Acțiune la scară mare, duminică, pe micul ecran

Rubricile „Filme la TV” și „Seriale TV” vă stau la dispoziție cu oferta completă a posturilor de la noi

Acțiunea la scară mare de pe micul ecran are șansa să ne infuzeze cu adrenalină duminică seara. Supereroi atipici, dresură de balene și confruntarea cu King Kong sunt propunerile cinematografice ale posturilor TV de la noi. Cinemagia recomandă trei filme programate seara aceasta, dar vă amintește că puteți consulta rubricile Filme la TV și Seriale TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

The Green Hornet/Viespea verde (2011) se difuzează duminică, 29 martie, ora 18:40, pe canalul AXN. The Green Hornet este unul dintre cei mai populari şi longevivi supereroi pentru americani. Filmul de față este o semi-parodie trăsnit absurdă a filmelor cu supereroi. Green Hornet era din start un anti-supererou cla carte, o mare parte din popularitatea lui în America bazându-se pe autoironie. În film, protagonistul (Seth Rogen) arată entuziasm inofensiv, inteligenţă medie, ego de copil răsfăţat. Britt Reid nu este decât moştenitorul unui imperiu mediatic care trebuie să-şi întoarcă ochii de la femei neinteresate (fizicul nu-l prea ajută) şi bani aruncaţi pe te miri ce la ziarul familiei, iar asta numai pentru că tatăl (Tom Wilkinson) îi moare într-un accident suspect. Plictiseala şi o prietenie cu mecanicul reşedinţei Reid, Kato, îl vor transforma pe Britt în Viespea Verde, un „supererou” atât de habarnist, încât are nevoie de sfaturile secretarei sale (Cameron Diaz) pentru a „înţepa” mafia locală.

Kong: Skull Island/Kong: Insula Craniilor (2017) rulează la PRO TV duminică de la ora 20:00. E în stare să lovească cu pumnul elicopterele. Dar e un dur cu suflet de copil. King Kong. Regizat de Jordan Vogt-Roberts, filmul prezintă expediţia pe o insulă virgină din Pacific a unei echipe de savanţi, soldaţi și exploratori. Departe de tehnologia modernă, aceștia se aventurează pe domeniul sălbatic al marelui Kong, intrând astfel într-o confruntare supremă dintre om și natură. Samuel L. Jackson și noua Captain Marvel, Brie Larson, în distribuție.

Duminică, 29 martie, de la ora 23:00, la Pro Cinema se difuzează De rouille et d'os/Rugină și oase (2012). Film nominalizat la Palme d'Or, la Globul de Aur și BAFTA (la acestea două din urmă și pentru interpretarea lui Marion Cotillard). Ali (Matthias Schoenaerts) o întâlnește pe Stephanie, care este dresoare de balene. Când una dintre sesiunile ei de antrenament se sfârșește cu o tragedie, un telefon în miez de noapte îi va aduce din nou împreună pe cei doi. De data asta, Stephanie este țintuită într-un scaun cu rotile pentru și-a pierdut ambele picioare și, odată cu ele, toate speranțele pentru viitorul ei. Ali o va ajuta pe dresoarea de balene să-și recapete dorința de a trăi, iar ea va reuși să îi schimbe bărbatului perspectiva asupra vieții.

Filme
Persoane