Faceți cunoștință cu noul Chucky!... Robotul Chucky!

Horror-ul Jucăria ucigașă/Child's Play va avea premiera pe marile noastre ecrane la finalul lunii iunie

O reimaginare contemporană a clasicului horror din 1988, Child's Play/Jucăria ucigașă (2019) spune povestea unei mame, Karen (Aubrey Plaza), care își crește singură fiul, Andy (Gabriel Bateman), și care îi dă acestuia în dar o păpușă Buddi, fără să-și dea seama de forțele sinistre care stau ascunse în această jucărie...

În clipul nou lansat de către producători, vedem cum e construită păpușa malefică, acest personaj horror iconic. Filmul se lansează pe marile noastre ecrane pe 28 iunie.

Producătorul Seth Grahame-Smith avea 12 ani atunci când originalul Child's Play avea premiera și își amintește că filmul i-a dat fiori, iar apoi l-a urmărit de mai multe ori, devenind un fan. Așa că atunci când MGM și Orion Pictures au ridicat ideea de a face un remake, Grahame-Smith și colegul de producție David Katzenberg au fost precauți: „Nu ne doream doar un remake a filmului din 1988, un clasic horror care a prezentat lumii pe unul dintre cei mai răi eroi negativi din lumea horror-ului. Am dorit să prezentăm ceva nou, ceva relevant pentru publicul de azi”. Producătorii au fost interesați așadar de ideea de avea ceva nou, conștienti de răspunderea față de fani.

Faceți cunoștință cu Chucky 2.0.

Cei doi s-au gândit bine la ideea filmului. „Trăim într-o lume în care camerele de filmat și microfoanele sunt omniprezente, unde electronicele discută unele cu altele. Totul este interconectat… Ne-a captivat ideea despre ce ar însemna asta pentru Chucky, care nu ar mai fi doar o jucărie ci un produs digital avansat, ceva de la Apple, Amazon sau Google, ca jucărie. Ce s-ar putea întâmpla cu atâta inteligență artificială dacă o ia pe căi rele, care ar fi perspectivele?”, se întreabă retoric producătorii. Chucky în varianta îmbunătățită este mult mai avansat, adaugă Grahame-Smith. „Are mai multe metode să te omoare. Are la îndemână accesul la alte aparate, și poate deturna termostate, vehicule, aspiratoare. Poate folosi orice e la îndemână să te terorizeze și să te omoare. Faceți cunoștință cu Chucky 2.0!”, ne propune producătorul.

„La originalul Child's Play, m-a atras ideea că o jucărie, ceva ce orice copil îndrăgește și are, se poate întoarce așa de repede împotriva ta”, spune Katzenberg. „Mă înspăimânta asta. Mă făcea să privesc fiecare jucărie a mea altfel”. Acum, când vine vorba de noua ipostază a lui Chucky, frica aceasta e extinsă: „E înfricoșător să vedem că ceva ce folosim în fiecare zi fără teamă ne poate face rău”. 

Motivațiile păpușii malefice, explicate

Spre deosebire de filmele anterioare, în acest film cu Chucky suntem conștienți de ce personajul devine malefic, îi înțelegem motivația iar asta e ceva cu adevărat înfricoșător, spune Klevberg. „Avem de-a face cu un antagonist pe care chiar ajungi să îl cunoști și chiar ajungem să înțelegem de ce se poartă așa cum o face iar asta îl face mai realist, face să pară posibilă existența lui. Modul în care Chucky se schimbă e cu adevărat bine gândit și înfricoșător. Întotdeauna m-am uitat la acest scenariu ca la o tragedie greacă”, notează Klevberg în caietul de producție.

Filmul evoluează într-o confruntare foarte realistă între Chucky și Andy, în care spectatorul înțelege ambele puncte de vedere și ar putea chiar să empatizeze cu păpușa ucigașă. „Chucky devine malefic pentru că interacționează cu oamenii și învață cum se comportă aceștia. El vrea să facă ceva ce crede că e bine, dar modul lui de acțiune e bazat pe impuls și pe o înțelegere limitată a lumii. În acest punct lucrurile iau o întorsătură întunecată”, se mai vede în notele de producție.

Surse de inspirație

Regizorul Lars Klevberg spune că a fost influențat în realizarea Child's Play de filmul E.T., de versiunea suedeză a filmului Let the Right One In, de Frankenstein al lui Mary Shelley și chiar de Pinocchio.

Filme