2023: cele mai aşteptate seriale noi (III)

Aventuri din Japonia medievală şi până în viitorul postapocaliptic, iată oferta noilor seriale ale anului

Continuăm seria începută aici şi continuată aici cu cele mai tentante seriale pe care marile studiouri de producţie şi platformele de streaming ni le pregătesc în 2023. Iată mai jos alte şase titluri promiţătoare, a căror dată de premieră nu a fost anunţată încă, dar care au toate şansele să se lanseze în a doua jumătate a anului.

All the Light We Cannot See - Netflix
Bazată pe romanul omonim al lui Anthony Doerr, unul din laureaţii cu Pulitzer ai deceniului trecut, această miniserie ne poartă în Al Doilea Război Mondial, având în centrul atenţiei o adolescentă oarbă din Franţa şi un băiat german forţat să lupte în armata nazistă. Rolul principal feminin este interpretat de Aria Mia Loberti, o tânără aleasă dintre mii de adolescente cu deficienţe de vedere, iar rolul principal masculin de Louis Hofmann, actorul german devenit un star mondial după ce l-a jucat pe Jonas în superhitul Dark. Cele două personaje vor porni din Parisul invadat şi dintr-un orăşel minier german, experimentând pe propria piele dezastrul războiului, dar şi faptul că, până şi în cele mai sumbre perioade, speranţa şi lumina nu se dau bătute.

Masters of the Air - Apple TV
Să rămânem în aceeaşi perioadă cu Maters of the Air, o miniserie inspirată tot de Al Doilea Război Mondial şi creată de Amblin Television, compania lui Steven Spielberg răspunzătoare, printre multe altele, de miniseriile Band of Brothers şi The Pacific, a căror continuare (cel puţin în spirit) se vrea şi Masters of the Air. Rolul principal este interpretat de Austin Butler, considerat unul dintre favoriţii la Oscar 2023 pentru rolul său din muzicalul Elvis, iar lui i se alătură Barry Keoghan, Callum Turner, Anthony Boyle şi Ben Radcliffe, printre mulţi alţii. Totul este inspirat de cartea omonimă a istoricului Donald L. Miller despre faptele de război ale piloţilor americani ce luptă pe teritoriul Europei ocupate de nazişti.

Shogun - Hulu
Un proiect care aproape nu mai are nevoie de nicio prezentare, Shogun se bazează pe bestseller-ul lui James Clavell, intens reeditat în România anilor '90 şi una dintre cele mai iubite cărţi de aventuri din toate timpurile. Rolul principal, cel al navigatorului britanic John Blackthorne, este interpretat de puţin cunoscutul Cosmo Jarvis, în timp ce restul distribuţiei este preponderent japoneză, cu Hiroyuki Sanada în rolul ambiţiosului daimyo Toranaga. Este prima ecranizare a romanului de la miniseria omonimă din 1980, cu Richard Chamberlain în rolul abilului Blackthorne, care reuşeşte să devină dintr-un naufragiat într-o Japonie medievală ultraxenofobă, unul din cei mai importanţi jucători pe scena politică a vremurilor.

Gen V (foto) - Prime video
Ajuns deja la al treilea sezon, superhitul Amazon Prime The Boys a luat lumea pe nepregătite cu melanjul său de violenţă explicită şi poziţia (nepopulară în vremuri când Universul Cinematografic Marvel este cea mai populară franciză din toate timpurile) că supereroii sunt psihopaţi care abia aşteaptă să abuzeze de superputerile lor, în timp ce societatea nu face nimic pentru a pedepsi aceste abuzuri. Oare era nevoie de un spin off la The Boys? Nu suntem 100% convinşi, dar tot aşteptăm Gen V cu mai mare nerăbdare decât orice serial Marvel. Noul serial are în centrul atenţiei mai mulţi studenţi ai unei universităţi destinate supereroilor, studenţi disperaţi să arate corporaţiei Vought International că merită să devină membrii The Seven. Serialul se va lansa înaintea sezonului 4 al The Boys.

Fallout - Prima Video
Nimic din ce fac Lisa Joy şi Jonathan Nolan nu ar trebui să ne lase indiferenţi, prin urmare iată că vorbim şi de acest Fallout, o ecranizare după un popular joc video ce ar putea beneficia de valul de simpatie pentru gen provocat de The Last of Us. Fallout îi are în rolurile principale pe Walton Goggins, Ella Purnell şi Kyle MacLachlan şi, din punct de vedere vizual, va omagia retrofuturismul (adică imaginări ale viitorului din epoci trecute). Acţiunea are loc în 2161, la aproape un secol după ce lumea a fost devastată de un război nuclear. Personajul principal, care locuieşte într-un buncăr antiatomic, este forţat să înfrunte periculoasa lume postapocaliptică după ce i se strică sistemul de regenerare a apei.

The Palace - HBO
După ce a câştigat un premiu Emmy pentru rolul ei din Mare of Easttown, se pare că actriţei Kate Winslet i s-a deschis apetitul pentru noi colaborări cu HBO. The Palace are fără îndoială cea mai promiţătoare premisă: totul se petrece de-a lungul unui an în somptuosul palat al unui regim autoritar ameninţat cu răsturnarea de către o societate tot mai dispusă să accepte abuzurile liderilor. Evident, aceştia fac tot ce pot pentru a se agăţa de statutul lor privilegiat. Pe lângă Winslet, în miniseria regizată de Stephen Frears apar Hugh Grant, Matthias Schoenaerts şi Andrea Riseborough, ultima aflată acum în mijlocul unui neaşteptat scandal privind dedesubturile nominalizării sale surpriză la Oscar 2023.

Filme
Persoane