Netflix
×
Utilizator
×

Filmul cu cele mai multe Oscaruri în 2015, amor ilicit şi coregrafii wuxia, marţi la TV

Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței, Talentatul domn Ripley şi Casa săbiilor zburătoare, în program

Birdman/Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței (2014)
Paramount Channel, 20:30
Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu şi Cea mai bună imagine, iată Oscarurile câştigate de Birdman în 2015, din nouă nominalizări. Modul cum Birdman a fost filmat şi montat, dând senzaţia că evenimentele de pe ecran se petrec în timp real, în culisele unei teatru unde un actor căzut în uitare (Michael Keaton) luptă pentru o întoarcere în lumina reflectoarelor, captivează publicul şi-l face să privească fascinat provocările din viaţa artistului. Pe lângă Keaton, în film apar, toţi în interpretări foarte lăudate, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Emma Stone şi Naomi Watts.

The Talented Mr. Ripley/Talentatul domn Ripley (1999)
TV1000, 22:00
Au trecut mai bine de 20 de ani de la lansarea acestui film cu doi dintre cei mai sexi actori din toate timpurile. Povestea lui Tom Ripley (Matt Damon), care leagă o prietenie cu înstăritul Dickie (Jude Law), insinuându-se în planurile acestuia de vacanţă în Italia, a primit cinci nominalizări la Oscar în 2000. Filmul prilejuieşte şi întâlniri cu Cate Blanchett şi Philip Seymour Hoffman înainte de obţinerea celebrităţii. În acelaşi timp Gwyneth Paltrow interpretează rolul principal feminin, la doar un an după ce câştigase Oscarul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal pentru Shakespeare in Love.

House of Flying Daggers/Casa săbiilor zburătoare (2004)
Filmcafe, 22:00
Dacă vrei să-ţi umpli două ore cu unele dintre cele mai elaborate cadre şi aspectuoase coregrafii care au văzut vreodată marele ecran, Casa săbiilor zburătoare este soluţia. Zhang Yimou, într-o perioadă cel mai bun produs de export al cinematografiei chineze, se întrece pe sine cu această poveste wuxia, despre iubiri damnate, seducţie şi, desigur, neverosimile confruntări corp la corp în stilul artelor marţiale wuxia. Noi suntem de părere că dansul boabelor de fasole executat de Zhang Ziyi la începutul filmului este unul dintre cele mai frumoase momente surprinse vreodată pe peliculă în întreaga istorie a cinema-ului.

Ce alt film de marţi ai vrea să vezi la TV?

Filme
Persoane