Netflix
×
Utilizator
×

Așteptarea se apropie de sfârșit: Tenet va fi lansat pe 26 august

După trei amânări provocate de pandemia de COVID-19, studiourile Warner Bros. au stabilit data lansării mult așteptatului lungmetraj semnat de Christopher Nolan.

Din cauza condițiilor provocate de pandemie, Tenet nu va avea o dată unică de lansare internațională. Filmul va fi lansat, începând cu 26 august, în 70 de țări, printre care Marea Britanie, Australia, Germania, Franța, Canada, Coreea de Sud, Rusia și Japonia, anunță Variety.

În Statele Unite, filmul va fi lansat pe 3 septembrie. Cum sălile de cinema din multe orașe, printre care și cele din Los Angeles și New York, sunt încă închise și nu se întrevede curând o redeschidere, nu se știe încă în ce state americane va fi proiectată producția lui Nolan, menționează sursa citată.

În China, de departe cea mai bună piață ca încasări pentru filmele lui Nolan, Tenet va avea premiera pe 4 septembrie.

Inițial, Tenet urma să fie lansat pe 17 iulie, dar a fost mutată pe 31 iulie, apoi pe 12 august. Studiourile Warner Bros au anunțat apoi că amână lansarea pe termen nedeterminat.

Toby Emmerich, președintele Warner Bros. Picture, a declarat că obiectivul a fost asigurarea unor șanse maxime de succes pentru producțiile companiei, concomitent cu susținerea cu conținut nou a sălilor de cinema imediat după ce acestea se vor redeschide în condiții de siguranță. Emmerich a dat asigurări că studiourile nu urmăresc o tradițională lansare globală pentru acest lungmetraj, iar planurile de marketing și distribuție vor reflecta această abordare.

Cu o distribuție formată din John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Michael Caine, Dimple Kapadia și Kenneth Branagh, Tenet redă povestea unui agent din serviciile secrete care are sarcina de a preveni izbucnirea unui al treilea război mondial cu ajutorul inversiunii timpului.

Filmul are un buget cuprins între 200 și 225 de milioane de dolari și este produs de Emma Thomas și Christopher Nolan cu ajutorul companiilor de producție Syncopy și Warner Bros. Pictures. Coloana sonoră este asigurată de compozitorul suedez Ludwig Emil Tomas Göransson.


Foto: Hepta

Filme