Dramă, aventuri și paranormal, sâmbătă pe micul ecran

Jumanji (AXN, 19:05), The Wife (Cinemax 2, 19:50), The X-Files: I Want to Believe (AMC, 20:10), diseară

Unul dintre cele mai populare filme de aventuri din toate timpurile, alături de o dramă apreciată în circuitul festivalier, plus cel mai nou film din seria X-Files se difuzează seara aceasta la TV. 

Cinemagia vă pune la dispoziție, alături de prezentele recomandări, programul complet al posturilor TV de la noi, plus rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Drama The Wife a avut premiera la Toronto Film Festival iar Sony Pictures Classics a vrut numaidecât să îl distribuie internațional. Björn Runge (Daybreak) semnează regia. The Wife este despre o femeie, jucată de Glenn Close (de șase ori nominalizată la Oscar), care își pune întrebări despre propria existență. Ea își va însoți la Stockholm soțul, nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură. Criticii spun că The Wife este cel mai bun rol de până acum al lui Glenn Close. Acum avem ocazia să vedem filmul pe micul ecran, programat de Cinemax 2. 

Iată cele mai bune titluri programate pe micul ecran sâmbătă, 23 mai

Jumanji, filmul din 1995, cu Robin Williams în rol principal, e difuzat de AXN sâmbăta aceasta. O întreagă generaţie de spectatori din România şi din întreaga lume s-a lăsat vrăjită de spiritul acestui exemplu perfect pentru filmul de aventură. Alan Parrish (Robin Williams) este un băieţel care descoperă un joc misterios numit Jumanji. Atunci când îl joacă împreună cu prietena lui, Sarah, lucruri foarte ciudate încep să se-ntâmple, iar Alan este transportat într-o altă lume, în jungla fermecată din Jumanji, unde rămâne prizonier timp de 26 de ani. Mulţi ani după aceea, alţi doi copii, Judy şi Peţer, descoperă jocul în podul casei lui Alan şi, jucându-l, îl eliberează pe Alan din jungla în care supravieţuise până la vârstă de 38 de ani. Împreună, cei trei jucători trebuie s-o găsească pe Sarah, care între timp a crescut şi ea, pentru a termina jocul... înainte ca jocul să-i termine pe ei.

Creat și produs de Chris Carter, serialul Dosarele X - care a avut premiera în 1993 - a urmărit viețile și aventurile lui Mulder și Scully, doi agenți FBI complet diferiți însărcinați să investigheze cazuri nerezolvate ale FBI-ului, cazuri care de multe ori implică paranormalul, supranaturalul și inexplicabilul. În 1998, Twentieth Century Fox a lansat primul film de lungmetraj bazat pe serial. Filmul, produs și scris de Carter și de co-scenaristul Spotnitz, a devenit un succes. The X-Files: I Want to Believe, difuzat de AMC sâmbătă de la ora 20.10, este un nou episod distinct al seriei X Files, avându-i în centrul atenției pe veteranii Mulder și Scully, retrași acum din FBI, dezgustați de sistemul din care au făcut parte și care sunt chemați să rezolve cazul dispariției unei agente FBI.

Filme
Persoane