Gina Prince-Bythewood regizează filmul istoric Woman King, cu Viola Davis in rolul principal

TriStar Pictures va lansa un lungmetraj istoric semnat de regizoarea producției The Old Guard.

După promițătorul The Old Guard, lansat recent de Netflix, Gina Prince-Bythewood va regiza o producție istorică în care joacă Viola Davis, anunță Variety.

Filmul este inspirat din evenimentele reale care s-au petrecut în Dahomey, un vechi regat african, astăzi inclus în teritoriul statului Benin, unul dintre cele mai puternice state de pe Continentul negru între secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Povestea le are în centru pe Nanisca, interpretată de Viola Davis, conducătoarea unei armate formată numai din femei, și pe fiica acesteia, Nawi. Ele luptă contra francezilor și a triburilor care le-au lezat onoarea, le-au luat supușii ca sclavi și amenință să distrugă tot ce au.

Woman King va fi produs de Cathy Schulman, prin compania Welle Entertainment, Davis și Julius Tennon, de la JuVee Productions și de Maria Bello, de la Jack Blue Productions. "Noi, cei de la JuVee, suntem încântați să prezentăm lumii povestea incredibilă a Femeilor Războinice din tribul Ahosi din Dahomey. A venit vremea ca ele să-și ocupe locul meritat în istorie, iar în mâinile Ginei Prince-Bythewood acest proiect va schimba jocul. Nu putea fi un exemplu mai bun pentru moștenirea noastră", au declarat Davis și Tennon.

Gina Prince-Bythewood a regizat și a scris scenariul filmelor Love & Basketball, The Secret Life of Bees și Beyond the Lights. Recent, ea a semnat filmul de acțiune The Old Guard, produs de Netflix și Skydance The Old Guard, bazat pe cartea de benzi desenate cu același nume semnată de Greg Rucka și de desenatorul Leandro Fernández.

Prince-Bythewood a mai asigurat scenariul și producția miniseriei de televiziune Shots Fired, la care a lucrat împreună cu soțul ei, Reggie Rock Bythewood.


Foto: Hepta

Filme
Persoane