Îndrăgiții dalmațieni se întorc! Din 25 martie, pe Disney Channel, un nou serial: Strada Dalmațieni 101

Plasat în Londra zilelor noastre, Strada Dalmațieni 101 e inspirat de nuvela lui Dodie Smith din 1956 și de filmul de animație al lui Walt Disney din 1961

Disney Romania lansează un nou serial de animație, Strada Dalmațieni 101, ce va fi difuzat pe Disney Channel începând din 25 martie, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 17.00.

Noul serial aduce în atenția tinerei generații fermecătoarea lume cu pete a Dalmațienilor, pornind de la nuvela lui Dodie Smith publicată în 1956 și de la animația clasică a lui Walt Disney din 1961, „101 Dalmațieni”. Lansarea serialului urmează episodului special difuzat în luna decembrie a anului trecut și care a introdus telespectatorilor personajele unice și minunata lume din Strada Dalmațieni 101.

Serialul, adresat deopotrivă fetelor și băieților, e plasat în secolul 21, în Londra zilelor noastre și urmărește aventurile fraților vitregi Dylan și Dolly, a părinților lor, Delilah și Doug și a celorlalți 97 de frați și surori lătrători, ale căror nume încep toate cu litera D. Având doi părinți ocupați cu serviciul și niciun sprijin uman, Dolly și Dylan sunt în permanență prinși între rolul de frați mai mari responsabili, care trebuie să țină casă în ordine și dorința de a se juca și ei.

Vocile principale ce se vor face auzite în Strada Dalmațieni 101 aparțin lui Ciprian Cojenel (tatăl), Oana Mereuță (mama), Anca Ilieșe (Dolly) și Robert-Dan Trifan (Dylan).

Împletind umorul domestic cu aventura urbană și rivalitatea extremă între frați cu haosul canin, serialul ilustrează ce înseamnă să crești și să îți cauți locul în cea mai mare, amestecată și zvăpăiată familie pomenită vreodată.

În primul episod intitulat „Căței la putere”, Dylan și Dolly se confruntă în privința stilurilor lor de îngrijire a fraților mai mici, astfel că decid să organizeze alegeri pentru a stabili cine este mai bun. Doar că, din întâmplare, ajunge să câștige cel mai nepotrivit personaj pentru rolul de lider din lume, Diesel. În al doilea episod intitulat „Ce câine crezi că ești?” Dylan își descoperă proveniența aristocratică. Pe măsură ce Dylan se acomodează cu statutul său nobil, Dolly și ceilalți căței sunt puși în situația de a-i tolera toanele. Ceva trebuie să se întâmple!

Despre Strada Dalmațieni 101

Câștigătoare a unor premii Oscar și BAFTA, Passion Animation Studios, cu sediul în Londra și având ca angajați peste 50 de artiști este echipa de producție principală, iar Atomic Cartoons din Vancouver, furnizor pentru serviciile de animație. Strada Dalmațieni 101 a fost dezvoltat de echipa de animație originală a Disney UK, în colaborare cu Gigglebug Entertainment din Helsinki, care a lucrat pentru dezvoltarea conceptului și a creat episoade scurte și conținut digital care să însoțească seria.

Scenariul îi aparține Mariei O’Loughlin și a fost regizat de Miklos Weigert, având-o pe Cara Speller ca producător executiv. Serialul cuprinde 10 episoade scurte de 2 minute, 40 de episoade de 11 minute și 5 episoade speciale de 22 de minute.