Destine încercate, joi seara pe micul ecran

Biutiful (Paramount Channel, 20:30), La peste (Epic Drama, 22:45), One Night Stand (TV1000, 01:55), diseară

Personajul lui Javier Bardem are capacitatea de a comunica cu spiritele celor trecuți dincolo în filmul Biutiful, al lui Alejandro González Iñárritu, Mateo (Pablo Molinero) face o investigație în Spania secolului al XVI-lea măcinată de ciumă în noul serial La peste, difuzat de postul Epic Drama, iar Nastassja Kinski și Wesley Snipes au o aventură în filmul difuzat de TV1000 după miezul nopții. Vă prezentăm mai jos cele mai interesante titluri ale zilei de joi, 14 mai, din oferta canalelor de la noi. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Biutiful îl face pe spectator să stea faţă în faţă cu moartea, aşa cum te făcea 21 de grame, într-un ritm mai lin - însă, asemenea curgerii inexorabile spre nefiinţă, dar şi mai implicant. Imaginea e construită după o poetică a sordidului, nuanţele filmului sunt naturaliste, decupajul mai puţin nervos decât în filmele precedente ale lui Alejandro González Iñárritu, cu totul un film mai aşezat, mai ordonat. De data aceasta există un singur personaj şi povestea lui, plasat într-un singur loc - cartierul sărac al Barcelonei, şi vorbind cu toţi ceilalţi doar în spaniolă. E adevărat, apar şi alte naţii în film - chinezi exploataţi, somalezi imigranţi ilegali, dar totul se concentrează în aceeaşi poveste. Javier Bardem reuşeşte un rol memorabil, transformându-se pe parcursul filmului într-un nou personaj. Pleacă de la un tip dur, sigur pe el, cu situaţia sub control, încurajând pe alţii, dându-le speranţă şi ajunge la un altul - un bărbat împăcat cu ideea de a se preda morţii, eliberat.

Filmul polițist istoric este ceva rar pe micul ecran, așa că am primit cu mare interes informația că serialul spaniol La peste/The Hand of Garduna, o drama polițistă plasată în Spania secolului XVI, este difuzat joia (22.45) și în reluare sâmbăta (de la ora 22), de către canalul Epic Drama. Serialul are ca personaj central un om înaintea timpului său, Mateo (Pablo Molinero), pe care l-am asemănat cu eroul central din celebrul roman Numele trandafirului. Mateo este un vizionar, inteligent. cinstit, curajos, carismatic și cult. Este un fost soldat. Un om înaintea timpului său, care va demara o anchetă pe fondul Spaniei măcinate de ciumă. În timpul acestei epidemii, Mateo se întoarce la Sevilia, pentru a-și respecta cuvântul dat, anume de a descoperi și de a salva pe Valerio, fiul unui prieten defunct, German.

În filmul One Night Stand, programat de TV1000 de la ora 1.55, Max Carlyle (Wesley Snipes) are tot ce-și poate dori un bărbat: o căsnicie fericită, doi copii sănătoși și o carieră de succes ca director comercial al unui post de televiziune din California. Dar iată că viață lui se schimbă total după ce, în timpul unei călătorii de afaceri la New York, el cunoaște o femeie extraordinară. Max are o aventură pasională și neobișnuită cu Karen (Nastassja Kinski), o femeie extrem de atractivă și seducătoare, dar măritată. Deși amândoi jură să uite absolut tot ce s-a întâmplat în acea noapte, soțul infidel este chinuit de amintiri. Când, după un an, se reîntâlnesc întâmplător, Max și Karen încearcă să-și ascundă cât mai bine sentimentele puternice care încă îi mai stăpânesc. În final, ei se văd nevoiți să accepte adevărul și să înfrunte consecințele.

Filme
Persoane