Forme ale răului pur şi semizei frumoşi, în filmele de vineri seara

Point Break (FilmCafe, 19:35), The Prodigy (HBO, 21:50), Event Horizon (Paramount Channel, 22:50), diseară

Semizei frumoși (Keanu Reeves, Patrick Swayze) plutind pe valurile oceanului, undeva pe niște plaje însorite, un horror ce se joacă mereu cu aşteptările publicului, plus o misiune de salvare ce se încheie cu întâlnirea unei forme a răului pur... iată cele mai interesante titluri oferite de canalele de la noi vineri seara. Pentru programul integral consultați rubricile speciale de pe Cinemagia.
 
După ce în 2015 vedeam pe ecrane un remake omonim, ne putem întoarce la clasicul Point Break -  programat de FilmCafe de la 19.35 - care îi cimenta în 1991 lui Keanu Reeves cariera la Hollywood şi îi deschidea drumul pentru Speed, action-ul care l-a transformat într-un star mondial. Reeves este Johnny, un tânăr agent FBI care se infiltrează într-un grup de surferi bănuit că ar fi organizat o serie de jafuri bancare. O poveste polițistă, două personaje masculine carismatice (Keanu Reeves, Patrick Swayze) care aparțineau mai degrabă modeling-ului decât sporturilor extreme, ceva spiritualitate New Age, plus acțiune.
 
Regizoare este nimeni alta decât Kathryn Bigelow, cea care avea să devină aproape două decenii mai târziu prima femeie câştigătoare a Oscarului pentru Cea mai bună regie, pentru The Hurt Locker. 

În The Prodigy/Anomalia, programat vineri seara de HBO, actriţa Taylor Schilling (Orange Is the New Black) este Sarah, o tânără mamă gata să se bucure când fiul ei dă dovadă de o preocitate rar întâlnită, doar că această precocitate este explicată de un secret mai mult decât sumbru.
 
Nucleul supranatural al horror-ului este clar încă din primele minute, când un criminal în serie cade secerat de gloanţele poliţiştilor exact când Sarah îl naşte pe micul Miles. Încă din primii ani de viaţă, micuţul le oferă experienţe bizare părinţilor săi, dar aceştia le pun pe seama inteligenţei neobişnuite a copilului. Doar că înscrierea lui Miles la o grădiniţă pentru copii supradotaţi şi neţărmurita dragoste parentală nu rezolvă deloc situaţia, ceea ce o determină pe Sarah să ia decizii neobişnuite.
 
Event Horizon (programat de Paramount de la ora 22:50) este un horror SF devenit un clasic al genului, despre o misiune de salvare: nava Lois and Clark este trimisă în căutarea unei alte nave de cercetare, Event Horizon, dispărută în timpul unei tentative de a recrea o gaură neagră şi apoi reapărută subit. Echipajul va găsi nava dispărută: dar pe ea a luat naştere o formă a răului pur.
Filme
Persoane