Sinopsis
In anul 1957, in timpul Razboiului rece, un baietel de noua ani pe nume Hogharth (Eli Marienthal) visa cu ochii deschisi la momentul cand extraterestrii vor invada Pamantul.
Intr-o zi, pe cand se afla in restaurantul unde mama lui (Jennifer Aniston) era chelnerita, el aude un pescar povestind o intamplare incredibila: un robot urias a cazut din cer intr-un lac din apropiere.

Hogharth nu pierde nici o secunda si pleaca in cautarea robotului. Urmeaza indiciile pescarului si ajunge repede langa lac unde gaseste robotul (Vin Diesel) de 15 metri. Baietelul il scoate din apa si-l ascunde la prietenul sau cel mai bun, Dean, un sculptor nonconformist.

Zvonul se imprastie repede si lumea incepe sa se teama. Nu trece mult timp si un agent guvernamental isi face aparitia in oras si incepe sa se intereseze de existenta robotului si a posibilei amenintari care ar putea-o reprezenta. Oamenii intra in panica si incep sa distruga orasul intr-o isterie generala.

In acest timp, robotul, caruia ii place la nebunie sa manance metal, invata sa si vorbeasca. In plus, el este tare prietenos si, cu o curiozitate copilaroasa, incearca sa afle cat mai multe lucruri despre oameni. Insa in momentul in care oamenii devin un pericol pentru el si pentru ei insisi, Hogharth il roaga pe uriasul extraterestru sa-i ajute. Hogarth, singurul care cunoaste adevarul, va trebui sa apeleze la prietenul sau Dean (Harry Connick Jr.) pentru a-i putea gasi uriasului de fier o ascunzatoare potrivita. Insa cand zvonurile si teama se transforma in paranoia, si, odata cu escaladarea tensiunii incepe sa apara riscul distrugerii intregului oras, baietelul il va ruga pe prietenul sau mai putin obisnuit sa il ajute sa linisteasca spiritele. Fara nici o urma de egoism, uriasul extraterestru ii va scapa pe oameni de propriile lor frici si prejudecati, dovedind astfel ca si intr-un suflet de otel poate exista omenie.