Filmările pentru Gone Girl s-au oprit 4 zile pentru că Ben Affleck a refuzat să poarte o șapcă

Potrivit dezvăluirilor făcute de regizorul David Fincher, Affleck a refuzat să poarte o șapcă a echipei de baseball New York Yankees în timpul unei scene pentru că este fan înfocat al echipei Boston Red Sox.

Cum a reacționat Fincher? A oprit filmările timp de patru zile pentru a găsi o soluție. Regizorul a catalogat comportamentul lui Affleck ca „neprofesionist”. Filmările au fost oprite pentru ca regizorul și Patrick Whitesell, agentul lui Afflex, să ajungă la o înțelegere.

 

În timpul unei scene care se desfășura într-un aeroport din New York, personajul lui Affleck, Nick Dunne, încearcă să nu fie recunoscut și își pune pe cap o șapcă de baseball. Fincher și-a dorit ca personajul lui Ben să poarte o șapcă Yankees, pentru că era de părere că ar fi fost o decizie bună pentru film, potrivit The New York Times.

Dar actorul a refuzat să poarte șapca echipei rivale.

„I-am spus 'David, te iubesc, aș face orice pentru tine. Dar nu voi purta o șapcă Yankees. Nu pot. Nu pot să o port pentru că va fi o problemă. Nu pot să fac asta.' Și nu am putut să mi-o pun pe cap”, a declarat Ben Affleck pentru The New York Times.

Regizorul și-a păstrat poziția și a insistat ca personajul să poarte șapca echipei din orașul în care se afla, dar Affleck nu a cedat.

„A fost o revoltă. M-am împotrivit. A fost revolta unui singur om împotriva Yankees”, a precizat actorul.

Cum a fost rezolvată problema? După câteva zile în care s-au dus negocieri aprige, au ajuns la un compromis: personajul lui Ben Affleck a purtat o șapcă Mets, o altă echip de baseball din New York.

Ben Affleck s-a născut și a crescut în Boston, fiind un fan devodat al echipei de baseball Red Sox din orașul său natal. Nu doar Ben este un fan înfocat al echipei din Boston, ci și prietenul său cel mai bun, actorul Matt Damon, dar și fosta sa soție, Jennifer Garner. Affleck nu ratează niciun meci important al echipei sale favorite, fiind fotografiat adesea în tribune alături de alte celebrități care susțin această echipă, inclusiv realizatorul TV Jimmy Kimmel.

Yankees și Red Sox sunt rivale, iar pentru Affleck purtarea unei șepci cu simbolul rivalilor ar fi însemnat că își trădează echipa.

Persoane