Comentarii Comentează
  • Dragos.87
    pe 01 Octombrie 2023 00:04
    E un film foarte bun, un scurt-metraj și un amalgam de idei care îți pun creierul la contribuție..David Lynch e un adevărat geniu când e vorba de cinematografie și realizarea operelor proprii..Recomand celor deschiși mental, nu e pentru oricine.
  • jokeru28
    pe 24 Iunie 2023 17:31
    Un film....care te acapareaza sa il urmaresti, dar pe parcurs iti dai seama ca nu intelegi mare lucru si te intrebi daca ai omis ceva. Si te uiti in continuare, si starea nu se schimba. Astepti finalul, cu gandul ca acolo va fi deslusit misterul. Dar el ramane si dupa ce se termina genericul de sfarsit!

    Nu e genul meu de film. Singurul lucru ce mi-a placut e cum a jucat Naomi Watts. O naturelete incredibila, desi a jucat si rol pozitiv si rol negativ.

    De asemenea, felul cum a fost filmat, muzica si cum au interpretat actorii , m-a facut sa cred ca e un film de la inceputul anilor 90.
  • vasiliu_radu_marian
    pe 16 Martie 2023 05:17
    Cum să pierzi 2 ore din viață fără să te alegi cu nimic bun și folositor ba dimpotrivă. Dacă ești masochist sau îți place arta pentru artă fără rost și fără înțeles, atunci îți poți justifica timpul pierdut și imaginile care te vor bântui o vreme. În rest, scoateți mai bine copii în parc, joacă-te cu animalul de companie sau ajută o bătrână să treacă strada. Vei fi mult mai câștigat și mai de folos în lumea asta.
    Nu recomand acest film.
  • lavara_laiarna
    pe 02 Ianuarie 2023 21:44
    O capodoperă reușită ce trebuie apreciată măcar pentru efortul ce l-a depus . .priceputul.
  • andrei_oarga
    pe 05 Februarie 2022 15:31
    Plin de suspans si mister de la un capăt la altul,cu o regie ca la carte,efecte hipnotizante si interpretări excelente,cu un plus pentru Naomi Watts si Laura Harring,rezultatul e un film care merita vazut!
  • user-5e74c73eac55f
    pe 20 Mai 2020 12:34
    Un filme incredibil si atât de ciudat.Jocul actoricesc mai ales performanța lui Naomi Watts în scena cinei puteai să deduci tot filmul din privirea ei.Am înțeles tot filmul după ce am căutat explicația, ce mintea umană nu poate înfrunta intervine visul într-un lung șir de povestiri puse cap la cap.
  • AdriAdrianna98
    pe 21 Februarie 2020 21:35
    Wow, filmul e șocant de-a dreptul. pentru cei care nu l-au înțeles, recomand să căutați explicația pe youtube, abia atunci reușești să vezi ce minunăție ai urmărit și câte se ascund în spatele fiecărui detaliu aparent nesemnificativ. Povestea e foarte captivantă iar întorsăturile de situație sunt hipnotizante de-a dreptul. Laura Harring are o frumusețe și o senzualitate nimicitoare.
    Cum a zis cineva mai sus, filmul ăsta te bântuie de-a dreptul,e genul de film de care îmi voi aminti toată viața.
  • AdrianaCT
    pe 12 Ianuarie 2019 09:54
    Mie personal nu îmi place David Lynch, prin asta înțelegând nu că nu este un regizor fabulos - acesta este un fapt pe care nu cred că are cineva cum să-l nege - , ci doar că filmele lui nu sunt pe gustul meu... Nu prea agreez ca, după vizionarea unei pelicule, să văd un sens gri, mâlos și cam fleșcăit a ceea ce se petrece în capul meu și cam asta e starea pe care mi-o creează ce face el.
    Dar filmul este indiscutabil bine făcut, are cursivitate și e admirabil ca detaliu al cadrelor și al modului în care se leagă ele, iar Naomi Watts este extraordinară.
    Sensul nu mi se pare atât de abscons. Pentru mine filmul vorbește despre condiția aspirantului la statutul star hollywoodian și simbolistica folosită de David Lynch pentru a expune compromisurile pe care trebuie să le facă protagoniștii industriei filmului și ce se petrece cu ei în funcție de cât și la ce pot sau nu să renunțe e calea cea mai completă pe care am următit-o până acum la vreo producție de acest gen.
    Am dat nota 7 pentru că îmi lasă gustul mai sus descris, altfel filmul e o capodoperă și în niciun caz nu am pierdut 2,20 ore din viață urmărindu-l.
  • Robert.Chetan
    pe 24 Martie 2018 17:14
    Ma indoiesc ca cineva in lumea asta imi poate spune concret 100% despre ce e vorba in film inafara da David Lynch.Poti doar sa presupui.Si eu sunt adeptul teoriei cum ca prima parte a filmului e visul lui Betty/Diane iar partea a doua e "cruda realitate",insa chiar si asa sunt multe element care pot rasturna aceasta teorie.Cuplul de batrani,cutia albastra,scena cu barbatul care omoara 3 oameni,secventa in care un barbat ii povesteste altuia despre un vis ciudat pe care il are.Ceva nu se leaga.Tocmai de-aia imi place atat de mult acest film.Nici pana azi nu se stie exact despre ce e vorba.Un film ambiguu,greu de "digerat" care cu siguranta nu va fii pe gustul tuturor.Nu va faceti iluzii ca o sa il intelegeti mai ales daca sunteti lipsiti de experienta cinematografica.Si cu experienta si tot nu o sa va dati seama despre ce e vorba.Tocmai acest lucru il face un film foarte bun,un film aparte.De vazut macar o singura data in viata.
  • andystarx
    pe 24 Ianuarie 2017 00:23
    Este foarte clar ca nu este un film pentru oricine,si ca jocul actoricesc este bunicel,singurul motiv pentru care ii acord un 6,in rest in opinia mea,este suprapreciat de unii si poate subapreciat de altii ,in care ma includ si eu !Sincer,fiecare trebuie sa aiba pareri proprii,deci cine vrea sa il vada,sa il urmareasca,dar pe mine unul nu m-a impresionat,si nici nu am de ce sa il revad !
  • Stephen2D
    pe 16 Februarie 2016 00:43
                             
  • into_the_labyrinth
    pe 26 Ianuarie 2016 13:07
    Mulholland Drive e în primul rând o dramă, dar are şi destule elemente de thriller şi e un model despre cum să faci thriller fără să foloseşti violenţa în exces. Povestea e la fel de criptică şi care lasă loc la interpretări ca şi majoritatea filmelor lui Lynch (veţi regăsi elemente şi din Inland Empire, şi din Lost Highway, dar într-o formă uşor diferită), aşa că dacă îţi plac acelea, îţi va plăcea şi acesta, dacă nu, nu. Personal, admir geniul lui Lynch, deşi ştiu că exagerează, cum a făcut-o şi în Lost Highway. Story-ul e ca un vis, ca un drog, deşi are elemente care pot fi legate cumva (dar cred că nu total). Puncte forte: tensiunea bine gradată, sentimentul că urmăreşti cinema autentic, chiar dacă la un moment dat e "film în film", rolul formidabil făcut de Naomi Watts. Puncte slabe: ambiguitatea şi tendinţa de a complica excesiv povestea. Oricum, un film de văzut, cu o valoare mult peste media altor producţii de la Hollywood (Hollywood despre care, între altele, filmul lasă să se înţeleagă că e un fel de loc al pierzaniei). Nota mea: 8,5.
  • andyy
    pe 03 Noiembrie 2015 00:44
    Un film foarte greu de urmarit si de inteles. Nu contest valoarea lui, dar pe mine "m-a depasit".
  • SconsulParfumat
    pe 05 Septembrie 2015 23:04
    Desi tot incerc sa mai gasesc altceva facut de tata Lynch in afara de Twin Peaks, care intradevar a meritat, nu prea reusesc; se aplica si aici: film ok prima jumatate, pana se produce schimbarea (cine l-a vazut stie la ce ma refer, cine nu, sa nu stric 'placerea'); dupa aceea totul devine amestecatura (la extrem), si simt ca nu mai stiu la ce ma uit...sau de parca m-am dus la baie, si iesea greu fasolea alea de-o mancasem, si, pierzand mult timp, am ratat o bucata din film... Si in plus mai sunt si scenele "alegorico-terifiante" aruncante asa, aiurea, care te scot din ale tale, dar fara sens (ca alergatura cuplului de old-man-i de la sfarsit, cu tipete, si foarte stresanta)...pacat, chiar parea captivant dupa prima jumatate...as fi continuat in cu totul alt stil...
    P.S. mi-a placut totusi foarte mult scena cu cele doua femele protagoniste cand dormeau ele asa amandoua singurele in pat si faceau ***; cine e interesat de asa ceva, recomand!
  • lili22
    pe 14 Mai 2015 00:12
    Vine cu doua -trei elemente noi, sa ne socheze si crede ca a facut un film grozav.
  • radu3455
    pe 07 Martie 2015 11:16
    un film caracteristic lui David Lynch destul de greu de inteles cum sunt majoritatea filmelor lui Lynch,are o poveste interesanta,prestatia actorilor e foarte buna,merita vazut in special de fanii acestui gen de filme nota 7
  • alali
    pe 09 Februarie 2015 01:50
    Deoarece sunt un batran conservator care iubeste clasicul, mai in gluma mai in serios vorbind, nu am gustat deloc acest film. Dar nu neaparat din cauza deschiderii lui catre multiplele interpretari si intelesuri, ci mai mult din cauza amalgamului de idei ce se ingramadesc odata cu inaintarea in poveste, ca la finalul filmului sa ramai mai pierdut in ganduri decat daca nu ai fi vazut deloc filmul ci doar cineva ti l-ar fi recomandat ca pe unul plin de mister(e) si de inexplicabil.
    Am mai vazut si noua incadrare ca fiind noir, neo noir. E clar! Curand si filme cu J. Lo. vor intra cu usurinta in genul noir... S-a dus naibi acest gen! Atat de neo ca poti incadra cam toate productiile noi.
    Spuneam totusi, riscand enorm, la cati adepti are Lynch si in special acest film neterminat, ca pelicula m-a dezamagit in special din cauza a ceea ce transmite. Transmite mult, din toate, dar nicio idee in concret; nimic inchegat. O sa se spuna ca nici nu isi propune asta. Stiu! L-am citit si pe Lynch care in loc sa dea anumite directii, asa cum fac mai toti umilii sai colegi, Tarkovski sau Godard, ce sa mai vorbim de Bergman care permanent isi ghida publicul spre identificarea ideii pe care o sadea in propriilei productii, Lynch nu poate educa patura de inculti ce se incoloneaza la a cumpara bilete pentru a-i vedea creatiile. Si a explicat clar ca: fiecare sa gaseasca ce poate, ce vrea, ce este capabil.
    Intr-un film care a vrut sa fie episodul pilot al unui serial gen Twin Peaks si la care studiourile au renuntat sa il mai produca, dupa care domnul regizor a luat toate scenele filmate si le-a aranjat intr-o anumita ordine ca sa realizeze un lung-metraj, singura idee ce razbate e ca nu e finalizat. Cel putin nu se putea contura o idee, o viziune atata timp cat nu s-a filmat o poveste nici fie ea cu final deschis. A fost pur si simplu o valorificare a unor resturi pentru a nu fi timpul pierdut. Clar ca a nu spune nimic in atata de mult celuloid e o mare realizare. Am vazut si argumentele pentru care a fost ales ca productia ultimului deceniu. Foarte solide si profesionale argumente, n-am ce spune. Apropo, printre primele era si 4,3,2 al nostru. Iar putin mai in spate LOTR. Seleacta companie nu?
    Nota 6,00 doar pentru straduinta actritelor, in special Naomi Watts, febletea mea.
    Ps. sa stea linistit domnul Lynch, ca nu au ramas multi care sa astepte explicatiile lui, filmul avand incasari in cinematografe... derizorii. Dar spectatorii, ca si juriul care nu a ales filmul intre finalistele de la Berlin unde a participat, i-au spus de ce au ales sa nu aleaga acest film si nu au fost atat de zgarciti in a-si argumenta ne-alegerea ca domnul regizor: nu l-au ales pentru ca nu are cap si coada, e doar un colaj!
  • Pantaleon
    pe 28 Noiembrie 2014 22:30
    Am vazut acest film pentru prima data cu multi ani in urma (cred ca prin 2002-2003) si am ramas cu ideea un film bun, dar ambiguu, nelamurit la final, ciudat. Acum, cand l-am revazut dupa atatia ani, aceeasi idee persista si desi e clar ca Lynch a creat un film de exceptie, un film aparte, se forteaza prea mult nota in final, unde in loc sa se lamureasca privitorul fascinat si cu ochii iesiti din orbite la ceas, sperand sa nu fie lasat in ceata, regizorul creeaza un amalgam ciudat de paranoia dusa la extrem, cu violenta si erotism, lasand multe, foarte multe aspecte (dupa parerea mea) neclare. Eu nu-i cred pe cei care spun ca au inteles perfect filmul, mai ales ca niciunul din ei nu se oboseste sa-l explice, in cazul in care se lauda ca mintea lor a fost mai agera, eu cred ca desi ideile de baza se pot distinge clar la final, regizorul a lasat prea multe goluri, prea multe nebuloase neelucidate, culmea, special pentru a stoarce imaginatia cinefilului si a-l baga in ceata. Da, asta e convingerea mea,ca Lynch il baga intentionat la final pe privitor in ceata, pentru ca mana sa de mare regizor putea lucra mult mai fin si mai clar pentru o elucidare decenta a misterului. Nu-i condamn pe cei care urasc acest film, care regreta cele doua ore si ceva pierdute cu el, pentru ca este un film mai greu de digerat decat unul in care, de exemplu, personajul negativ iese invingator. Dar sunt si unii innebuniti dupa asa ceva, care, de asemenea, nu sunt deloc de condamnat. Mie mi-a placut.
  • Andrei843
    pe 19 Aprilie 2014 20:20
    Unul dintre cele mai "grele" filme pe care le-am vazut...eu cred in continuare ca lynch ne-a lasat sa credem ce vrem despre finalul filmului.
  • Ghemot
    pe 16 Martie 2014 22:28
    Chiar și după acest film, Naomi Watts ramane una dintre actritele mele favorite.
    Insă filmul, pur si simplu nu se leaga; sunt persoane care spun ca l-au inteles, este super bun, dar nimeni nu a incercat sa-l si explice intr-o fraza DE CE este atat de bun...
  • Rippa
    pe 27 Februarie 2014 15:56
    Recomandat numai avizatilor: un film hermetic, dificil, simbolic si necomplezent pe tema constiintei si a esteticului (in buna traditie David Lynch); nu in ultimul rand dedicat conditiei regizorului.
    Nu-l ratati, va va bantui.
  • vladimir84
    pe 20 Octombrie 2013 17:11
    Nu i-am dat 10 pentru ca inca nu l-am inteles in intregime. L-am vazut abia acum pentru ca Naomi Watts este actrita mea preferata si a meritat 100%. Este un film inimaginabil!
  • pe 07 Septembrie 2013 12:13
    [...] l-ar considera, poate,  un fel de endurance test - artistic, bineînțeles. Pentru mine, Mulholland Drive este monstrul din spatele restaurantului. Este revoltător aproape, dar nu-mi pot lua ochii de [...]
  • Puscas_marin
    pe 01 Septembrie 2013 13:54
    Primele 60 de minute din acest film sunt mai usor de ''digerat'', abia dupa acestea incep sa apar adevaratele semne de intrebare despre acest film. Scenele bizare in care un barbat aflat intr-o cafenea povesteste unui prieten despre un cosmar avut, tipul care impusca mai multe persoane si fura o carte neagra, mafiotii care il forteaza pe regizorul Adam sa angajeze o fata necunsocuta pentru rolul principal fac filmul si mai greu de inteles pentru ca nu se leaga una de cealalta si par sa nu aiba legatura cu actiunea principala a filmului.
    David Lynch ofera o serie de indicii in legatura cu acest film, la care trebuie sa fim foarte atenti. Chiar daca a trebuit sa-l revad pentru a intelege (in mare parte) ceea ce se intampla in acest film si chiar si asa tot am ramas cu unele semne de intrebare, ii acord nota 10 si pot spune ca este unul dintre filmele mele preferate si ocupa prima pozitie intr-un top personal al celor mai bune filme psihologice.
  • lorenne
    pe 29 Iulie 2013 14:31
    Un film greu de inteles daca nu ai experienta intr-ale cinematografiei. E plin de simboluri si mister si fiecare scena are o semnificatie precum o piesa de puzzle.
  • Spikos
    pe 01 Mai 2013 08:17
    Greu urmarit , greu de inteles , cadre cu ziduri netencuite , cactusi , personaje si spectacole stranii , s.a. , fortand imaginatia spre o simbolistica incriptata ; actiunea faramitata ca intr-un puzzle , mereu oprita la jumatate , ne pune atentia si rabdarea la grea incercare ; nu stiu daca filmul acesta spune ceva pana la urma , sau doar ne scapa noua , celor care ne plac lucrurile explicite ; preferam sa ramanem cu atata cat am inteles decat sa-l mai revedem , conform principiului ca daca nu te dumiresti o data , a doua si a treia oara e bajbaiala curata ; irationalismul si nonconformismul se confunda uneori usor cu un fals suprarealism ; nota 6 .
  • alex_il_fenomeno
    pe 21 Septembrie 2012 11:07
    un alt film nemuritor din partea lui David Lynch, o productie de o asemenea profunzime, niste actrite impresionante si o poveste cu niste twist-uri care te lasa fara rasuflare. inceputul este tot scaldat in mister, ca in mai toate filmele amintitului regizor, pentru ca spre final sa fie dezvaluite unele chestii, aici majoritatea lucrurilor, astfel ca ramai cu ochii larg deschisi la asa evenimente! cine s-ar fi asteptat ca ....! dar bine, aflati totul urmarind aceasta pelicula impresionanta.
  • mihaigeniu
    pe 24 Mai 2012 19:13
    un film ciudat tare pe care doar Dave Lynch putea face;poate fi genial tocmai pt ca nu are logica:dupa cum spunea un critic"cu cat e mai confuz,mai neclar cu atat mai mult nu-ti mai poti lua ochii de la el"
  • robertsandu
    pe 16 Mai 2012 14:29
    10/10

    Categoric nu e un film care se vrea “descifrat”, ci mai mult unul căruia trebuie să-i apreciezi și să-i păstrezi misterul și nonconformismul. Mulholland Dr-ul lui Lynch este dificil de judecat, pentru că modul în care se derulează te poate face să crezi că povestea a fost complicată din dorința de a face filmul mai pretențios și mai "demn" de cei avansați în ale cinematografiei. Nu-i cazul. Avem destule filme care spun povești simple, facile și standardizate și puține care își permit luxul și riscul de a se juca cu mintea și simțurile noastre. MD înseamnă o gură de aer proaspăt și o experiență cum puține filme îți pot oferi.
  • paul2000
    pe 01 Mai 2012 14:00
    Ceva mai usor de inteles decat celelalte filme ale lui Lynch si totusi, cum spunea cineva pe aici, destinat doar iubitorilor genului! Actorii joaca impecabil, coloana sonora este impresionanta si profunda, iar scenariul genial! Atmosfera intunecata, de vis, aduce aminte de serialul Twin Peaks! Metafizicul se imbina cu realitatea crunta in care traim! Recomand!
  • ionutzoo7
    pe 24 Aprilie 2012 22:32
    Cu siguranta de vazut de cel putin 2 ori.Dupa ce l-am vazut am ramas blocat in ceata,am tot incercat sa fac conexiuni,si am ajuns aproape de adevar...o explicatie citita pe net mi-a elucidat misterul.Daca iti plac filmele ''incalcite'' nu-l rata.
  • cosmin_kedii
    pe 14 Martie 2012 16:19
    Una dintre cele mai mari filme facute vreodata. Emoţional, sfasietoare, misteriosa
  • G.M.O.
    pe 03 Martie 2012 02:16
    Stimati prieteni in ale frumosului, sunt o persoana simpla care iubeste cinematografia enorm si nu trece o zi, fara sa privesc un
    film macar. Nu am scris niciodata vreun comentariu nicaieri...dar, acum am simtit nevoia sa o fac, considerand ca varsta probabil, imi va permite (sper), putin mai multa intelepciune decat au demonstrat unii dintre cei care au comentat deja filmul... Deci, am vazut filmul acum 2 zile si am luat foc, de nervi, vazand cat de putin inteleg din o astfel de avalansa de valori, ce fac din "munca" acestui mare regizor, o capodopera.... Nestiind nimic despre actori folositi si f. putin despre Lynch, am pus plin de nervi mana pe telefon si mi-am sunat putinii prieteni... sa discut despre film, ca sa pot intelege, de ce nu inteleg mai nimic, dintr-un lucru atat de frumos, care mi-a adus lacrimi in ochi... si in care, actorii au rupt... si nu interpretat bine, ca in multe filme tari. Cum nu vazusera inca filmul, am fiert in continuare pana a doua zi, cand l-am revazut. Spre norocul meu, inainte de al revedea, unul dintre prieteni (avocat), deci mai realist, mai atent si mai pragmatic, decat mine "artistul"... m-a sunat si mi-a spus povestea, episodului "Pilot" , pe care a avut-o in minte regizorul cand a creat acest film... si astfel a inceput sa mise faca lumina. Am revazut filmul cu atentie diferita, nemai fiind la fel de implicat emotional, ca la prima vizionare si am inteles mai multe... Ne aflam stimati prieteni, in fata aceleiasi mari probleme "ever"... De ce avem nevoie neaparat, in fata unui opere artistice evidente, care ne marcheaza atat de mult emotional. sa o si intelegem ?!!! Asa e,, asa a fost si asa va fi intotdeauna . Emotia, fara un sens, fara a o intelege, este de fapt, f. putin folositoare, sau degeaba ! Dispretuiesc cuvintele mari si goale... si filozofia fara rost ! Deci ce am inteles eu, despre aceasta capodopera plina de frumusete, magie, dar haotica si cu o "bogatie" de personaje si elemente, ce nu se justifica, sau explica nicicum... sunt urmatoarele idei: 1. Un asemenea regizor, cand face un episod pilot,, are in minte clar, o "poveste", ce se va desfasura in minimum 5-10 seriale. De aici, avalansa de personaje aparent necolegate la subiect, putin justificate, sau elemente mai putin explicite... pentru ca ele luau contur si se explicau in episoadele urmatoare. 2.. Regizorul cu greu si-a putut probabil imagina, ca un asemenea subiect si film, va fi respins ca serie... (dealtfel nici mie nu-mi vine sa cred...) si astfel munca facuta trebuia recuperata ca rezultat, efort, si cheltuieli. Din aceasta cauza apar situatii confuzionale si subiectul nu se deruleaza atat de "uns" cum ar fi fost, daca Lynch l-ar fi gandit, ca un film de sine statator. 3. Plin de personaje paranormale, sau cu puteri magice... de care avea nevoie un serial ca sa trezeasca interes si sa reziste.... filmul este de fapt povestea simpla si dramatica, a unei fete de la "tara" , pe drumul infaptuirii "visului american" . De fapt povestea felului, in care ea (Diane), intelege sa se adapteze situatiilor grele, neprevazute si dureroase, pana la depresie si dereglare psihica. Intr-un sistem social profund corupt, in care totul absolut este controlat, pana la nivel paranormal... 4. Aceasta tanara devine treptat , victima unei dragoste obsesionante si imposibile (pentru Rita) si in egala masura, victima propriei incapacitati de adaptare la viata pe care o traieste, a suferintei si a problemelor pe care le infrunta. Asa cum de exemplu, reuseste sa o faca intr-un final... regizorul din film, adaptandu-se de nevoie, la conditionarile impuse... 5. Am fi inteles mai bine toate elementele cheie... de exemplu cutiuta albastra (care este un portal de comunicare cu o lume necunoscuta...) si anumite personaje din film, gen : "cawboy-ul", sau "cersetorul" din fundatura de gunoi... daca lui Lynch i sar fi permis serialul... Dar si asa ne aflam in fata unei opere de neuitat !! Cei suparati, mai dati o sansa filmului, ve-ti intelege mai multe data viitoare... De exemplu batraneii ce au fost eliberati din cutia portal (deci dintr-o alta "dimensiune"), in momentul in care Diane, si-a vandut de fapt sufletul... admitand in fata "killerului", ca este sigura ca moartea Ritei, "este lucrul pe care al doreste mai mult , decat orice in viata..." - batraneii deci, sunt in mod sigur victimile Dianei... nu este explicit cum, dar acei bani multi, pe care ii avea in poseta, veneau de undeva, si in nici un caz din rolurile ei secundare, in timp ce deprimata si distrusa, suferea crize de de dublare de personalitate si alte stari confuzionale. Si nici nu veneau de la matusa mostenita, ca in imaginatia ei bolnava, ce se amesteca cu realitatea... Astfel se poate explica faptul pentru care acesti batranei ciudati... sau intors sa o bantuie, facand-o sa-si puna singura capat suferintei. 6. Interpretare halucinanta a lui Naomi Watts, chiar si a Laurei si in general a tuturor actorilor, ne spun inca o data, ce inseamna un mare regizor, bravo Lynch !! 7. In scelasi timp insa, sunt de acord ca cineva mai sus avea dreptate... filmul te face sa gandesti foarte mult, asupra semnificatiilor lui... si sunt convins, ca facand acest lucru multi dintre noi, observa semnificatii si conclude explicatii care, nici regizorului nu i-au trecut prin minte... E amuzant adevarat, dar tot el, ne-a incarcat emotional intr-o asemenea masura incat sa ne implicam astfel sa putem face asta... Multumim, pentru un asemenea film, total rupt de ploaia torentiala de "goliciune" si "comercialitate", a majoritatii celorlalte filme, cu care suntem bombardati... ca sa nu spun "educati" !!!! GMO.
  • stix
    pe 13 Februarie 2012 14:46
    nu vreau sa-mi dau cu parerea,sa ma contrazic cu cineva,ca a fost capodopera,ca a fost prostie de film.DOAR regret ca am pierdut 2 ore jumate sa ma uit la el,puteam sa vad altul.
  • DragonMaster
    pe 04 Februarie 2012 14:44
    Cel mai bun film psihologice vazut de mine in ultima vreme si va asigur ca nu o sa intelegeti mai nimic daca nu priviti cu atentie filmul si daca nu va documentati pe net de unele intelesuri.Nota oferita acestui film este 10 si il recomand doar persoanelor care iubesc acest gen de filme si mai putin celorlalti deoarece nu o sa intelegeti mare lucru.
  • Valex
    pe 18 Decembrie 2011 03:13
    Pana la acest film, nu mai vizionasem nimic produs de David Lynch, spre rusinea mea acum am aflat ca el este regizorul serialului Twin Peaks.
    Chiar imi plac astfel de filme care te lasa cu o gramada de intrebari fara raspuns la final. Dupa vizionarea lui am ramas perplex, un film misterios, fara logica in multe momente, trait la intensitate, la care nu ai timp sa te plictisesti. Si eu ca si majoritatea de altfel nu am inteles mare lucru din film, dar dupa citirea comentariilor si gasirea unui articol, am hotarat ca trebuie sa il revad pentru a pune cap la cap totul si pentru a-i da o nota. Am gasit pe wikipedia un articol interesant, veti gasi acolo si 10 indicii date de regizor pentru a intelege filmul. http://ro.wikipedia.org/wiki/Mulholland_Drive_%E2%80%93_Calea_misterelor
  • matew10
    pe 24 Noiembrie 2011 12:36
    Un film imprevizibil, abundent de ramificatii si fundaturi unde nimic nu este ceea ce pare. Scenarii si ambiente in penumbra orchestrate de omul din spatele oglinzi ce doreste sa se joace cu victimele sale. Desi inexistent acest „arhitect” e creionat cu maiestrie de Linch in nuante de lacomie, amnezie, frica, stupefactie - caracteristicile definitori ale protagonistilor nostri. Indiferent ca e barbat sau femeie personajele ascund acest spectru misterios si se dedubleaza. De remarcat in filmele Linch-ene particularitatile personajelor secundare gen „doamna cu butucul”, „uriasul’ ,”piticul”, „paranoicul(a)”, „psihopatul(a)” si dezordinea subtila a succesiunii evenimentelor. De remarcat aceasta epica incalcita ce te va tine cu sufletul la gura de fiecare data cand il vei revedea.
  • CosminHorrorMaster
    pe 04 Septembrie 2011 21:04
    Cat de atent trebuie sa fii atunci cand vezi filmul asta. E ceva de genu' 2001: A space Odyssey.
  • margott
    pe 28 August 2011 17:56
    Cine a vazut Twin Peaks stie cam la ce sa se astepte si de la Mulholland Drive. Nu sunt sigura ca am reusit sa pun cap la cap toate piesele de puzzle din film, dar cum nu sunt fan David Lynch nici n-o sa incerc o revizionare a filmului, ma multumesc cu ce am inteles din el. Am observat ca Lynch are un cerc de actori preferati cu care lucreaza la filmele lui.
  • freeline
    pe 26 August 2011 01:15
    abia am vazut filmul si pot sa spun cu mana pe inima ca o stupiditate mai mare ca asta nu am vazut.Am stat sa ma gandesc ce s-a intamplat si.........nimik. Doar k e facut de david Lynch inseamna ca e bun?Lumea din ziua de azi nu stie sa aprecieze un film frumos sau o melodie frumosa, nici nu se uita la el/nici nu o asculta si e top nr 1 k e facuta de nu stiu cine.146 de minute irosite
  • FlorinMovieFreak
    pe 09 Iunie 2011 18:50
    Povestea este simpla .. ambalata intr-o funda foarte colorata si incalcita .. la prima vizionare chit ca am fost atent si odihnit .. tot avea goluri .. apoi am citit cateva commenturi .. l-am revazut .. si-am fost mult mai atent la detalii .. si abia dupa a 3-a vizionare mi-am luat inima in dinti si sa postez .. titlul spune totul ..
  • dannnnn
    pe 14 Aprilie 2011 22:16
    Deci pur si simplu nu pot intelege acest film plus ca dupa ce am vazut eu trece de la o stare relaxata cu imagini aratate normal( ma refer la rapiditate) la un fel de slow motion rapid adica arata imaginile neclare si care normal ar fii cu incetinitorul rapid sau cel putin asa mi se pare si ma baga intr`o ceata si incerc de 2 zile sa incerc finalul si toata chestia cu batranii care e facuta special sa te bage in ceata ar fii o antiteza intre sfarsitul si inceputul cu batranii deorace la inceput sunt prietenosi iar la sfarsit sunt malefici sau cel putin asa sunt in viziunea ei . Finalul m a facut sa nu inteleg tot filmul pe care il intelesem cat de cat pana la ultimele 25 de minute . Ma seaca acet fapt faza cu finalul l as intreba pe David Lynch la ce s a gandit cand a pus toate elementele astea :d Ok cam atat daca are cineva o idee concreta a ceea ce e cu finalul va rogg confirmati`mi:d
  • aliku23
    pe 18 Februarie 2011 03:25
    Nu ii acord nicio nota pentru ca nu l-am inteles perfect . De fapt sunt multe goluri pe care sper sa le acopar dupa a 2-a sau a 3-a vizionare .
    Filozofia mea despre film este : 1.Prima parte , visul - subconstientul ii modeleaza intamplarile si personajele(din viata reala) pe placul lui Betty(protagonista visului) . 2.Cruda realitate , care este si ea prezentata intr-un mod foarte bizar . Daca socul nu este prea mare cand vezi cum sta treaba de fapt , poate ai o sansa sa fi atent la ultimele detalii care daca alegi sa revezi filmul probabil vei descoperi cat de atent a fost David Lynch si cat de bine a ales cand sa introduca momentele cheie . Atatea de spus dar atatea neintelese (de catre mine) , dar sunt sigur ca il voi revedea si il voi intelege perfect .
    Oricum , filmul trebuie vizionat de mai multe ori (pentru a fi inteles sau pur si simplu pentru perfectiunea regizorala , twistul din final si scenariul cu o poveste care iti taie rasuflarea) .
    P.s.:Direct la favorite cu nenorocirea asta ...
  • mtraianc
    pe 11 Februarie 2011 21:22
    un film foarte bun , l-am revazut cu placere , comentari de prisos
  • mongolarix
    pe 09 Februarie 2011 00:54
    Filmul asta mi-a captat atentia intr-un mod deosebit cu toate ca nu am gasit un fir logic de la un momentdat, oricum cred ca este singurul film care iti rapeste atentia fara al intelege in totalitate ,cei care spun ca au inteles filmul vorbesc prosti fiecare intelege ce vrea nimeni nu cunoaste traiirile regizorului fantezile si experientele prin care a trecut!
  • Tweeknax
    pe 14 Ianuarie 2011 13:32
    Imi pare rau de cele 2 ore jumate pierdute...........
  • Ammelie
    pe 04 Octombrie 2010 17:28
    Daca esti fan Lynch sau macar obisnuit cu stilul lui, cu siguranta vei aprecia acest film mai mult decat o vor face neavizatii. Eu sunt un neavizat. :) Totusi filmul mi-a placut. E noir, e puzzle, e dream-reality. E dificil, plin de simboluri si iti trebuie rabdare sa le descoperi pe toate. Recunosc, m-am simiti frustrata de ceea ce n-am inteles din prima, dar la a doua vizionare totul este mai clar, si parca si mai interesant.
    Povestea e fascinanta in sine, si ma intreb daca ar fi fost la fel de captivanta si daca ar fi fost spusa in stil clasic (cronologic).
    6.5/10
  • Iamsaved
    pe 05 Septembrie 2010 13:46
    Deci dupa cate am citit aici e normal ca n-am inteles nimic? Si totusi din aceasta cauza pot spune ca mi-a placut,a fost cu siguranta cel mai ciudat film pe care l-am vazut pana acum,toata noaptea am incercat sa pun cap la cap ceva,dar nimic. Dar nu ma dau batuta fara lupta.
  • andreyuzzu
    pe 28 August 2010 01:53
    Ai 2 posibilitati la filmul asta , ori il consideri o capodopera ori nu iti place de nici o culoare. Eu de la prima scena (cea cu perna filmata) mi-am dat seama ca e ceva super bun , si asa a fost. Daca esti atent la detalii il intelegi fara probleme , dar nu de la prima vizionare. E genul de film care te face sa te gandesti la el ore in sir dupa ce l-ai vizionat. 10 stele pt aceasta capodopera semnata David Lynch.
  • BenPC
    pe 22 August 2010 22:08
    Primul film regizat de Lynch pe care il duc pana la capat , in trecut am incercat acelasi lucru cu "Eraserhead" ... dar nu regret , "Mulholland Dr." este un film extraordinar ... de ciudat , dar chiar daca nu intelegi mare lucru se vede faptul ca in spatele camerei de filmat se afla un geniu. Scene care nu au sens dar luate separat poti intelege de ce este printre cele mai bune filme facute vre-o data .
  • veronica210
    pe 24 Iunie 2010 02:47
    in primul rand vreau sa spun ca Naomi Watts si Laura Harring sunt perfecte pt acest film.
    david lynch iar ma socheaza ...dar intr-un mod placut. scena de la teatru e geniala.. ti se aseaza intreaga tragedie a filmului ..melodia e superba ..:) filmul trebuie vazut de mai multe ori pt a fi inteles.. eu am citit pe net cateva pareri dupa ce l-am vazut pt ca m-a lasat cu multe semne de intrebare.
  • izzie
    pe 12 Aprilie 2010 17:18
    Tipic lui David Lynch!Cui ii plac filmele lui, filmele care te pun pe ganduri,strange,fictiune,irealitate....altfel te vei plictisi urmarindu-l!Din partea mea, nota 9,cu felicitari! alaturi de Lost Highway (1997)!
  • aayana
    pe 07 Aprilie 2010 10:20
    Trebuie sa fii fan David Lynch ca sa-ti placa Mulholland Drive altfel o sa ti se para un film greoi, fara fir epic. Filmul e plin de simboluri, muzica lui Angelo Badalmenti este prezenta si aici, la fel ca-n Twin Peaks. Tonul grav da aerul noir.
  • siuf
    pe 07 Aprilie 2010 03:43
    http://www.mulholland-drive.net/studies/10clues.htm
  • WEbster
    pe 16 Martie 2010 12:10
    In opinia mea cel mai bun film. Trebuie sa precizez de la inceput ca sunt admirator al genului si al regiei lui Lynch. Filmul trebuie privit secventa cu secventa si la fel trebuie gandit. Nu multa lume intelege filmul, dupa cum s-a vazut din parerile unora; filmul e greoi, alambicat si ridica multe semne de intrebare. Atentie SPOILER: in opinia mea batranii de la inceputul si sfarsitul filmului nu sunt parintii Dianei Selwyn (imi pare rau dar as strica distractia viitorilor privitori daca as spune mai mult).
  • ciobotaru
    pe 17 Februarie 2010 21:36
    foarte rar am fost luat prin surprindere de un film , dar aceasta poveste regizata de marele David Lynch este pur si simplu superba , este o capodopera care te lasa fara cuvinte ,
  • MIRCEA_mircea
    pe 06 Februarie 2010 21:21
    Mulholland Drive a fost iniţial un episod-pilot pentru un serial pe care David Lynch spera să-l facă pentru ABC. Dar celor de la ABC nu le-a plăcut, şi mîna întinsă de postul francez Canal+ a făcut ca din pilot să se facă în fine un lungmetraj.

    Filmul e o scufundare în subconştient, figurat ca oraş luminat în noapte, la care ajungi nu pe şosea, ci prin pădure. E interesantă punerea acestuia în ecuaţie cu Hollywoodul, loc al strălucirii şi gloriei, al puterii - un fel de supra-eu al civilizaţiei de consum. Un loc unde se plămădesc visele, totuşi. Lynch merge pe ideea punerii în abis, dar nu explică care e abisul şi ce e dincolo de el, cine visează şi ce (se) visează (pe linia lui Huang-Zhe). De foarte puţine ori dai peste un film ca acesta, în care jocul dintre aparenţă şi esenţă devine unul savant (pentru că nici nu revelează sensul), realitatea fiind în aceeaşi măsură vis al unei alte realităţi, şi în care străfundurile minţii omeneşti să fie traversate cu o aşa dexteritate. Cei de pe un site cu întrebări şi răspunsuri referitoare la acest film spuneau că a doua parte a lui este realitatea şi că prima este visul lui Diane, în care ea se vede în chip de Betty, tînără aspirantă la glorie, Rita nefiind decît copia imaginată de mintea ei a Camillei, femeia pe care o iubea disperat şi pentru care plăteşte un criminal s-o ucidă. Filmul ar trebui văzut la milimetru. Orice explicaţie poate fi bună. Aşa cum Diane se imaginează Betty în vis, pentru că pe chelneriţa pe care o vede într-o zi o cheamă aşa, şi în vis pe chelneriţă o cheamă Diane. Visul poate funcţiona astfel în dublu sens, iluzia realizîndu-se în permanenţă. Fără legătură cu intriga, apariţia mortală a demonului poate probabil da indicii asupra confruntării cu inconştientul la care fiecare dintre noi suntem supuşi, atacurile lui mergînd de la iluzii plăcute la coşmaruri.

    Cinematograful este şi el o iluzie. "Totul este pe bandă", spune acel bărbat din cabaret într-o secvenţă-cheie a filmului, avertizîndu-ne să nu punem preţ pe gradul de realitate al poveştii, la fel cum nici eroii nu trebuie să pună. De aici se naşte o fascinantă punere în abis a meseriei de actor, care te face să scoţi din tine şi să creezi alţi oameni care seamănă cu tine şi sunt cu toate astea diferiţi (ca eroinele în cele două părţi), care te scufundă într-o realitate falsă, dar verosimilă (vezi transformarea uluitoare a prostuţei Betty cu ocazia probei de film). Prin "totul este pe bandă" putem deveni conştienţi nu numai de fatum-ul celei de-a şaptea arte, dar şi de imensa pădure de posibilităţi pe care ea o reţine. Mai trebuie spus că prima parte e compusă din filmuleţe care aparent n-au nici o legătură unul cu celălalt, pentru că în fiecare guvernează alt stil. De altfel, personajele "joacă" alte roluri (e un vis în vis, un film în film). Că sunt clişee din serialele de televiziune, cu replici anodine decupate de acolo, că sunt clişee din filmele poliţiste şi chiar din Tarantino (secvenţa uciderii în plus a doi martori) sau decupate din filmele porno, aceste secvenţe pot fi felii din visul lung al lui Diane, dar sunt şi visul unui cinematograf care se visează pe sine, care fantasmează, care halucinează.

    Se ştie că în vis ne apar uneori oameni pe care-i ştim, sub înfăţişări diferite. Folosindu-se de aceiaşi actori pentru alte roluri, Lynch ne avertizează poate asupra pericolului identificării realităţii cu fantezia/visul şi al idealizării statutului de vedetă (atunci cînd aparenţa şi esenţa devin flou). Construit fabulatoriu în jurul unui nod (secvenţa din cabaret), filmul are destule zone întunecate (inconştientul e la fel). Una dintre ele e rostul cutiei albastre. Pe site-ul cu pricina se oferă mai multe explicaţii, de la interpretarea lui în cheie sexuală, pînă la asimilarea cu un aparat TV. Fiecare poate crede ce doreşte, asta e de departe dorinţa lui Lynch. Cutia ar putea fi mintea omului, plină de posibilităţi şi fantasme, ar putea fi cutia de film, deci cinematograful în sine. Deschiderea ei scoate la iveală explicaţia primei poveşti, dar la fel de bine poate descătuşa ororile şi halucinaţiile (o cutie a Pandorei e mintea fiecăruia). În concluzie, prima parte pare să o privească pe cealaltă în oglindă, cheia pare să aibă două capete folosibile, moartea lui Diane la final putînd fi trezire în altă parte (chiar şi în prima parte a filmului).

    Deci Mulholland Drive e de văzut de nenumărate ori. Inutil să spunem că dă spectatorului satisfacţia să descopere singur tot felul de legături. În vis orice e posibil.
  • serghei_romanu
    pe 28 Decembrie 2009 22:19
    Mi-a luat ceva timp sa-l inteleg dar odata ce am facut-o il numesc cel mai misterios film din istorie.Totul e intunecat aici, tutul pare ceva mai mult decat este in realitate.Atmosfera anunta un secret ce sta la baza intregii existente insa de fapt povestea este ieftina (mi-a placut foarte mult asta) ba chiar banala as putea spune.Modul cum este prezentata insa este unic iar duo-ul Harring-Watts merge "ca uns".O lume in care limita dintre vis, realitate si dorinta este mai subtire ca niciodata.Sigur te va baga in ceata, insa tocmai asta te tine lipit de ecran, dorinta de a afla ceea ce este mai ascuns ca niciodata.Cu siguranta cel mai intens film pe care l-am vazut.Totusi, parca exagerat de alambicat.Eu am apreciat asta insa majoritatea nu o vor face.Din acesta cauza este mai putin apreciat fata de valoarea lui reala. 9/10
  • Freyia
    pe 21 Iunie 2009 14:01
    E unul din filmele mele preferate. L-am vazut de foarte multe ori, am citit numeroase explicatii posibile si totusi inca am o multime de intrebari. Mie personal imi plac filmele care te pun pe ganduri, dar pe langa asta, filmul a avut un ambient deosebit (mai ales in cea de-a doua parte), coloana sonora de exceptie (partea de la teatru in care canta rebekah del rio e secventa mea preferata), iar Naomi Watts a jucat excelent.
  • pe 20 Septembrie 2008 00:14
    Hai sa fim seriosi!
    Lynch si capodopera !
    Ma vedeti baieti cateva filme si din secolul trecut, ba chiar de pe la inceputul lui !
  • pe 17 Septembrie 2008 00:59
    de obicei ma uit la un film o singura data si eventual peste ani il mai revad asa ca va intreb pe cei care ati vazut filmul prima data , daca ati inteles ceva la sfarsitul lui,, sincer ( nu dupa ce a-ti citit pe forum, nu dupa a 2 vizonare ....)
    apropo dupa ce am citi si eu pe forum cateva chestii am inteles ca am vazut un film bun
  • pe 05 Septembrie 2007 19:10
    Nu mi-a placut, am incercat pe forum sa cer niste indicii, poate mi-a scapat mie ceva, dar majoritatea
    crede ca un indiciu ar fi batranii aia doi (parintii ei), pai ce indiciu e asta, unde duce? Sau ca e vorba de vis si realitate, vai...... ce capodopera. Asta film apreciat, da....... apare ceva ciudat = interesant. Chiar ma oftic ca am pierdut 146 minute cu o cretitate de film. Prost film, o porcarie, plictisitor.
    Parerea mea!
  • pe 23 Mai 2006 19:02
    intr-adevar este un film greu de 'digerat' insa nu atat de imposibil cum cred unii. cu cat il vezi mai mult cu atat mai mult il vei intelege.

    scena cu personajul Rebekah Del Rio este superba. iti da o stare de de-ti vine sa musti perna de durere a ceea ce-ti ofera viata... de iti iei si mintiile de durere. un sentiment sau o stare greu de explicat. cel putin acesta a fost sentimentul meu. mai sunt multe de zis.
  • pe 05 Mai 2004 20:41
    Senzational!!!
  • nortis
    pe 05 Martie 2004 02:00
    Mi-a placut foarte mult sfarsitul cu mosuletii care intra pe sub usa. Absolut dement. Un sinistru din ce in ce mai elevat...
  • horatiu
    pe 03 Martie 2004 19:07
    Fascinant in prima lui parte, care te pregateste sufleteste pentru ceva deosebit, filmul cade intr-o brambureala generala catre final, un galimatias tembel, din care doar snobii pot pricepe ceva, pentru ca li se pare lor ca "musai filmu' asta tre' sa fie foarte profund daca nu l-am inteles". M-am plictisit sa mi se spuna ca, de vreme ce un film e plin de "simboluri", e automat valoros.
  • Nightwane
    pe 03 Martie 2004 12:17
    ia uite mah ..film de Lynch si eu nu am votat..hmmm...eh..votez acum.

    ala care a postat inainte n-are nici cea mai mica idee despre Lynch..oh well..
  • pe 03 Martie 2004 09:30
    Un film la care iti pare efectiv rau dupa cele 2 ore si ceva pe care le-ai pierdut. Sa-l vezi si de mai multe ori e chiar masochism curat. Mi se pare ca e un film asemanator cu tablourile abstracte din care evident nu intelegi nimic dar pentru ca sunt pictate de nu stiu ce mare pictor cazi pe spate si incepi sa-ti dai cu parerea despre ce a vrut marele,si talentatul pictor sa transmita prin incredibila lui capodopera. Un film pentru snobi sau pentru bolnavi la cap. Cu bine.
  • Dan Gerose
    pe 21 Ianuarie 2004 15:50
    Mie imi place Lynch si mi-a placut MD. Ca de obicei, despre filmele lui se poate discuta la nesfarsit (vezi topic-ul)
  • Matrix
    pe 20 Ianuarie 2004 21:51
    De ziua lui David Lynch mi-am propus sa revad cel mai socant film al lui.
    Eram bantuit de faptul ca am scapat multe chestii la prima vizionare si intr-adevar nu m-am inselat. Si cred ca mai sunt multe de descoperit.
    Un film plin de simboluri care te tine atent (si incordat) de la prima pana la ultima scena.
    Multe din indiciile date de Lynch ajuta la intelegerea filmului dar cred ca sunt cateva date ca sa incurce si mai mult.
    Eu n-am inteles care sunt cele doua indicii din generic. Poate le aflu la a treia vizionare.
    Merita!
    Nota 10 pentru Naomi Watts.
  • iadrianik
    pe 28 Februarie 2003 03:29
    inca o capodopera a lui David Linch
  • pe 05 Februarie 2003 00:00
    Un film care trebuie "rumegat", si, daca nu intelegeti nimic de prima oara, incercati la a doua vizionare. Nimic nu este ceea ce pare a fi; se pare ca David Lynch este expert in astfel de filme. O excelenta drama psihologica, as numi-o, cu foarte multe simboluri care trebuiesc descifrate.
  • pe 05 Septembrie 2002 00:00
    EXCELENT. aviz celor care nu inteleg nimic din film: trebuie vazut a doua oara. Si a treia oara, ca sa te prinzi de niste chestii super...
    PS: Si ce daca (tot) nu intelegi? Trebuie sa intelegi din ce-i facut un cocteil ca sa-ti dai seama ca-ti place?
  • pe 19 Iulie 2002 00:00
    Pentru cei care nu au inteles prea multe sau pentru cei care vor lamuriri in plus: aici si chiar aici , in josul paginii "movies" apoi "mulholland drive 2001" si "clips". Aici se gaseste o scena lipsa din film. Daca va intereseaza senzatiile tari, vizionati si "Lost Highway"...
  • pe 29 Iunie 2002 00:00
    E un film exceptional intr-adevar, o poveste la limita dintre real si ireal. Cred ca trebuie vazut de cel putin 2 ori pentru a-l intelege bine. Nota 10 si pentru cele 2 eroine principale.
  • pe 27 Iunie 2002 00:00
    Am vazut acest film impreuna cu un prieten. Bineinteles ca dupa aceea am discutat incercand sa intelegem ceea ce era de neinteles. Actiunea filmului nu are nici o importanta. Acest film nu trebuie vazut cu mintea ci cu "psihicul". Ideea principala este ca sperantele care ar trebui sa devina realitate candva, se transforma in iluzii ce vor lua locul realitatii.
    De ce? Pentru ca nimic nu este adevarat, "nu exista orchestra, totul e pe banda"
  • pe 17 Iunie 2002 00:00
    NU AM INTELES NIMIC din tot filmul. Oricum este mai interesant decat un film la care stii sfarsitul chiar inainte sa inceapa filmul.

    Crec ca Lynch este destul de chinuit daca scoate astfel de filme. As vrea sa ne explice la ce s-a gandit cand a facut acest film. Ce reprezinta pentru el acea draperie rosie??? De ce trebuie sa apara un pitic in Twin Peaks si un batran handicapat in filmul asta??? Ce facea David Lynch in copilarie cu un pitic dupa draperie???

    Cine a reusit sa inteleaga filmul sau cel putin crede ca a inteles ceva il rog sa deschida un subiect pe forum si sa-i lamureasca pe aia ca mine care au vazut filmul si nu au reusit sa inteleaga mai nimic.
  • pe 17 Iunie 2002 00:00
    Interesante cele doua pareri de mai jos...

    "Mulholland Drive" este, cu siguranta, cel mai bun film al anului 2001. De ce?
    Nu din cauza batranului handicapat, bineinteles!

    In primul rand, din cauza celor doua actrite, Watts si Harring, care se descurca excelent si sunt extraordinar de convingatoare, chiar daca, in timpul filmului, schimba rolurile intre ele si alte personaje din film. In al doilea rand, datorita actorilor din rolurile secundare, care realizeaza aparitii socante, amuzante sau, pur si simplu, interesante (criminalul platit care omoara trei persoane, politistul care ancheteaza accidentul, proprietara/mama regizorului, sotia regizorului etc.)

    Cel mai important lucru in "Mulholland Drive" ramane povestea. Aceasta este plina de rasturnari de situatii care mai de care mai absurde si mai socante. Elementele de subtilitate din acest film (cheia care deschide acea cutie albastra, draperia rosie, aparitiile surprinzatoare, schimbul de roluri intre personaje si actori) sunt cheia actiunii, cele care realizeaza legatura dintre povestile care se succed si se intrepatrund.

    "Mulholand Drive" depaseste filme cum ar fi "La pianiste", "No Man's Land" sau "The Lord of The Rings" prin faptul ca propune un subiect nou, interesant, despre vise, cosmaruri si relitate... Despre asta este vorba in "Mulholland Drive"!!!


    PS: Oare de ce n-o fi fost nominalizat la Oscar anul acesta? Hm... "Silencio"!
  • pe 02 Martie 2002 00:00
    Recomandat numai avizatilor: un film hermetic, dificil, simbolic si necomplezent pe tema constiintei si a esteticului (in buna traditie David Lynch); nu in ultimul rand dedicat conditiei regizorului.
    Nu-l ratati, va va bantui.