Sinopsis

Cand te apuci sa renovezi o casa, stii sigur cand a inceput nebunia, dar nu exista certitudini in legatura cu momentul in care se va sfarsi.

Oricine si-a renovat sau recompartimentat locuinta se va identifica imediat cu situatiile prin care trece Chantal (Carole Bouquet), din momentul in care apeleaza la serviciile unor emigranti. Ideea de a face ceva modificari in duplexul personal ii incolteste in clipa in care, in acelasi imobil, deasupra sa, apar vecini noi.

Chantal este o avocata care isi creste singura copiii, si o sustinatoare declarata a obtinerii drepturilor emigrantilor ilegal, majoritatea proceselor sale avand drept scop obtinerea permisului de sedere. Pentru a mari spatiul locuintei, ea apeleaza la serviciile unui architect liber profesionist din Africa de Sud (Marcial Di Fonzo Bo). Acesta va aduce la randu-i alti emigranti, frati de suferinta, pentru a-i pune in practica viziunea artistica si, in acest fel, Chantal, avocata iubita de toti cei din jur si chiar de fostul sot, se trezeste intr-o situatie din care nu mai vede nici o iesire. Recunoscatori pentru mana ce le-a fost intinsa de catre avocata, emigrantii vin cu solutii pentru aproape orice problema, insa, fara sa vrea, creeaza mereu altele noi.