Comentarii Comentează
 • serban_ionescu
  pe 20 Februarie 2017 17:29
  Este un film care desi are la baza romanul cu acelasi titlu al unui scriitor suedez, originea actiunii propriu-zise nu rezida de fapt in istoria veche a vikingilor, ci intr-o legenda nordica la fel de veche. Desi aventura propriu-zisa descrisa in acest film pare sa fie relativ captivanta cat de cat, cu corabii vikinge si imagini marine foarte placute vizual, desi scena intrarii vikingilor in haremul maur contine si binevenite momente comice fie si prea putin ""slefuite"" si deci nu de un umor fin si nici profund-inteligent, totusi consider ca filmul contine destule stangacii mergand chiar pana la aspecte puerile aproape imposibil ""de digerat"" in special in scenele care oglindesc modalitatile de scapare(evadare) ale vikingilor din statutul lor de prizonieri ai maurilor, dar si in alte cateva scene de inclestare combatanta dintre vikingi si mauri, cu evidente stangacii scenaristico-regizorale. Doza de suspans si chiar de neprevazut a filmului este si ea la un nivel prea jos, ca si inexistent de facto, astfel incat este usor de intuit rasturnarea de situatie prin invazia orasului maur de catre corabiile vikinge regale in timp ce regele maur si o parte a ostii sale impreuna cu prizonierii vikingi erau in expeditia gasirii clopotului de aur. Buna interpretarea tanarului (la vremea respectiva, anul 1963-1964) actor de culoare Sidney Poitier in rolul Aly Mansuh. Personal acord doar nota 5,5-max. 5,7 acestui film si cu mare indulgenta 6 stele cu minus.
 • cosmin_kedii
  pe 02 Septembrie 2013 09:14
  Pirati și barbari lupta pentru posesia unei comori ... Aceasta este ceea ce ne propunem în 1964 , regizorul Jack Cardiff , prin acest film de aventuri , care este pus în scenă foarte frumos
 • CRISTIAN_FLORIN
  pe 13 Septembrie 2012 13:42
  Un film istoric dupa care am alergat mai bine de doi ani ca sa il pot achizitiona. In general eu am fost si sunt extrem de pasionat de studiul Istoriei. Filmul de fata ne prezinta povestea celebrului Clopot De Aur care a starnit atata imaginatie dar si multe conflicte armate intre diverse popoare. Unul dintre aceste conflicte s-a iscat intre vikingi si mauri, ambele tabere avand dorinta expresa de a intra in posesia lui. In mod deosebit m-a impresionat si am regretat moartea Reginei Aminah din finalul filmului, singura din tabara maurilor care a avut un comportament si ganduri mai nobile. Per ansamblu filmul merita a fi revazut , merita si calificativul maxim.
 • pe 19 Noiembrie 2006 16:47
  unde gasesc si eu filmul asta?
 • pe 09 August 2005 03:00
  Am tradus subtitrarea acestui film si tin sa va spun ca este un film foarte bun, scenariu splendid..distribuite reusita, pentru un film din 1963 foarte bine facut din toate punctele de vedere.