Netflix
×
Utilizator
×

Cele mai bune glume și meme despre serialul Netflix „Dark”

Netflix a lansat pe 27 iunie cel de-al treilea și ultimul sezon al serialului german Dark.

Acest articol conține spoilere!

Fanii au așteptat cu nerăbdare deznodământul acestei povești încâlcite și misterioase, care i-a ținut în suspans. Dark este una dintre cele bune drame SF mistery a platformei și a strâns rapid numeroși fani. După primele două sezoane, așteptările pentru sezonul final au fost mari.

Acțiunea din Dark se desfășoară în orașul fictiv Winden, Germania.

Primele două sezoane au ca element central dispariția unui copil, care va duce ulterior la descoperirea unei conspirații majore. Jonas Kahnwald, personajul principal, este un adolescent marcat de sinuciderea tatălui său, Michael Kahnwald. Jonas descoperă în primele sezoane că Mikkel Nielsen, băiatul dispărut și fratele mai mic al Marthei, fata de care este îndrăgostit, este de fapt tatăl său. În peștera din oraș, aflată sub centrala nucleară, există un pasaj care permite călătoria în timp. Mikkel este transportat din anul 2019 în anul 1986, este adoptat de o asistentă medicală, primește numele Michael Kahnwald și crește păstrând secretul călătoriei în timp. Se căsătorește cu Hannah Kruger și are un fiu, pe nume Jonas.

Dark abordează diferite aspecte, teorii și paradoxuri ale călătoriei în timp, totul în strânsă legătură cu câteva familii din orașul Winden. Legăturile de rudenie dintre personajele seriei Dark sunt extrem de complicate din cauza posibilității călătoriei în timp. Astfel Jonas se îndrăgostește de Martha, sora lui Mikkel, fără să știe inițial că este mătușa sa.

Pe cât de complicat, pe atât de interesant și provocator, Dark te „obligă” să fii permanent atent, altfel riști să pierzi firul.

Un paradox al călătoriei în timp abordat de serial este cel al lucrurilor necreate. H.G. Tannhaus este un ceasornicar din Winden pasionat de știință și călătoria în timp. Acesta scrie cartea „O călătorie prin timp”. Înainte ca el să scrie și să publice cartea, un alt personaj călător în timp, Claudia Tiedemann, vine din viitor și îi oferă o copie a cărții. Prin urmare, Tannhaus a primit un obiect creat de el, fără ca el să îl creeze.

O altă temă este „paradoxul bunicului”. Dacă te întorci în timp și îți ucizi bunicul când acesta este copil, înseamnă că nu vei mai exista. Iar dacă nu mai exiști, nu te poți întoarce în timp pentru a-ți ucide bunicul.

La fel ca toate celelalte seriale, Dark este o sursă de inspirație pentru numeroase meme. Pe rețelele de socializare se fac glume pe seama poveștii complicate și a teoriilor dificil de înțeles. Iată câteva dintre cele ma bune poante apărute pe seama seriei Dark:

Galerie poze
Filme