Ce spune presa străină despre Once Upon a time in Hollywood, filmul lui Tarantino

Mulți fani așteaptă cu nerăbdare următorul film al lui Tarantino, producția cu Leonardo DiCaprio și Brad Pitt - plasată la Hollywood în timpul crimelor clanului Manson - urmând să aibă premiera și în țara noastră, pe 9 august

Once Upon a time in Hollywood a avut premiera mondială la Cannes Film Festival în cadrul principalei secțiuni competiționale iar primele reacții cu privire la acest film al lui Quentin Tarantino nu au întârziat să apară. Opinia generală despre film este una pozitivă, părerile despre acest film-omagiu inclus pe ultima sută de metri în cursa pentru Palme d'Or oscilând între „nemaipomenit” și „șocant”.

Tarantino a făcut eforturi mari să termine la timp pentru Cannes montajul filmului și odată ajuns la festival a cerut presei printr-o scrisoare oficială să nu dea spoilere, după care - la conferința de presă - a pus la punct o jurnalistă care a remarcat rolul extrem de redus al lui Margot Robbie în film, de numai câteva replici. „Resping ipoteza dumneavoastră”, a spus Tarantino autoritar și vizibil scos din sărite.

Iată primele păreri despre film, postate de la Cannes de cei mai titrați critici de film străini:

Criticul de film canadian Jason Gorber de la Huffington Post/Moviefone scrie despre film că este „Incert din punct de vedere istoric, dar strălucit ca subiect. Quentin Tarantino găsește forma potrivită în filmul care are șanse să câștige Palme d’Or, dar și opusul - adică să fie huiduit de public, ori poate ambele. Dramatic, provocator, cu umor negru, tulburător și operă de maestru”.

Jordan Ruimy de la publicația The Playlist scrie: „Tarantino nu glumea când afirma că noua producție este cea mai aproape de Pulp Fiction dintre toate filmele sale. Jonglând cu un mozaic de personaje și de fire narative, în cele din urmă reușește să le lege la un loc pentru o finală ludică și emoționantă”.

Kyle Buchanan de la The New York Times scrie că „Vor fi numeroase păreri aprinse despre ultimul film al lui Tarantino, însă prefer ca a mea să aștepte puțin mai mult. Filmul este mai relaxat decât m-aș fi așteptat, iar DiCaprio este captivant, amuzant și hotărât. În rest, mai meditez asupra filmului”...

Peter Bradshaw de la publicația The Guardian e de părere că „Once Upon a time..., comedia neagră din genul exploitation semnată de Tarantino, descoperă o perspectivă a la pulp-fiction asupra crimelor grupului Manson: șocantă, captivantă, admirabil filmată în culori de celuloid: cer albastru, apusuri aurii”.

„Am râs, am stat cu sufletul la gură, m-am gândit: Ce ar spune Roman Polanski? Am fost de acord, cu părere de rău, să nu dau spoilere. Tarantino oferă o odă a vârstei inocenței Hollywood-ului, sugerând totuși că așa ceva de fapt nici n-a existat”, notează Chris Knight de la National Post.

Luke Hicks de la Film School Rejects scrie de la Cannes că „Once Upon a time in Hollywood este reușit. E ca și cum Tarantino visează pentru binele nostru, iar universul său pare nevinovat – demn de îndrăgit, pur, amuzant, cu Robbie, DiCaprio și Pitt întruchipând un Los Angeles inocent al anilor 60”.

Joe Utichi de la publicația Deadline.com notează „Once Upon a time in Hollywood este așa de spectaculos, indulgent la modul pervers, captivant și comic. Este filmul pe care Tarantino s-a născut să îl facă. Lumea e mai colorată în zona crepusculară marca Quentin Tarantino”.

Distribuția filmului este una impresionantă

Once Upon a Time in Hollywood îi are în distribuție pe Leonardo DiCaprio (Django Unchained), Brad Pitt (Inglourious Basterds), Margot Robbie (I, Tonya), Timothy Olyphant (Santa Clarita Diet), Al Pacino (The Godfather), Damien Lewis (Billions), Tim Roth (Reservoir Dogs), Dakota Fanning (Ocean’s 8), Luke Perry (Riverdale), Emile Hirsch (The Autopsy of Jane Doe), James Marsden (Westworld), Clifton Collins Jr. (Westworld), Julia Butters (American Housewife), Keith Jefferson (The Hateful Eight), Nicholas Hammond (The Sound of Music), Scoot McNairy (Halt and Catch Fire), Michael Madsen (Reservoir Dogs), Spencer Garrett (The Magicians), Martin Kove (Cobra Kai), James Remar (Django Unchained), Brenda Vaccaro (Once Is Not Enough), Nichole Galicia (Django Unchained), Bruce Dern (The Hateful Eight), Mike Moh (Inhumans), Craig Stark (The Hateful Eight), Marco Rodriguez (Inhumans), Ramon Franco (Tour of Duty), Raul Cardona (Where the Sky Is Born), Lena Dunham (Girls), Maya Hawke (Stranger Things), Austin Butler (The Shannara Chronicles), Lorenza Izzo (Knock, Knock), Rumer Willis (Empire), Dreama Walker (Gossip Girl), Margaret Qualley (The Leftovers), Costa Ronin (The Americans), Victoria Pedretti (The Haunting of Hill House), Madisen Beaty (The Master), Danny Strong (Billions), Sydney Sweeney (The Handmaid’s Tale), Rafal Zawierucha (The Pact) și pe Damon Herriman (Justified).

Filme
Persoane