Disney pregătește un Rapunzel live-action

Deja controversata Mulan va ajunge în curând în săli, însă studiourile mai dezvoltă noi versiuni ale animațiilor Mica Sirenă, Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, Bambi

De-a lungul ultimilor ani, Disney și-a îndreptat eforturile către regândirea și adaptarea live-action a propriilor filme de animație îndrăgite de public. La zece ani după premiera lui Tangled, studioul este implicat serios în realizarea unei variante cu actori în carne și oase a lui Rapunzel, scrie Cinemablend.

După premiera din 2010, filmul de animație - cu vocile lui Mandy Moore, Zachary Levi și Donna Murphy - a fost un hit major, cu încasări globale de 593 de milioane de dolari. Ampla popularitate a filmului a fost suficientă pentru a da naștere unui scurtmetraj, unui film de televiziune și unui serial de animație pentru Disney Channel.

Tangled de asemenea are multe schimbări față de povestea originală Rapunzel a Fraților Grimm, în care o tânără este captivă într-un turn până când un prinț se cațără pe cozile părului ei și încearcă să o salveze. Filmul din 2010 dă lui Rapunzel mai multă putere de decizie și inițiativă, cum de altfel se cade mai bine pentru o eroină dedicată publicului din secolul XXI.

Există puține detalii despre cum Disney va aborda noua adaptare a Rapunzel. Studiourile caută un regizor care să coordoneze filmul, despre care se pare că va fi unul cu o distribuție amplă, dedicată marelui ecran nu streaming-ului.

Studioul a avut, în ultima vreme, o serie de remake-uri live-action incredibile cu filme precum Cenușăreasa, Frumoasa și bestia, Regele Leu, care capitalizează atât nostalgia publicului cât și apariția unei noi generații de spectatori. De asemenea, publicul a apreciat filmele a căror acțiune diferă față de original, precum Maleficent. Totuși, Disney a constatat că metoda live-action nu e nici ea perfectă, iar Dumbo a fost exemplul clar, cu încasari mai mici decât s-a scontat inițial.

Întrebarea este dacă publicul va mai fi alături de Disney atunci când noua Rapunzel va ajunge în sălile de cinema. În următorii ani, va exista o mulțime de remake-uri live-action pentru bucuria ochilor spectatorilor. Deja controversata Mulan va ajunge în curând în săli, însă studiourile mai dezvoltă noi versiuni ale Micii Sirene, Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, The Sword in the Stone, Lilo & Stitch, Bambi, ca să numim doar câteva.

Există voci din tabara fanilor animațiilor Disney că deja este destul, dar - concomitent - alți fani își doresc in continuare filme live-action. Aceștia din urmă sunt încântați că este încă o prințesă căreia să-i țină pumnii.

 

 

Filme