Sinopsis

Regizorul Guy Ritchie revitalizează în această perioadă aventurile celebrului detectiv britanic creat de Arthur Conan Doyle. Filmul "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" îi va avea în centrul atenției pe actorii Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace și personajele lor.

Noomi Rapace a primit în filmul lui Ritchie primul ei rol major la Hollywood după ce a ajuns faimoasă internațional cu rolul principal din trilogia suedeză "The Girl With The Dragon Tattoo". Noomi a fost foarte lăudată de colegii ei de filmare, iar personajul ei capturează adesea toată atenția privitorului.

Un alt personaj interesant va fi cel al lui Stephen Fry. "Îl joc pe Mycroft. El e fratele mai deștept al lui Holmes, însă e atât de leneș încât nu ajunge niciodată să aibă reputația pe care și-o face Sherlock. E un personaj foarte interesant și m-am distrat să-l interpretez, mai ales pentru că am fost un fan de-al lui Sherlock Holmes încă de când eram un copil", a spus Fry pentru Total Film. "Sherlock Holmes: A Game of Shadows" este construit în așa fel încât să-i facă o introducere adecvată personajului Moriarty, jucat de vedeta serialului "Mad Men", Jared Harris. Moriarty e cel mai mare și mai periculos dușman al detectivului Sherlock Holmes.

Noua aventură cu indicii, deducții, piste de urmărit și descoperiri va apărea în cinematografe începând din 16 decembrie 2011, în SUA.

Se pare că Guy Ritchie are ușoare probleme cu sequel-ul poveștii lui Sherlock Holmes. Cei care dețin drepturile asupra operei literare a lui Arthur Conan Doyle au declarat că Sherlock Holmes 2 va fi anulat dacă Ritchie va sugera, oricât de subtil, o oarecare notă de homosexualitate între personajele principale.
Robert Downey Jr., invitat la emisiunea lui David Letterman, a făcut aluzie la un subtext homoerotic al relației dintre personajul său și dr. Watson. În cadrul aceleiași emisiuni, actorul i-a întrebat pe cei din public dacă-l considera pe Holmes (pe cel din film, evident) un homosexual foarte macho.

Declarațiile lui Downey Jr. au înfuriat-o pe Andrea Plunket, deținătoarea drepturilor nord-americane a aventurilor detectivistice ale lui Sherlock Holmes. Drept urmare, Ritchie s-a ales cu o muștruluială corectivă: dacă va îndrăzni să facă aluzie la acea homosexualitate enunțată de Downey Jr., i se vor anula drepturile de adaptare.

"Sper că acesta a fost doar un exemplu al umorului negru care-l caracterizează pe domnul Downey Jr. Ar fi drastic, însă aș retrage drepturile de adaptare a următoarelor povestiri cu Holmes, dacă se va scoate în evidență această tematică homosexuală. Nu sunt homofobă, însă nu mă încântă cei care refuză să ignore spiritul cărților", a declarat Plunket.