, probabil motivul priceperii celor doi in ale alchimiei. Cu toate acestea, inca de cand au fost tineri, tatal lor a plecat si au ramas in grija mamei. Intr-o zi mama lor a murit si in inocenta si totodata in ignoranta lor au incercat ceea ce era interzis, alchimia umana.

Cu siguranta nu erau pregatiti pentru ceea ce s-a intamplat dupa. Ca urmare, fratii au pierdut mai mult decat pe mama lor. In acest accident bizar, Alphonse isi pierde corpul, si intr-un moment de panica Edward uneste sufletul fratelui sau cu o bucata de armura. Insusi Edward isi pierde o mana si un picior, un insemn costisitor a ceea ce s-a intamplat.

Povestea incepe si reda in detaliu calatoria fratilor de a gasi un amplificator de alchimie, astfel incat sa se intoarca in corpurile lor normale.