Kevin Hart renunţă la rolul de prezentator al Oscarurilor din cauza unor comentarii şi glume homofobe anterioare

Starul a refuzat cerinţa Academiei Americane de Film de a-şi cere scuze pentru comentariile controversate, însă a făcut acest gest după ce şi-a anunţat retragerea

La numai două zile după ce şi-a anunţat participarea la gala premiilor Oscar 2019 drept gazdă a evenimentului, Kevin Hart şi-a anunţat retragerea din rol. The Guardian subliniază controversa stârnită în jurul comentariilor homofobe ale starului, alături de care au fost readuse în discuţie şi unele momente din spectacolele sale de comedie, în care, deşi declara că nu are nimic cu comunitatea gay, îşi exprima poziţia diferită şi în ceea ce priveşte educaţia fiului său, Hendrix.

În urma scandalului, Academia Americană de Film i-a cerut lui Hart să adreseze public un mesaj de scuze la adresa comunităţii LGBTQ, însă starul a refuzat, motivând că a mai avut şi în trecut mesaje în care îşi explica şi scuza glumele şi remarcile homofobe lansate între anii 2009 şi 2011.

„Am depăşit această fază, mă aflu acum într-o altă etapă a vieţii mele. Dacă hrăneştii aceşti «troli» ai internetului, nu faci altceva decât să îi încurajezi. Nu am să dau curs cerinţei Academiei”, a spus actorul şi comicul american într-un clip video postat pe contul de Instagram.

Hart a fost astfel nevoit să renunţe la a mai prezenta Oscarurile, însă a postat apoi pe Twitter tocmai genul de mesaj pe care i l-a pretins Academia: „Am ales să renunţ la rolul de gazdă a premiilor Oscar anul acesta pentru că nu doresc să distrag atenţia într-un moment în care ar trebui ca focusul să fie pe toţi aceşti artişti uimitor de talentaţi. Scuzele mele sincere comunităţii LGBTQ pentru lucrurile insensibile exprimate anterior”, a scris el.

Gala Oscarurilor a rămas, astfel, fără prezentator. Găsirea persoanei potrivite este, de ceva vreme, o problemă a producătorilor evenimentului, dornici să ridice ratingurile tot mai scăzute ale difuzării acestuia. Un astfel de blocaj în organizare a mai avut loc în 2011, când producătorul Brett Ratner a fost obligat să se retragă din echipă după ce s-a aflat că a spus  că „repetiţiile sunt pentru poponari”, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri legate de lansarea filmului său din acelaşi an, Tower Heist. În acel an, Eddie Murphy, care fusese de acord să fie gazdă la dorinţa lui Ratner, s-a retras şi el, iar gala a ajuns să fie prezentată de Billie Crystal.

Persoane