Întâlnire cu Marion Cotillard, Isabelle Huppert și Gérard Depardieu la TV5Monde

Rendez-vous cu starurile cinematografiei franceze în cadrul selecției Icônes du Cinéma Français

Trei producții cu actori iconici ai filmului francez de ieri și de azi pot fi urmărite în serile de noiembrie, la TV5Monde. Marion Cotillard, Isabelle Huppert și Gérard Depardieu sunt trei staruri șarmante, iubite de publicul internațional, în producții cu subtitrare în limba română.

Abus de faiblesse, cu Isabelle Huppert: vineri, 17 noiembrie, de la 19:40

Victima unei hemoragii cerebrale, Maud (Isabelle Huppert), cineastă, se trezește hemiplegică. Hotărâtă să-și continue viața, ea îl descoperă la televizor pe Vilko, un șarlatan care escrochează celebritățile. Aroganța acestuia o captivează: îl dorește în următorul ei film. După ce îl întâlnește, Maud se trezește prinsă în capcana acestui bărbat manipulator. Regia: Catherine Breillat (2012). Actrița: Isabelle Huppert a primit 2 Premii César pentru Cea mai bună actriță, unul fiind în 2017, pentru rolul său din Elle. Citiți mai mult în pagina filmului, aici.

Du bleu jusqu’en Amérique, cu Marion Cotillard: marți, 21noiembrie, de la 00:25

Victima unui grav accident, Camille se află într-un centru gigant și neobișnuit de reeducare condus de profesorul Helpos. El se integrează rapid în comunitatea celor care se autointitulează „delincvenți“ și dictează propriile legi. Camille se îndrăgostește de minunata Solange (Marion Cotillard). Interpretarea rolului legendarei Edith Piaf în La Môme a făcut ca Marion Cotillard să fie prima actriță franceză din secolul XXI care a primit un Oscar. Ea a fost, de asemenea, imaginea Dior. Regia: Sarah Levy (1999). Citiți mai mult în pagina filmului, aici.

Tour de France, cu Gérard Depardieu, joi, 23 noiembrie, de la 22:00 :i luni, 27 noiembrie, de la 00:30

Far’Hook, un tânăr rapper, trebuie să fugă din Paris în urma unei reglări de conturi. Producătorul lui îi propune să-l însoțească pe Serge (Gérard Depardieu), tatăl său, într-un tur al porturilor Franței, pe urmele pictorului Joseph Vernet. Cei doi bărbați, de vârste și culturi foarte diferite, vor începe să se cunoască. Regia: Rachid Djaïani (2016). Actorul: Cu o filmografie de peste 200 de pelicule, Gérard Depardieu a filmat cu unii dintre cei mai prestigioși regizori francezi, printre care Godard, Truffaut, Resnais sau Pialatși a primit 2 Premii César.

Citiți mai mult în pagina filmului, aici.

Pentru grila intergrală de programe de limbă franceză, cu subtitrare în limba română, difuzate de TV5Monde în luna noiembrie, intrați pe site-ul TV5Monde România și pe pagina de facebook TV5Monde România.

Despre TV5Monde

România este a treia țară, pe plan mondial, ca audiență a TV5Monde, după Franța și Republica Congo. La nivel mondial, canalul francofon emite prin 9 canale teritoriale distincte și 2 canale tematice, ce ajung în 265 milioane de cămine, cu subtitrare în 12 limbi de circulație internațională.

TV5MONDE emite în România, cu subtitrare în limba română, filme premiate și cinema clasic, seriale originale, emisiuni art de vivre și de savoir-faire (gastronomie, modă, călătorii), documentare (istorie, cultură, descoperiri), divertisment (jocuri televizate, magazine, muzică) și emisiuni informative și de dezbatere. 

În România, TV5Monde este în oferta tuturor operatorilor de cablu, cu subtitrare în limba română, din 1990, cu peste 7 milioane de cămine românești conectate la canalul francofon.  

 

Filme
Persoane