Globurile de Aur modifică regulile de eligibilitate a filmelor

În contextul crizei sanitare mondiale provocate de coronavirus, și Academia Americană de Film se crede că va introduce noi amendamente

Globurile de Aur modifică regulile de eligibilitate pentru premierele cinematografice în contextul crizei coronavirus. Academia Americană de Film se crede că va introduce amendamente similare pentru regulile de eligibilitate la Oscar. Cea de-a 93-a ediție a Oscarurilor urmează în 11 luni, fiind programată pentru 28 februarie 2021.

Asociația Presei Străine de la Hollywood/The Hollywood Foreign Press Association (HFPA), cea care decernează Globurile de Aur, a declarat săptămâna aceasta că va modifica regulile instituite de multă vreme pentru eligibilitatea filmelor la strălucitoarele premii, scrie publicația Deadline. Cea mai surprinzătoare măsură ar putea fi de a transmite la TV filmele de cinema cu șanse la Globuri.

Totuși, producătorii și studiourile trebuie „să dovedească, în paralel, că au plănuit cu bună credință organizarea unei premiere la Los Angeles, în intervalul 15 martie - 30 aprilie 2020”.

HFPA, spre deosebire de alte organizații de presă, își organizează de obicei propriile premiere pentru filmele eligibile. Într-o deviere de la statutul normal, organizația a declarat azi că suspendă regula conform căreia toți membrii cu drept de vot trebuie să fie invitați la o proiecție oficială organizată la o locație din zona Los Angeles la nu mai mult de o săptămână după premiera la Los Angeles a filmului.

În locul unei asemenea premiere fizice, grupul și-a revizuit regula astfel: 1) distribuitorii trebuie să pună la dispoziția tuturor membrilor HFPA un link sau o copie pe DVD a filmului astfel încât membrii să o poată vedea acasă. Această procedură alternativă este în vigoare de pe 15 martie până pe 30 aprilie 2020, această perioadă fiind subiect de revizie și posibilă extindere.