Comentarii Comentează
  • Mihai_Moise
    pe 29 Februarie 2016 19:42
    Nu cred ca imi doresc o reecranizare a acestei nuvele scrise de Stefan Zweig!
    De ce? Raspunsul e foarte simplu si cine a vizionat filmul imi va da dreptate! Nimic nu mai poate fi adaugat acestei creatii. Cine a vazut "La rascruce de vanturi" varianta din 1939 intelege perfect ce vreau sa spun (urmatoarele nu au aceeasi valoare).
    Zweig e un scriitor fabulos... Si, pentru a va convinge, va recomand "Secret arzator" (culegerea de nuvele din care face parte si cea care a fost ecranizata de Ophuls), pe care sa o cititi eventual dupa ce vedeti "Scrisoarea..."
    Aaa! Sa nu uit: multe actrite contemporane ar putea sa studieze jocul Joanei Fontaine, actrita din rolul principal. Privirea ei indragostita aruncata spre Stefan Brand, ce canta la pian, este fenomenala!... Ar fi topit o calota glaciara!
    Vizionare placuta!
  • bitter_moon
    pe 31 Mai 2013 23:48
    Cine ar putea explica de ce o întâlnire care pentru femeie înseamnă aducerea în plan fizic a primei, ultimei, marii iubiri, pentru bărbat reprezintă doar încă o aventură de pe urma căreia nu rămâne în amintire nici măcar cu chipul femeii seduse ?
    Este adevărat că un cuceritor precum personajul masculin din această poveste nu ar putea face vreo asociere între răţuşca urâtă ce a avut-o ca vecină şi graţioasa, încântătoarea lebădă pe care o întâlneşte după nişte ani.
    Dragostea poate aduce transformări fenomenale nu atât în aspectul fizic al unei femei - această schimbare putând fi pusă şi pe seama maturizării - cât mai ales în comportament, împingând persoana aflată sub imperiul acestui simţământ către gesturi inexplicabile în lipsa lui.
    Valori morale precum onoarea şi decenţa invocate de responsabilul ei soţ au pierdut întotdeauna lupta cu iubirea impetuoasă, iraţională, autodistructivă. Sunt multe fiinţe susceptibile de un asemenea sentiment sublim şi de mari sacrificii în numele lui, dar prea puţini cei capabili să recunoască ceea ce li se oferă...
  • cosmin_kedii
    pe 10 Aprilie 2013 19:01
    O bijuterie. O capodopera rara, care se poate lauda cu cele mai mici detalii. Aceasta este povestea unei iubiri imposibile și o denunțare a inegalității de gen percepute de Ophuls la acel moment
  • GabrielaSirbu
    pe 28 Februarie 2012 10:07
    L-am vazut acu' cateva seri, pe...cred...cultural?, ma rog nu are mare importanta, cu toate ca are, si DA merita vazut oricand si de catre oricine indiferent de varsta. Pentru ca unii maturi se vor regasi iar cei tineri vor...invata, neeee nu vor invata nimic dar vor vedea ca exista si situatii de felul asta. Si pentru ca un film si mut si alb-negru a castigat Oscar-ul, poate ca filmele clasice vor incepe sa aiba mai multa cautare.