Dakota Johnson, despre Fifty Shades of Grey: „Am semnat pentru un film cu totul diferit”

Actrița rupe tăcerea și relatează o experiență „psihotică” legată de producția lui Fifty Shades

Dakota Johnson, care a ajuns celebră după ce a jucat alături de Jamie Dornan în filmul din 2015 Fifty Shades of Grey și în cele două continuări, a dezvăluit că „a făcut un contract pentru un film cu totul diferit”.

„Sunt o persoană cu sexualitate, și dacă sunt interesată să fac un film, vreau să știu multe despre el”, relata Johnson pentru Vanity Fair. „De aceea am ales filme în care joc nud”.

Cu modificări de scenariu și conflicte legate de controlul asupra filmului, Johnson relatează că realizarea trilogiei cu puternice conotații sexuale a fost „haos permanent”....

Johnson a dat probe pentru film citind un monolog din Persona, de Ingmar Bergman, și - prima dată - a crezut că adaptările după E.L. James urmau să devină „deosebite” pe platoul de filmare. Totuși, James, studiourile și regizorii au fost un „cumul de probleme pe platoul de filmare”.

„E.L. James (Erika) avea un control complet asupra filmului, mereu, în fiecare zi, și pur și simplu cerea lucruri noi”, a recunoscut Johnson. „Erau părți din carte care pur și simplu nu mergeau în film, precum monologul interior, care era în anumite momente teribil de siropos. Nu mergea spus cu voce tare. Era o luptă. Mereu.”

Ce e greșit cu aceste filme? Faptul că este despre o dinamică sexuală care e reală pentru mulți oameni...

Inițial, Charlie Hunnam urma să joace rolul lui Christian Grey și Patrick Marber (Closer) semna scenariul revizuit. Însă, atunci când Hunnam a renunțat la film datorită unui conflict de disponibilitate, autoarea romanului a fost atât de tulburată, încât a renunțat cu totul la scenariu. „Eram tânără. Aveam 23 de ani. Așa că a fost înspăimântător.” relatează Johnson. „A devenit o nebunie. Erau diverse dezacorduri”.

Întrebată dacă regretă faptul că a făcut Fifty Shades, Johnson a spus: „Nu. Nu cred că e vorba de regret. Dacă știam... Dacă știam la momentul respectiv cum urma să fie, nimeni în locul meu nu ar fi făcut filmul. Ar fi fost ceva de genul: 'O, este ceva nebunesc'. Însă, de regretat, nu regret.” Concluzia ei a fost: „Uite, a fost grozav pentru cariera noastră. Minunat. Noroc. Dar a fost și ceva ciudat. Foarte, foarte ciudat”.

Și filmele acestea, susține actrița, „probabil nu ar fi putut fi făcute azi”.

„Dar ce e greșit cu ele?”, s-a mai întrebat Johnson retoric. „Faptul că este despre o dinamică sexuală care e reală pentru mulți oameni...”

Filme
Persoane