Comentarii Comentează
 • yanysboy
  pe 23 Mai 2021 18:40
  Băi mie chiar mi-a plăcut, nota 8, jos pălăria
 • andrei_nechifor
  pe 10 Mai 2020 18:02
  Netflix si-a facut un prost obicei din a sapa in cele mai intunecate si scabroase colturi ale mintii omului de secol 21. E o avalansa de serii, in special documentare, create sub deviza: daca nu esti deja psihopat, te facem noi.

  Nu vreau sa cad in dulcea capcana a conspiratiilor de tot felul, desi e o zona pe care o urmaresc cu interes pentru pur amuzament, dar cred ca modul in care oamenii moderni isi colecteaza informatiile si isi construiesc perceptiile despre lumea inconjuratoare, pe cat de selective ar trebui sa fie, pe atat sunt de nisate si superficiale cu fiecare zi care trece.

  Asa ca internetul, in general, hraneste acest monstru obez (de la atata acces la informatie) si dezinformat (de la cat de putin conteaza adevarul si cat de mult ne dorim sa ne fie validate prejudecatile) cu laturi de tot felul, la care si porcii ar face alergie. Iar Netflix e parca mai abil ca orice!

  Tiger king e o serie documentar cu idioti, despre idioti, dar nu neaparat si...pentru idioti. Faptul ca l-am vazut pe tot, trebuie sa recunosc, a fost o dovada de curiozitate vecina cu prostia. Dupa ce s-a terminat, am ramas cu ideea ca lumea in care traim chiar e bolnava si faptul ca toti au acces la libera exprimare e un lucru ingrijorator. Baietii astia despre care e vorba in documentar nu iubesc felinele de talie mare, ci forta pe care o degaja si pe care ei si-o atribuie. De aici, cultul personalitatii, manipulare in masa, bogatie si foarte multa expunere.

  Joe Exotic este un personaj de!sprins, parca, din desene animate proaste. Un fel de Johnny Bravo gay, care nu stie sa faca nimic, dar se crede stapanul universului, la el in gradina, pentru ca e inconjurat de cateva zeci de tigri si oameni care-l asculta cu sfintenie. Culmea e, iar asta e singura parte pozitiva, ca ingrijitorii acestor gradini zoo improvizate chiar iubeau animalele si dedicau tot timpul lor hranirii si ingrijirii lor. Una dintre ei, o tipa cu o inteligenta si un vocabular peste asteptari, se alege cu mana amputata, dupa ce a fost atacata de unul dintre tigri. Dar a doua zi s-a intors la job ca si cand nimic nu s-a intamplat.

  Detinatorii de feline salbatice din SUA depasesc, ca numar de exemplare, cu mult pe cele aflate in libertate, in salbaticie. E un fenomen ingrozitor si abia de curand au inceput sa se ia masuri in aceasta directie. Un pui de tigru este inofensiv pana la 12 saptamani, dupa care devine periculos pentru cei responsabili si mai ales pentru vizitatori. Asa ca, odata ce atingeau aceasta varsta, fie erau vanduti pe 5-6000 bucata, catre gradinile zoo autorizate sau circ, fie erau eutanasiati. Asa ca nu recomand nimanui aceasta serie, e suficient ca m-am lasat eu afectat si am devenit mai prost dupa ce l-am vazut.