Sinopsis
„EU, PETER SELLERS” rememoreaza aventurosul periplu al actorului britanic, care a debutat ca prezentator de radio la BBC pentru a se afirma in cele din urma drept unul dintre cei mai inzestrati cineasti din lume. Impins de la spate de o mama bagacioasa, Sellers s-a luptat din greu pentru a stabili o relatie armonioasa intre personalitatea sa labila, femei si statutul de vedeta. Se poate spune ca intotdeauna i-a lipsit increderea in sine, in ciuda celor catorva casnicii, a laudelor din partea criticii de specialitate si a succeselor profesionale.

„EU, PETER SELLERS” dezvaluie nelinistile secrete care l-au facut pe acest actor talentat, de o carisma inegalabila, sa exclame „Urasc tot ceea ce fac”, dar in acelasi timp ne face sa ne-aducem aminte de geniul sau comic, apreciat in intreaga lume, de faptul ca poate fi definit drept un adevarat punct de reper al culturii mondiale.

„EU, PETER SELLERS” reprezinta o privire de ansamblu asupra vietii unuia dintre cei mai prolifici si mai daruiti actori de comedie, al carui talent fascinant pentru mima si a carui inventivitate l-au transformat intr-o vedeta de prim rang. Stephen Hopkins regizeaza acest spectacol de exceptie in care rolul principal este detinut de Geoffrey Rush, laureat al Premiilor Academiei; filmul fiind o calatorie caleidoscopica, o introspectie inovatoare in viata lui Sellers, care evidentiaza geniul comic al actorului, dar si nelinistile sale sufletesti.

Filmul foloseste drept motiv central exceptionala abilitate a lui Sellers de a adopta multiple personalitati, incercand astfel sa explice labilitatea psihica de care insusi actorul dadea dovada. Mastile comice pe care si le asuma Sellers servesc drept ferestre catre viata sa interna, iar neincetatele transformari prin care trece nu fac decat sa dezvaluie o neostoita sete de afectiune, dar si o fiinta interiorizata, care nu reuseste mereu sa-si arate adevaratele sentimente.