Jake Gyllenhaal ar putea să îl înlocuiască pe Ben Affleck în rolul lui Batman

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă

Jake Gyllenhaal s-ar fi întâlnit cu regizorul Mark Reeves, numit pentru regia unui film Batman de sine stătător, scrie publicația Collider. Cu zvonuri că Ben Affleck ar renunţa la rolul lui Batman şi în contextul unor cronici destul de critice pentru cum a jucat în Justice League, există păreri că Jake Gyllenhaal va fi înlocuitorul lui în Universul DC Comics.

Şi, totuşi, regizorul Mark Reeves insistă că implicarea lui Gyllenhaal în proiect este departe de a fi asigurată. „A fost un nume vehiculat", declară el. „Au existat oarece discuţii, însă nu ceva sigur. Nu e bătut în cuie, ar putea să se schimbe lucrurile”.

Gyllenhaal nu este străin de supereroi, după ce a fost odată nominalizat să îl înlocuiască pe Tobey Maguire în Spiderman 2, când acesta s-a lovit la spate. De asemenea, a participat la castingul pentru Batman Begins, pierzând în cele din urmă rolul supereroului în faţa lui Christian Bale. Şi, totuşi, Gyllenhaal a dovedit în acelaşi timp şi reţinere în faţa unor serii de filme cu derulare îndelungată din ultimii ani, infirmând zvonuri care îl legau de Marvel, notează telegraph.co.uk.

El declara anul trecut: „Pur şi simplu nu cred că m-aş potrivi acolo. Pe măsură ce înaintez în vârstă, nu mă mai interesează ca oamenii să mă vadă într-un anume fel. Pot să mă placă sau nu. Aşa sunt eu”.

Fie că îl interesează sau nu, DC l-a curtat în ultimii ani, oferindu-i rolul lui Rick Flag din Suicide Squad, după ce Tom Hardy a renunţat. Gyllenhaal a spus pas, în rol fiind distribuit Joel Kinnaman.

Prezenţa lui Affleck în rolul lui Batman a fost pusă sub semnul întrebării după ce s-a anunţat că ar renunţa pentru a schimba actoria pe regie, tot pentru un proiect Batman. The Hollywood Reporter susţinea, în iulie, că studiourile DC căutau să „renunţe la Affleck într-un mod elegant". Affleck nega însă la Comic Con, spunând la o conferinţă:  „Să fiu clar. Sunt un norocos. Batman este cel mai tare. Sunt mereu încântat să îl joc. Cred că este o neînţelegere pentru că nu îl regizez, ci îl joc, îmi place să fiu Batman”.

Collider scrie că decizia de a-l înlătura pe Affleck din serie a fost luată la începutul lui 2017, după ce un anunţ oficial a fost amânat până la premiera Justice League, pentru a evita publicitatea negativă.

Colaj foto ScreenRant

Persoane