Sinopsis

Pentru a-si pregati fiica de 7 ani pentru realitatea cumplita a mortii ei, Rachel Myer (Gail O’Grady) ii traseaza micutei Amy un fel de drum prin viata, pentru ca ea sa-si poata simti mama aproape, spunandu-i ce ar trebui sa se intample in adolescenta, ce profesie ar trebui sa-si aleaga, faptul ca trebuie sa-si prioritizeze studiile pentru ca apoi sa treaca prin mai multe relatii pana sa se opreasca la cel ales, iubitul cu numarul 7, cu care sa se si casatoreasca.

Ajunsa adult, Amy (Kimberly Williams-Paisley) inca mai urmeaza cu sfintenie traseul desenat de mama ei, interpretand gresit sugestiile facute de o mama unui copil speriat ca un fel de predictii pentru viata ei, care bineinteles nu-i lasa spatiu pentru a face alegeri personale. Astfel, cand il intalneste pe Daniel (Brad Rowe) il vede ca perfect pentru ea tot pe baza unor lucruri pe care mama i le-a descris, insa exista o mica problema: Daniel ar fi doar iubitul numarul 6. Amy, in ciuda sfaturilor din partea tatalui (Brian Markinson) si a unui cuplu de prieteni, Maya (Michelle Harrison) si Ray (Lochlyn Munro), decide sa apeleze la un subterfugiu si sa-l “numere” pe managerul unui magazin de produse de patiserie, Peter (Patrick Dempsey), drept iubitul numarul 6, dupa ce va merge cu el la o nunta a unor prieteni de-ai lui pretinzand ca e iubita sa, pentru ca apoi Daniel sa poata fi numarul 7. Acest truc va provoca o serie de situatii comice insa totodata weekendul pe care il petrece cu Peter va fi prilej pentru Amy sa realizeze cat de mult isi uraste slujba si sa puna sub semnul intrebarii modul ei de a trai, poate prea disciplinat si decis de altcineva.

Filmul pentru televiziune Lucky 7 ne prezinta deci, intr-un mod haios, problemele care pot aparea cand crezi orbeste in sfaturile altcuiva fara sa iei propriile decizii si sa-ti urmezi instinctul. Spectatorii vor putea astfel sa fie martori la ce alegere va face Amy: va urma ea cursul stabilit de mama, pe care il considera sigur, sau va opta pentru riscul unor alegeri proprii dar care in cele din urma s-ar putea sa o faca mult mai fericita?