Finding Dory stabileşte noi recorduri la box office

Noul succes Disney/Pixar a obţinut 136,2 milioane de dolari în week-end-ul lansării

Studiourile Disney/Pixar au adus pe marile ecrane o nouă animaţie ce distrează pe cinste copii, emoţionează părinţii şi aduce milioane şi milioane de dolari încasări realizatorilor. Finding Dory, continuarea lui Finding Nemo – un alt titlu de referinţă în istoria animaţiilor – a debutat în box office-ul american cu 136,2 milioane de dolari, potrivit BoxOfficeMojo.com. Este cea mai bună lansare din toate timpurile a unui film de animaţie (după Shrek the Third, care a obţinut 121,6 milioane la debut).

Animaţia este cel mai de succes titlu Pixar de până acum, depăşind la încasări Toy Story 3, ce a obţinut în 2010 110 milioane de dolari în week-end-ul lansării. Finding Nemo, lansat acum 13 ani, a avut şi el o lansare notabilă, dar suma a fost pe jumătate – 70,2 milioane de dolari.
Pe locul doi în top a intrat Central Intelligence, comedia cu Dwayne Johnson şi Kevin Hart, cu 34,5 milioane de dolari încasări (cifră promiţătoare; încasările din alte teritorii vor duce totalul peste cele 50 de milioane ce au alcătuit bugetul de producţie).

The Conjuring 2 coboară pe trei, cu 14,8 milioane de dolari încasări, urmat de Now You See Me 2. Pe cinci, cu o scădere uriaşă a încasărilor faţă de săptămâna trecută (de 70 de procente) se află Warcraft, ale cărui încasări s-au oprit la 7,2 milioane de dolari.

Filme