Sinopsis
Nanda (Fernanda Vasconcellos), o tanara studenta, o cunoaste intamplator pe Olívia (Ana Paula Arosio) in Amsterdam si cele doua se imprietenesc. Olivia se afla acolo in luna de miere cu sotul ei, Silvio (Edson Celulari). Amandoua isi descopera o afinitate deosebita pentru arta, Olivia fiind chiar proprietara unei galerii. Intr-una din desele lor intalniri, Nanda ii povesteste prietenei sale ca este insarcinata cu iubitul ei, Leo (Thiago Rodrigues), dar ca el si-a dorit un alt viitor si nu vrea sa stie nimic de acest copil.

Nanda se hotaraste sa mearga in Brazilia pentru a-l cauta pe Leo, dar mama ei nu o lasa. Revoltata, ea fuge de acasa si este lovita de o masina, fiind dusa de urgenta la spitalul unde lucreaza Helena (Regina Duarte). Tanara, insarcinata cu gemeni, moare, dar, printr-un miracol, Helena reuseste sa salveze cei doi copii. Unul dintre gemeni sufera, insa, de Sindromul Down si este respins de mama Nandei, perfida Marta (Lilia Cabral), o femeie aroganta, intransigenta si, de fapt, foarte nefericita. Astfel, doctorita decide sa adopte fetita bolnava, pe nume Clara (Joana Mocarzel).

Doi barbati se lupta pentru dragostea Helenei: Greg (Jose Mayer), fostul ei sot, si medicul Diogo (Marcos Paulo), un fost iubit din tinerete.
Helena va fi nevoita sa se lupte si cu Olivia, care stia despre sarcina prietenei sale si care s-a indragostit de Leo, cativa ani mai tarziu, dupa ce s-a intors in Brazilia si s-a despartit de Silvio.

Leo afla ca are un baiat, dar Helena nu este hotarata sa-i dezvaluie ca are si o fata pe care o creste chiar ea. In plus, Helena se teme de o noua confruntare cu Marta.

In afara de drama Helenei in aceasta telenovela sunt spuse si alte povesti de viata ale unor femei aparent sensibile, dar puternice. Anna (Deborah Evelyn) este anorexica si isi obliga fiica, pe Giselle (Perola Faria), sa fie balerina si sa se infometeze la fel ca ea pentru a-si pastra conditia fizica.

Fotografa Isabel (Vivianne Pasmanter) lupta impotriva sentimentelor sale pentru Renato (Caco Ciocler), un barbat casatorit.

Teresa (Renata Sorrah) se ocupa cu organizarea de evenimente, este o femeie corecta, onesta si are o mare dilema din cauza sotul ei Nestor (Ze Carlos Machado), un avocat corupt.

Tera va intalni o calugarita, pe sora Lavinia (Leticia Sabatella), care se interneaza ca fiind purtatoarea virusului HIV la spitalul unde lucreaza ea.

Si parintii Oliviei, Tide (Tarcisio Meira) si Lalinha ( Gloria Menezes) au o poveste deosebita. Tatal ei, este un fost fermier care a cunoscut-o pe Lalinha in Sao Paulo. Ea era o profesoara din Rio de Janeiro, educata si culta, iar Tide era analfabet. Lalinha este cea care l-a invatat cu multa rabdare sa scrie si sa citeasca. Dupa ce s-au casatorit, au avut sase copii: Carmem, Leandro, Elisa, Marcia, Jorge si Olivia.

Carmem (Natalia do Vale) este mama Marinei (Marjorie Estiano) si s-a desparitit de sotul ei alcoolic, Bira (Eduardo Lago), pentru a incepe o relatie cu Greg.

Leandro (Tato Gabus) e casatorit cu o artista plastica foarte talentata si simpatica, pe nume Diana (Louise Cardoso), care traieste o pasiune puternica si secreta pentru elevul ei, Ulisses (Domingos Meira).

Elisa (Ana Botofango), o profesoara de balet, casatorita cu Ivan (Buza Ferraz), este mama lui Felipe (Armando Babaioff), dar si a Camilei (Lucielle di Camargo), fiica pe care o are cu un fost iubit.

Marcia (Helena Ranaldi) este casatorita cu Gustavo (Antonio Calloni), care vrea banii lui Tide.

Jorge este un burlac disputat de doua femei: frumoasa Simone (Christine Fernandes) si respingatoarea Sandra (Danielle Winits), fata Constanciei, guvernanta familiei, care ajuta la cresterea celor sase copii.